קובץ GEDCOM

• פותח הנושא yuma
  • פורסם בתאריך

yuma

New member
../images/Emo53.gifקובץ GEDCOM

ניסיתי ליצור קובץ GEDCOM מנתונים שיש לי בדורותרי, כדי לפזר מה שכבר יש, בעזרת GenoPro, ברחבי המשפחה להנאה ולהשלמות ; הקובץ נבנה נהדר - באנגלית (פלאי הטכנולוגיה!) - איך מבקשים שיעשה כנ"ל בעברית? וביחד עם הסיפורים שלכל שם? תודה. מיכל

eliyhu

New member
דורותרי

ארנו נחמן בירושלים הוא הכתובת האידיאלית לכל פעולה בדורותרי מניסיון אישי אמי

yuma

New member
תודה, אמי, חשבתי

שלפני שאני מטריחה אותו - אולי כאן מישהו כבר ניסה ויודע. או, שמנסיונך, אין זה הטרחה?

yehudad

New member
בעזרת איזו תוכנה את בונה את הקובץ?

GenoPro מעבירה לקובץ רק נתונים בסיסיים. תוכנות אחרות מעבירות את המידע שהכנסת, כך שאם הכנסת נתונים בעברית הם צריכים לעבור בעברית. השאלה היא אם GenoPro יודעת לפענח את הפונטים העבריים ולהציג אותם ככאלה. לא ניסיתי אבל אני כמעט בטוח שכן.

yuma

New member
צעדים ראשונים בתכנת דורותרי -

השמות והנתונים בכפול - גם בעברית וגם באנגלית, את ה'סיפורים', בינתיים, רק בעברית. חפשתי דרך מהירה לקבל מהם עץ קריא ופשוט יחסית להדפסה, כטיוטת עבודה עם המשפחה: דורותרי היא תכנה רבת יכולות והנחתי שכל המידע עובר;אלא שגם שם וגם ב-GenoPro לא מצאתי התייחסות לשפה בעת יצירת קובץ Gedcom

yehudad

New member
קובץ ג'דקום הוא קובץ טקסט רגיל והוא

משמש כעין פרוטוקול קבוע להעברת מידע בין תוכנות גנאולוגיות. בעבר התייחסנו לזה בהרחבה לכן אציין רק את עיקרי הדברים. הקובץ מורכב מ"תגיות" שהן למעשה כותרות השורה (למשל BIRT לציון לידה) המשך השורה הוא המידע שהוכנס וכן הלאה לגבי מקומות תאריכים וכו'. אפשר לראות את התוכן הזה אם פותחים את קובץ הג'דקום ב-notepad או מעבד תמלילים אחר. אינני יודע אם דורותרי מעבירה את השמות בעברית או באנגלית אבל אחד מהם חייב לעבור. GenoPro מעבירה את מה שהוכנס בין בעברית בין באנגלית. לכן בניית הקובץ היא אוטומטית ואין התייחסות לשפה.

למעלה