שם לתינוקת - הזוי עד מוטרף

אז אי אפשר רטרו ? הממממ...

לליב (LALIV)זה טוב? אל תשאלי אותי מה זה, אני מכירה מישהי שקראה כך לבת שלה.

נרי כ

New member
לליב זה מקסים בעיני

וכל הלליביות שאני מכירה קסומות. נדמה לי שזה פריחה.

../images/Emo194.gifיש לי

בעבודה אני נתקלת בהרבה שמות של ילדים. לכת, הללי, קרן-אור, צופן, מושית, יופיה, גרנית, קשת וכמובן משי

miyoos

New member
גם לי יש

למשהו שאני עובדת איתו יש בת בשם צהר (מלשון פתח, וכו') אני מכירה משפחה עם בת בשם עילם ולאותה משפחה יש גם בת בשם מחול נגה אור (עם מפיק בה').

טילי2

New member
לבן של גיבור העבר יוסי סייאס יש בן ושמו אילום

זה מתפילת ראש השנה.

בשפע...

מכירה מישהי שקראה לבת שלה תגא (תג=כתר, הכתרים שעל האותיות בתנ"ך בטעמי המקרא) - ולבן פורת (בן פורת יוסף), והם לגמרי לא משפחה דתית. יש לנו בגן תות מכירה גם - נחל, קשת, קסם, סאן... ואם חשבתם שאנה-לי ואורה-לי זו סתם אגדה אורבנית, אני מוכנה להכיר לכם שתי תלמידות שלי...

m השנה

New member
יש תאומות מכ"ס

שקוראים להן, תחזיקו חזק: אוחזת ענף עץ השקד אוחזת ענף עץ התאנה יפ. ככה קוראים להם. אין לי מושג איך זה עובד ביום-יום, אבל עד כמה שאני יודעת, ככה הן נקראות.

אלהלי

New member
זו לא אגדה וליתר דיוק ..

אחת ניצת הדס והשניה אוחזת בענף השקד .. ניצת הדס עבדה איתי בנתב"ג

אוחזת ענף עץ השקד היא אמיתית

ולמה אוחזת ענף תאנה? תאנה לבד לא מספיק גרוע? אני מכירה תאנה אחת. קסם זה שם די פרחי לדעתי ועונה על הדרישות (סוכריה, שמת לב שכשאתם בוחרים שמות כולם מתגייסים?) אני מכירה גם רנן (כמו תהל, בפתח וצירה), משגב (לבת, כמו מגדל). הזכירו את עלווה-אני מכירה עלווית. לאחות של עלווית קוראים נואית (היום יש נויה ונוי) ואני גדלתי עם אחת שקראו לה נוית (כמו רוית, אבל בנ'). צריך עוד?

3קטנה

New member
גם אני אוהבת את השם הזה. ומחשבה בעניין.

אני חושבת שהקבלה שלנו לשמות שבאוזני אחרים נשמעים מופרכים לחלוטין נובעת מהיכרות אישית עם השם, וככל שההיכרות הזאת מגיעה מגיל יותר מוקדם - ככה הקבלה יותר עמוקה ואנחנו יותר מתפלאים שהשם נחשב ל"מוזר" לאורך כל היסודי למד איתי ילד בשם "אורנן" (ornan) זה היה השם הכי נורמלי לדעתנו בתור ילדים רק כשהגענו לגיל של טיולים בנוער העובד והלומד, וראינו את התגובות לשם הזה מצד ילדים ממקומות אחרים, התחלנו להבין שזה שם לא ממש שגרתי ועד היום זה השם הכי נורמלי לטעמי וכשאני מציינת אותו מדי פעם - אנשים נחנקים ממנו.

למעלה