קניגסבוך koenigsbuch

יעקב 1948

New member
../images/Emo53.gifקניגסבוך koenigsbuch

שלום רב, חדש בפורום מתעניין במשפחת קניגסבוך מן העיירה brzesko ליד קרקוב.כל מידע יתקבל בברכה.
יעקב רוזן

גם אבי מ BRZESKO

ב www.jewishgen.org ב FAMILY FINDER יש מישהו שמחפשת את אותו השם Marvin J. Heller (#1075) 1028 East 28th Street Brooklyn, NY 11210 United States כדאי לך לבדוק אם זה הקרוב שלך

מזל שהסתכלתי. מצאתי שם גם בשבילי

כשחיפשתי בשבילך, מצאתי מישהו שמחפש בבז'סקו שם שאבי ז"ל הזכיר ומיד כתבתי לו אמייל. אולי יתאפשר לי למלא איזה חלל גדול בעץ שלי.

אני עונה לך על המסר האישי כאן

מפני שאולי יש למי שהוא מה להוסיף שם אבי היה מיכאל שיפר SCHIFFER על שם אמו (הוריו נישאו רק בנישואין רבניים). סבי נפטר כשאבי היה ילד קטן והוא לא היה בטוח בשם המשפחה, רוזנהיין, רוזנצוייג או משהו כזה. הוא גם הזכיר את השם VOLKMANN כי יתכן שגם אביו נקרא על שם המשפחה של אמו (סבתא רבא שלי) דרך אגב באתר שלי www.d-schiffer.de יש ביאוגרפיה של אבי ושם שני צילומים מהעיירה בז'סקו

friend9

New member
JRI

חיפוש ב- JRI מעלה כמה קניגסבוכים, כולם מאזור קרקוב. ביניהם: קוניגסבוך יוסף, התחתן 1915. מהעיירה נייפולומיצה, 28 ק"מ מבז'סקו. קלפוס אשר, התחתן 1915. מבז'סקו. שם משפחתו כמשפחת אמו. שם אביו קוניגסבוך. פלנק סימה, התחתנה 1918. מבז'סקו. שם משפחת אמה קוניגסבוך.

friend9

New member
עוד קניגסבוך

באינדקס השמות של "אבותינו" רשום שיש לפחות Konigsbuch אחד ברשימת היהודים שנשלחו מצרפת למחנות. בשתי הרשימות המקוונות www.ushmm.org/uia-cgi/uia_form/frdeport compaqnet.ifrance.com/gerre לא מופיע השם. אבל ידוע שהרשימות האלה לא מלאות, והשם צריך להופיע בספר Memorial to the Jews deported from France 1942-1944.

friend9

New member
אשר קניגסבוך

אשר (אושר) קוניגסבוך, שכבר נזכר לעיל, רשום גם ברשימת חברי אגודת "בית לחם" בקרקוב, אגודה שאספה כסף לתמיכה בתלמידי חכמים בארץ ישראל, בשנים 1924 – 1931. www.shtetlinks.jewishgen.org/Krakow/kra_betlech.htm אולי הוא היה נציג האגודה בעיירה שלו.

sharonpines

New member
קניגסבוך

שלום יעקב, בת-דודה שניה של סבא שלי, ששמה אילה, התחתנה עם שמואל קניגסבוך. הוא נפטר ב- 1997, אבל היא עדיין בחורה נמרצת ופעילה כבת 70. האם אתה מכיר אותם? היא גרה בכפר-סבא. אם מעניין אותך, אני יכולה לברר איתה אם יש לה מידע על משפחתו של בעלה, ולנסות לקשר ביניכם. בהצלחה שרון

עינית

New member
קניגסבוך

בבאר טוביה יש משפחה וותיקה קניגסבוך, אבל נדמה לי שהיו ייקים.

יעקב 1948

New member
קניגסבוך

תודה לכל המשיבים.הופתעתי לטובה הן מן ההיקף והן מן המהירות. אני מכיר את JRI.אני הנכד של אשר קניגסבוך וסימה פלנק שניהם מבז"סקו. גם הקניגסבוכים ממזכרת בתיה ומכפר סבא מוצאם מאותו כפר.הם קרובים אף שלא היו מודעים לכך מכיון שסביהם השונים היגרו לגרמניה בין 1900-1914 ועם עליית היטלר לשלטון הם עלו לארץ ממקומות שונים בגרמניה.השם קניגסבוך מאוד נדיר וכולם מאותו הכפר.אני מנסה לשחזר עתה איך כולנו קשורים.האם למישהו ידוע מה מקור השם המוזר-ספר המלך???? יעקב רוזן

למעלה