קצת הכוונה...

0sandman0

New member
../images/Emo53.gifקצת הכוונה...

שלום אני בן 21, ימים ספורים לפני השחרור מצה"ל, מהשיעור הראשון בקרב מגע נידבקתי. מה לעשות, כשהיציאות הביתה ספורות אין יותר מידי מה לעשות מלבד לפנטז... אז החלטתי שמיום שחרורי אני אתחיל ללמוד א"ל, מכל הסגנונות שראיתי (רק מסרטונים באינטרנט) הכי אטקרטיבים בעיניי היו JJ וBJJ, מואי תאי, אגרוף תאילנדי וקיק בוקס. אז קודם כל קצת סדר בבלאגן, מה ההבדל בין JJ לBJJ? אני לא מבדיל רק מלהסתכל... מה ההבדל בין מואי תאי, אגרוף תאילנדי וקיק בוקס? גם פה הכל נראה לי אותו הדבר... דבר שני, אני גורר פציעה מלפני שמונה חודשים, קרע ברצועה לטרלית בקרסול, הרצועה התאחתה אבל אני עדיין צריך להיות עם קרסוליה קשיחה (שע"פ האורטופד אני יכול לעשות איתה הכל) בחצי שנה הקרובה. אפשר ללמוד את אחת הא"ל שציינתי למעלה אחרי פציעה שכזאת? אם כן, במה יש פחות סיכון להחמיר את הפציעה? תודה מראש ושבוע נעים ניצן

הבדלים בין JJ ל-BJJ ובין MT ל-KB

בדר"כ נהוג לכנות JJ כג'ו-ג'יטסו "יפני" או "מודרני", כזה ששם דגש על עבודה בעמידה. BJJ זה הסגנון הברזילאי של הג'ו-ג'יטסו, ושם הדגש הוא על עבודת קרקע.מואי תאי זה איגרוף תאילנדי בתאילנדית. על ההבדלים בין איגרוף תאילנדי לקיק-בוקס תוכל לקרא בקישורים הבאים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=50077034 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=52646544 לדעתי הפציעה לא אמורה להפריע לך יותר מדי, רק תשים לב שלא תפרוק שוב את הקרסול, וזה אומר שתתאמן בזהירות. בכל מקרה עדיף להתייעץ עם רופא. תהנה, רן.

marx04

New member
המלצות אישיות

שלום לך המשתחרר בקרוב, כל אומנויות הלחימה שמנית בהודעה שלך הן נהדרות, והייתי ממליץ לך לבחור על ידי צפיה בשטח. אתה ממילא חצי פצוע, אז ברר לך בנחת את כתובות המכונים השונים הרלבנטיים באזור מגוריך, צפה מהצד באימונים של אומנויות הלחימה שמנית לעיל, ובחר בהתאם למה שנראה לך ביותר (לפי אופי האומנות, שיטות האימון, איכות המורה, איכות הקבוצה, המתקנים שבמכון, מספר אימונים בשבוע, מחיר לחודש וכיו"ב). אני מתקשה להתאפק, אז בכל זאת אשאל: אם כל כך נהנית מהאימון בקרב מגע בצבא, מדוע שלא תתאמן בקרב מגע גם באזרחי, לאחר השחרור? קרב מגע היא אומנות לחימה נהדרת לא פחות מהאומנויות שמנית לעיל, ולא חסרים מורים מעולים בכל הארץ. באשר לפציעה שלך ברצועה בקרסול, אני מציע, כמו רן, שתתייעץ עם רופא, אבל גם עם פיזיוטרפיסט טוב. לך אליו לטיפולים ככל שרק צריך (גם אם זה יקר) ובקש ממנו שיתן לך תכנית אימונים לחיזוק הקרסול (אם זה אפשרי - אני לא מבין בפיזיולוגיה וברפואת ספורט). כמו כן, התייעץ אתו לגבי סוגי פעילויות ספורטיביות שאתה יכול ולא יכול לעשות. לשחות זה תמיד טוב (כל אורטופד שהייתי אצלו בימי חיי אמר את זה, לא משנה מדוע באתי אליו - גם אם זה היה כדי לשאול איפה יושב רופא העיניים), ואני מניח שגם במקרה שלך. בכל מקרה, לדעתי, שחיה אינטנסיבית מצויינת לכושר גופני, כך שגם אם תאלץ להמתין כמה חודשים, תוכל לשחות במהלכם, ולהכין את עצמך מבחינת כושר לתחילת האימונים באחת מהאומניות שמנית. בכל מקרה, חשוב שתהיה קשוב לגוף שלך - אם תתחיל להתאמן באומנות כלשהי, ותרגיש שאזור הפציה שלך זועק - כנראה שזה לא בשבילך. אל תבחן את הגוף שלך - שמור עליו, ונסה למצוא אומנות לחימה שתתאים לפציעה שלך. בברכה, אורי.

../images/Emo45.gifאם לא "יהרוג" אותך לחכות 6 חוד'

עדיף שתמתין עם אמנויות לחימה, ובזמן הזה תעשה כושר כללי ותחזק את האיזור הפגוע.

0sandman0

New member
תודה על התשובות

האמת, לא יצא לי לראות קרב מגע מעבר לרמה הבסיסית שמלמדים בצבא (רק מספר שבועות) ולעומת זאת האמניות האחרות שראיתי תורגלו ע"י לוחמים ברמה מקצועית גבוהה ולא התחלתי-בסיסית אז אני מניח שבגלל זה הא"ל נראות לי יותר אטרקטיביות מקרב מגע. אני עדיין חושב שקרב מגע ישעמם אותי אחרי זמן קצר כי מה לעשות זה לא מושך את העין (שלי לפחות)... אז אני מעדיף ללמוד משהו פחות פרקטי (אם אפשר להגדיר את זה ככה). התייעצתי כבר עם רופא ולדבריו תהאין צורך יותר בפיזיוטרפיה(חיזוק האיזור וכו'), הקרסוליה היא למנוע נקע חוזר, בכל מקרה אני הולך השבוע לאורטופד להערכה. אחרי הרבה מחשבה, החלטתי לנסות ג'ו ג'יטסו, אז אם אתם יודעים על מכונים באיזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב, אודה לכם אם תפרסמו פה אתר\כתובת\טלפון.

HAKOKI

New member
תשובה

דיויד אוסטרובסקי 0544-923099 ג'יוג'יטסו ברזילאי בתל אביב אתר: www.bjj.co.il עידו פריינטה טלפונים: 054-7468505 09-7651002 ג'יוג'יטסו ברזילאי בתל אביב אתר http://www.ifbjj.com

עוד ג'ו-ג'יטסו בר"ג-גבעתיים-ת"א

אתה מוזמן לבדוק גם את שני המקומות בהם אני מתאמן:
מועדון סמוראי בגבעתיים, רח' כורזין 5: ג'ו-ג'יטסו בהדרכת אמיר ברנע. התמקדות בעבודת עמידה, הטלות והגנה עצמית. האימונים למתחילים בימים שני וחמישי ב-21:15-22:45. אתר: http://www.jujitsu.org.il
מרכז הספורט באוניברסיטת ת"א, רח' חיים לבנון: ג'ו-ג'יטסו בהדרכת חיים פאר. התמקדות חזקה בנושא עבודת קרקע. האימונים ביום רביעי 20:30-23:00 וביום שבת 16:30-19:30. הרשמה דרך משרדי הרישום של מרכז הספורט: 03-6408909.

למעלה