שואלת שוב...

RORRI 2003

New member
../images/Emo53.gifשואלת שוב...

שלום לכולן, אשמח לעזרתכן (ההודעה הקודמת שלי נעלמה אי שם בעמקי הפורום ללא התייחסות
) אני מנסה לתכנן עוגת בר מצווה לאחיין שלי, יש לי מן ג'וק בראש לא לצפות גם את הדפנות בבצק סוכר אלא רק את החלק העליון בשביל הציור (פשוט נראה לי יותר מגרה למאכל כמה שפחות בצק סוכר, מה גם שמדובר בילדים גדולים יחסית)... האם יש לכן רעיונות איך לעשות את זה??? האם לצפות את הדפנות בקרם כלשהו? לבן? חום? או להשאיר פשוט את העוגה עצמה חשופה?? האם זה בכלל יפה???????????? אנא זה מאוד חשוב לי לשמוע מבעלות הניסיון...

Zivi36

New member
לדעתי העוגה לא תהייה מושלמת.

משהו יראה חסר ולא גמור. חוץ מזה שגם כשחותכים את העוגה תמיד אפשר לקלף את הבצק סוכר למי שלא אוהב... אבל אם את ממש רוצה אז הנה רעיון תמלאי את השוליים בסוכריות קטנות וצבעוניות שיתחברו לעיגול העליון של הבצק סוכר.

לדעתי זה בהחלט אפשרי, ויכול להיות

מעניין מאד, עדיף כמובן את העוגה לצפות בקרם כלשהו ולהניח את הציור שחתוך לצורת העוגה על העוגה עם הקרם.

Nיכל

New member
אני עם גילגולית, מישהי כאן אפילו

עשתה את זה עם במבי אבל אני עם הזיכרון שלי לא זוכרת מי זאת. תעברי על הגלריות, התמונה נמצאת שם באחת מהן והעוגה משגעת. אבל את הדפנות כמו שהיא עשתה צריך לצפות בקרם. צבע הקרם תלוי לדעתי בציור העליון כי חשוב שיהיו מתאימים זה לזה

אפשר וזה יוצא יפה..

פשוט תחתכי את הציור שאת רוצה לאחר הציור על הבצק ותניחי על העוגה. מצרפת לך תמונה של עוגה שעשיתי ליום העצאות שבמשפחה רצו עוגת מוס...

כן, כן, כן

אני באמת עשיתי את זה עם ציור של במבי למעלה ומסביב שמתי שקף עם שוקולד, נדמה לי שזה נמצא בגלריה שלי. זה נוצר באמת כתוצאה מבקשה לפחות בצק סוכר. אם יש לך שאלות, תשאלי חופשי. רונית

t a l talim

New member
כמובן שאפשר-

אופציה נוספת היא לצפות את העוגה בקרם, ולהניח מעל יריעת בצק בצורה יפה- לא דווקא בצורת העוגה- אולי עיגול קטן יותר, או חיתוך בשבלונה מתאימה, כך שיראה כברכה המונחת מעל. לא בטוחה שהסברתי את עצמי מספיק טוב- אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות.

לאפין

New member
ואפילו יותר

אני מכינה הרבה פעמים ציורים מרויאל שהולכים אח"כ לעוגות שאין עליהן בכלל בצק סוכר. זה יוצא יפה מאוד. אין לי צילום עם עוגה, כי העוגות בכלל לא שלי, אבל הנה תמונה של הציורים, אולי זה יעזור. הציורים האלה נדברים לכל עוגה עם קצת לחות - קרם אם יש, ואם לא, אז עם קת רויאל, או ריבה. אני בטוחה שאפשר גם לצייר כם מכחול על בצק סוכר ואח"כ להניח אותו על עוגה. רק אזהרה אחת - את הבצק צריך לחתוך לגודל הרצוי כשהוא עדיין "רטוב" - לגודל העוגה, או לפי הקוים של הציור. אחרי שהבצק מתייבש זה מאוד מסובך (עד כדי בלתי אפשרי) לחתוך אותו בלי לשבור את הציור.

שגשג

New member
איזה יופי ,כמו מדבקות.

את מוכרת את זה? או זה נשמר לך בבית לשימושים בזמן אחר?

tsoff

New member
עוד רעיון

לא ניסיתי אבל ניראה לי הגיוני. אם חותכים בצק סוכר מספיק עבה, כמו שמכינים קופסא, בצורה רצויה , נגיד עיגול בגודל העוגה. מייבשים, מציירים. ומעבירים מעל העוגה. (קרם או רויאל ידביק את זה). ובאותה דרך לפני החיתוך , מורידים ולא אוכלים. ??? מה אומרות המומחיות?.???

ענתבר

New member
ממש לא מומחית אבל בכל זאת...

ניתן להכין מבצק PASTILLAJE להכין ציור למשל של ארנב. ליצור מקרטון קוי מתאר של הארנב ואפילו טיפ טיפה יותר גדול מהארנב המקורי. להניח על הבצק המרודד ועם סכין חיתוך לחתוך את הצורה שהיא מעט יותר גדולה מהצורה המקורית כך שבסוף לארנב תהיה מסגרת מהבצק. להניח לייבוש ליממה כשכל 6 שעות הופכים צד. כעת מעבירים את קוי הארנב (פנים וכו...) בעזרת נייר קופי לא רעיל (יש כזה לתופרות) כך שבתוך הבצק שחתכנו רואים את קוי הארנב. בעזרת רויאל אייסינג עוברים על קווי הארנב ובתוך הארנב ניתן למלא או ע"י זילוף כמו צורות כוכבים צפופים צפופים הממלאים את כל השטח או ע"י רויאל יותר נוזלי. כמובן שהכל עם צבעים שונים. בכל אופן - בסוף יוצאת תמונה של ארנב מלאה וצבעונית עם "מסגרת" של הבצק וכשזה יבש לחלוטין ניתן להניח את זה על עוגה. מתי שהוא אני אכין ואשלח תמונה. אוף, מקווה שהייתי ברורה...

למעלה