שגית, שלום

katzai

New member
../images/Emo53.gifשגית, שלום

התינוקת בת 5 ימים יונקת כל 3 שעות (משקלה 2,600), עושה קקי אחרי כל ארוחה (צבע צהוב-ירקרק) - האם זה בסדר? בגלל הפצעים בפטמות התחלתי להניק ע"י פטמות סיליקון, אני מאוד מרוצה והייתי רוצה להמשיך להשתמש בהן לאורך כל הדרך - מה דעתך בנושא? מהו אופן ההנקה המומלץ, כאשר יש לי הרבה חלב והיא לא מרוקנת את השד עד הסוף? כבר נוצר לי גודש בשני השדיים. אני שוקלת להתחיל לשאוב. מודה לך מראש, אירית

אירית שלום../images/Emo141.gif

אני רוצה לומר לך שגם אצלי בהתחלה היה גודש בשדיים, ומה שעשיתי הייתי נכנסת למקלחת ומרוקנת קצת את השדיים. גם אצלי בהתחלה היא היתה עושה קקי אחרי כל ארוחה בצבע צהוב כאשר היה מלווה בחתיכות כמו קוטג', וזה נורמלי. עכשיו שבתי בת חודשיים ושבוע לפעמים היא עושה קקי כל 3 ימים, לסירוגין כל יום וחצי, לפעמים יום אחרי יום. הכי חשוב שהיא עולה במשקל. בקשר לסדקים בפטמות, תמרחי את החלב שלך, גם לי היו סדקים אחרי הניתוח הקיסרי, ולא יכולתי להניק אותה. בהתחלה היה כואב לי עד שראיתי לאט לאט שהחלב היה נוזל הייתי מורחת אותו על הסדקים ולאט לאט היה מתאחה הסדק. אל דאגה, בהצלחה

sagitlaleche

New member
מריחת חלב אם ../images/Emo20.gif

פתרון מצויין להקלה על הכאבים! אבל עדיין, אם יש כאבים זה סימן שהתפיסה לא טובה וכדאי לקבל הדרכה ממקור מוסמך לכך.

חנית ס

New member
סדקים בפיטמות

בס"ד לגבי תפיסת הפיטמה פשוט לתת לתינוק/ת לתפוס את כל ההעטרה בשעת ההנקה ולא רק את הפיטמה כי אז נוצרים הסדקים כמו כן כמעט כל ילד ההנקה היתה לי סבל ובכל זאת משכתי את ההנקה למינימום זמן של 5 חודשים וגם אני ניסיתי את הפיטמות סיליקון ועוד תכשירים למיניהם וכלום לא עזר אבל מאז שגיליתי את ה"קונכיות" ההנקה פשוט הפכה לחוי'ה מדהימה ןנמשכה זמן רב יותר ניתן להשיג את זה בחנות הממוקמת בקומת הכניסה בבית החלמה "אם וילד" בבני ברק

sagitlaleche

New member
פצעים ופטמות סיליקון ../images/Emo20.gif

katzai שלום ומזל טוב! כמויות הקקי נשמעות מצויינות. שימוש בפטמות סיליקון יכול לפתור את הבעיה באופן זמני בלבד. הסיבה שהפטמות פצועות היא אחיזה לא טובה של התינוקת את השד. הפטמות אומנם מפחיתות מהכאב אך גם מפחיתות מהגירוי של התינוקת את השד ומפחיתות את ייצור החלב. יכול להיות שכרגע אין בעיה אך ניתן להרגיש בייצור חלב מופחת בגיל כמה שבועות. גם הגודש יכול להיגרם מכיוון שאין מספיק גירוי של השד והריקון לא אופטימלי ונשאר הרבה חלב בשד. כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכל להדריך אותך כיצד לחבר את התינוקת נכון לשד ורק אם יהיה צורך היא תראה לך איך להשתמש בפטמות סיליקון המתאימות לך. אנא כתבי את אזור מגורייך ואפנה אותך ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכל לעזור לך. בהצלחה.

sagitlaleche

New member
יועצות הנקה באזור ראשון ../images/Emo20.gif

דוריס ספרר - 03-7395437 ג'ולי שור - 08-9731719 (מגיעה עד ראשון)

למעלה