שאלה חשובה!!!

../images/Emo53.gifשאלה חשובה!!!

אני עושה כרגע סדר בארון המשקאות ומוצאת שם ליקרים, יינות מלפני 5, 10 ו20 שנה!!! השאלה שלי היא כזאת - מה לזרוק ומה לא? כמה זמן יין סגור מחזיק? כמה זמן יין פתוח מחזיק? כמה זמן ליקר סגור מחזיק? (משנה איזה ליקר? בננות? פטל? קיווי?...) כמה זמן ... פתוח ....? כמה זמן וודקה מחזיקה? ברנדי? אמרטו? תודה רבה לכל המומחים שיענו
חבל לזרוק כ"כ הרבה אבל אם זה לא טוב.. אין מה לעשות...אולי לחטא פצעים?

Chewbacca

New member
תשובה חלקית מאוד

יין פתוח מחזיר מעמד גג, אבל גג 48 שעות. יינות סגורים מאוד משתנים לפי היין עצמו ולפי תנאי האיחסון. וודקה, ברנדי, ומשקאות בעלי אחוז גבוה של אלכוהול לא משנה להם כמה זמן הם פתוחים, אלא אם הם מכילים מרכיב אחר שמתקלקל כדוגמת שמנת באייריש קרים.

תודה רבה על התשובה!!

את היינות הפתוחים אז אני אזרוק, אני אשמח לקבל תשובה לגבי יינות אחרים סגורים (כל סוג של יין) אצלי הם מוחזקים בארון משקאות שרוב הזמן הוא חשוך וקריר אני חושבת יחסית לבית. מה עם ליקרים , לדוגמה ליקר בננות 24%? אני אשמח לעוד תגובות ותשובות בעניין..

יינות

ביסטרו אדום יבש של בנימינה (אין לי מושג איזו שנה) גראנש יין רוזה אדום חצי יבש של אפרת וילה טורה אדום יבש 1999 יש עוד כמה אבל הם מהזמן האחרון אז אני משוכנעת שהם טובים השאלה כמה זמן מחזיקים אלו שרשמתי למעלה

Chewbacca

New member
ואת אומרת שהם שם כבר כמה שנים

בנימינה לא מייצרים "ביסטרו" כבר כמה שנים טובות ומראש הוא לא היה יין לשמירה. וגרנאש רוזה חצי יבש נשמע לי נורא מדי בשביל אפילו להעריך (זה יותר נשמע כמו מיץ ענבים עם קצת אלכוהול מאשר יין). את השלישי אני לא מכיר, אולי יעזור אם תכתבי מה כתוב על התווית באנגלית.

../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif מה שכתוב

יין אדום יבש וילה טורה מונטפולצ'יאנו ד'אברוצו (סקוטי נראה לי) תאריך מילוי 16-02-01 לזרוק או לא? ומה עם ליקרים? כמה זמן הם מחזיקים? תודה רבה לכל המתייחסים

Chewbacca

New member
מונטפוליצ'יאנו ד'ארבוצו

זהו זן ענבים שאופייני למרכז ודרום איטליה. לא להתבלבל עם איזור מוטפוליצ'יאנו בטוסקנה שמפיק יינות מעולים. הזן הוא חביב, והיין אמור להיות עדיין טוב. אבל לשתיה מיידית.

למעלה