שם לתינוקת - הזוי עד מוטרף

טילי2

New member
מי שמכיר את השם שלי בחיים האמתיים יודע שהורים

שניסו להיות מקוריים היו גם אז. היום כוראים לזה פלצנים, אז זה היה להיות מקוריים בשלל הרחל, הרבקה והחנה שנקראו על שם סבתות שניספו בשואה, רינת-יה היה שם מאוד חריג ורבות נשאלתי אם זה על שם סבתא שקראו לה רנטה. בכיתה שלי הייתה ילדה אחת שקראו לה ענווה. בגן של אחד מילדי התידדתי עם אמא שהיא שניה בין חמש בנות ששתים מהן נקראות רינת-יה וחפצי-בה כמו אחותי ואני. כשקראתי לבני הבכור עילי(שהיום ד' אב מלאו שש שנים למותו) לא הכרתי אף ילד בשם כזה. אני חלמתי על ילד שיקרא כך שנים. אחרי שהוא נולד התברר לי שזה השם הכי איני במחוזות שינקין.

אפרסקה

New member
אהרונה למדה איתי בשכבה

אני לא זוכרת אם הבכורה זו אחינעם או בת-עמי... (אין לי ממש קשר, פשוט זוכרת אותן מהילדות, ז משפחה די מוכרת בעיר נעוריי)

טילי2

New member
אז ילדותך עברה ברעננה וגם לך יש פחות עבר דוסי

החברה שלי היא בת עמי עו"ד. הגדולה היא אחינועם שלישית אהרונה רופאה ואח"כ חפצי-בה ורינת-יה.

אפרסקה

New member
שאלה פשוטה ותשובה מסובכת

די קשה לי להגדיר את עצמי ובאופן כללי אני מסתבכת עם הגדרות. אני מניחה שצופה מהצד יגדיר אותי כדתל"שית, אני לא מרגישה בנוח עם ההגדרה הזו כי יש בה (בעיני, לגבי עצמי) משהו מאוד חד כיווני וחד ממדי. נכון, אני כבר לא מה שמוגדר דתי קלאסי, מצד שני אני גם לא מרגישה חילונית קלאסית. מצאתי לעצמי נישה איפשהו בין שני העולמות, אם לוחצים אותי לקיר בנושא הגדרה אני מניחה שאני אגדיר את עצמי "שומרת מסורת" וגם זו הגדרה שאייני שלמה איתה. אני נשואה לאדם חילוני אך חובב דת ומסורת, אני נוסעת בשבת אבל הבית כשר לגמרי, אני יושבת במסעדה ללא תעודת כשרות אבל לא אוכל שם בשר...הבנת את הכיוון. את ענבר לא אשלח לבית ספר דתי, כיוון שמניסיוני הפרטי זה מבלבל מידי. אבל לעומת זאת, אולי היה באיזורי חינוך מעורב דתי-חילוני (כמו רשת תל"י), סביר להניח שהייתי שולחת אליו. יצא מבלבל אבל...

טילי2

New member
לא בכלל לא, את מתארת את חיי לפני שפגשתי

את ישועתי(אם את לא יודעת זה הכינוי לבעלי). אני בניתי לי תוכנית להתחתן עם חילוני חובב דת ומסורת, שמרתי כשרות בבית ואכלתי בדיוק כמוך במסעדות. אבל באיזה שלב היה לי ברור שיהיה לי יותר פשוט להיות יותר דתית ממה שהייתי מאשר יותר חילונית. אולי בגיל שאני התחתנתי(39) האנשים כבר יותר מקובעים. ואז פגשתי אותו. הוא היה דתי אמתי, מתפלל כל יום, מקפיד על כשרות, טהרה ושבת כבסיסים של חיים משותפים, אך מאוד חכם, אוהב דברים כמוני, לא כפיתי וקבל את חברי החילוניים לגופם. באים אלינו אנשים שנוסעים בשבת ואנחנו כבר ביחד 12 שנים בלי עין הרע. את הילדים נשלח כנראה לחינוך ממלכתי דתי, לא לרשתות דתיות פלורליסטיות ולא לרשתות דתיות אלטיסטיות. אנחנו בזים לסנוביות שהביאה אוכלוסיה אנגלוסקסית דתית לירושלים(למרות שישועתי נולד בארה"ב והוא 35 שנה בארץ)ומאמינים במסר דתי ברור לילדים. לא מאמינים בפלורליזם אלא בסובלנות. אולי גם מבולבל, אבל אמיתי.

חגיתלה

New member
אוטוטו יהיהי לך תל"י בשכונה

כנראה שלכיוון הזה הולך ביה"ס החדש הנבנה בשכונתכם על שם מי שאת הכרת...

calabaza

New member
כתבו פה מלא שמות..

חלקם בכלל לא מוזרים בעיני (למשל ברית אני מכירה כמה והן והוריהם הכי נורמלים בעולם) וחלקם מוזרים אבל לא פלצנים בעיני. בגלל שביקשת הזוי/פלצני אז: בגינה פגשתי ילדה ששמה דולפין. נשמע לי הכי פלצני בעולם למרות שאימא שלה פרחה מדופלמת. והבנות של חברה שלי נקראות: קשת ותכלת. אצלה זה בא יותר מהכיוון ה"רוחני" (בגרוש כמובן). דווקא נראה לי שהיום יש חזרה מסיבית לשמות הקונבנציונלים של פעם (למשל אלון עידו עומרי וכו') ואני נתקלת פחות ופחות בשמות כמו ים וטבע. אה, ונזכרתי- לילדים של מכרה של אחותי קוראים: נהר נחל פרפר (נדמה לי שרק פרפר היא בת).

ילקוחה אצלי בעבודה יש שלושה ילדים...

שני בנים ובת. לבן הראשון קראה - איב. לבן השני- סאן. לבת קראה - לורן. -----> וביחד.... איב סאן לורן...

3קטנה

New member
אוי!!יש לי!!

לא עומד בקריטריונים של האולטרה מודרני מלוקק, אבל אני חייבת - זה פשוט שם הזוי - אבל מהגזרה הדוסית: אֶשְׁתַחִיל (eshtahil) מין טוויסט כזה על אשת חיל. שם החיבה היה חילי. כולן קראו לה חילי ורק אני העדפתי אשתחיל - הגניב אותי לגמרי

ואם כבר הבאת מה"גזרה"

מכירה מישהי שקוראים לה שרח (SERACH) שזה שם מקראי . בתנ"ך שרח היא בת אשר (כלומר הנכדה של יעקב אבינו).

למעלה