שוב...

*זינה*

New member
../images/Emo53.gifשוב...../images/Emo53.gif

מצטערת שאני מנדנדת לכם, פשוט היום היה לי שיעור מתמטיקה (כיתה י"א 5 יח"ל) ובכיתה הצלחתי הכל, אבל, הגעתי הביתה - ואני לא מצליחה כלום! ז"א - אני מצליחה, אבל לא יוצא לי כמו בספר. היום בכיתה - למשל בתרגילים דומים - חישבנו את שטח המשולש (אתם רואים שם משולש? בין הנקודות שאח"כ מסתבר שהן (0,0), (2,0) ו - (0,8).) אז חישבנו את השטח הכלוא בין הפונקציה הנתונה וציר ה - X. ואז פשוט מחסרים... אז אולי מישהו יכול לפתור, או להגיד לי איפה טעיתי? כי לא יוצא לי כמו בספר! וזה דיי משגע אותי... תודה!
-זינה.

*זינה*

New member
ועוד אחד...

רק שפה מחשבים את השטח הכלוא בין הפרבולה, ציר ה - X והישר X=4, ואח"כ חישבנו את שטח המשולש (בין הנק´ 2.5 ו - 4... ככה יצא לי) וחיסרנו אותו מהשטח הראשון, כדיי לקבל את השטח הרצוי (כתוב בשאלה).

uv1234

New member
השאלה השנייה:

קודם כל, הפרבולה חותכת את ציר ה-x ב-x=2 וב-x=-2. הנגזרת של הפרבולה מקבלת את הערך 2 (שיפוע המשיק) בנקודה x=4, שבה f(4)=3, כלומר בנקודה (4,3). נמצא את משוואת הישר: y-3=2(x-4) --> y-3=2x-8 --> y=2x-5. הישר הזה חותך את ציר ה-x בנקודה x=2.5. מהו השטח המבוקש: ההפרש בין השטח שמתחת לפרבולה בין הנקודות x=2 ו-x=4, לבין השטח של המשולש שצלעותיו הם ציר ה-x, הישר x=4 והמשיק הנ"ל. רוחב המשולש הוא 1.5 (בין 2.5 ל-4), גובהו 3 (f(4)=3), כלומר שטחו הוא 2.25. האינטגרל של הפרבולה בין 2 ל-4 בקובץ המצורף, שווה לשתיים ושני שליש. ההפרש ביניהם שווה בדיוק לתשובה שבספר. יש?

uv1234

New member
אז ככה:

לפי הדרך שלך: מחשבים את שטח המשולש (2 לרוחב, 8 לגובה = 8 יחידות שטח) מחשבים את השטח בין העקומה לבין ציר ה-x ("חצי העיגול" הזה), באינטגרל שבקובץ המצורף. מחסרים את האינטגרל משטח המשולש, ויוצאת התשובה שבספר... יש?

sdotcoil

New member
זה פשוט

שטח המשולש הוא כמובן 8 והשטח מתחת לפונקציה הוא האינטגרל בין 2 ל אפס במקרה שלך: S(2x^2-x^3)=((2x^3)/3)-(x^4)/4 נציב גבולות 2 0 16/3 - 4 = 4/3 8-4/3= 6+ 2/3

*זינה*

New member
תודה רבה!! ../images/Emo51.gif

אתם אחלה!!!
מעניין שבחישובים שלי זה לא יצא... אבל אם זאת רק טעות חישוב אני לא מודאגת...
שוב תודה!

למעלה