צחצוח שיניים

../images/Emo53.gif צחצוח שיניים

בתי, 2.3, נאבקת מידי ערב בצחצוח השיניים. אני ממש נאלצת להפעיל כוח פיזי על מנת לצחצח את השיניים. שחר היא ילדה מפותחת ואינטליגנטית ומבינה היטב את הצורך ואת המשמעות של צחצוח השיניים. עד לא מזמן ההתנגדות היתה ספורדית ועל פי רוב הצחצוח היה על מי מנוחות. המאבק היומיומי הזה פשוט מתיש וקשה לשתינו. מה גם שזוהי כמעט הפעולה האחרונה לפני השינה וממש לא נעים לי שזו התחושה שאיתה היא הולכת לישון.

לגלית

ממה שסיפרת על שחר והקלטת היא נשמעת ילדה מאוד נבונה ורגישה ואם את אומרת שעד לאחרונה הצחצוח היה על מי מנוחות אולי זה סימן שצצה איזו בעיה.אולי תנסי לגשש אצל שחר מה הסיבה להתנגדותה(הרגשה פיזית לא נעימה,רצון לצחצח לבד בלי שתשגיחי). שלך חנה גונן

הבעיה בלתת לה לצחצח לבד

וזה דבר שהיא עושה, בעוד אני מחכה ל"תור של אמא", הוא שהיא בעיקר מוצצת את המברשת ואולי קצת משפריצה, אין כאן צחצוח יעיל ואפקטיבי ולכן נדרשת ההשלמה שלי.

מירי,

New member
כשאנחנו משלימים...

זה משחק די קבוע בן (2.9) הופך להיות אריה ופותח את הפה תוך כדי שאגות ולפעמים גם טריפה של המברשת.. ובבוקר אם הם לא מבקשים עזרה הם יכולים לצחצח לגמרי לבד. בגיל הזה רוב הילדים רוצים לעשות הכל לבד! ומה ייקרה אם לא תמיד תבצעי השלמה?

לגלית

האם ניסיתם להראות לה איך לצחצח טוב?אולי רופא שינים לילדים שהוא מנוסה ידע איך לעזור. חנה גונן

מירי,

New member
רופאי השיניים אולי לא יאהבו את זה..

אבל ניסיתם להרפות מעט מן העניין? לדעתי היא מצאה נוששא להאבק איתכם בו! האם היא באמת מבינה את חשיבות הציחצוח? את משמעות החורים בשיניים? ואולי בכל כואב לה? נדמה לי שיש אילו שיניים שעוד אמורות לצאת - לא? (ממש לא יודעת..) אולי תנסו להחליף משחה \ מברשת ? אפשר גם להפוך את הציצוח כחלק מהמיקלחת... הדרך הכי טובה היא החיקוי- העמידו אותה יחד איתכם כאשר אתם מצחצחים שיניים, נסו להעמיד אותה מול המראה ותעשו פרצופים שמשתפים את המברשת והמישחה... ואם בכל זאת היא לא רוצה לפחות לתקופה - לא צריך!! זה לא יהרוס לה את השיניים!

כרמית מ.

New member
אצלנו, אם אחד הילדים לא רוצה לבוא

לצחצח שיניים, אני פשוט אומרת לו "טוב, היום אתה לא מצחצח שיניים." ומיד מתחיל בכי: אני רוצה לצחצח שיניים, ואני, כמובן, אומרת: את/ה רוצה? אז בוא/י... לא יודעת אם זה יעבוד גם אצלך (המצחיק הוא שזה קורה לא מעט פעמים), אבל גם אם היא תשמח, זה לא נורא אם דילגתם פעם על צחצוח..

ציחצוח שיניים

גייל למדה לצחצח שיניים כשעשתה אמבטיה אצל חבר. אצלם נהוג שבהתחלה הילד מצחצח לבד ואחר כך אמא שלו מצחצחת לו שוב. בבית פשוט גייל ביקשה לחקות את מה שקרה אצל הילד ההוא. גם בגן שהיינו בו כשהיינו ביפן היה נהוג שמצחצחים שיניים אחרי כל ארוחה (גם אחרי ארוחת צהרים). כשהילדים היו קטנים הגננות צחצחו לכל אחד ואחד את השינים וכשהם גדלו קצת כולם צחצחו יחד זה לצד זה. זו היתה נורמה. עכשיו גייל מתעקשת לצחצח שיניים לבד, וכמעט אף פעם לא מרשה לנו לצחצח לה. אם נראה לי שיש מה לתקן, אני מצחצחת יחד אתה (את השיניים שלי) ומראה לה מה נראה לי שצריך לשפר, ואז היא מסכימה לעשות את זה (האמת - נראה לי הגיוני). אולי תנסו להראות לה ילדים אחרים שמצחצחים שיניים היטב - זה נראה לי כוח שכנוע רציני, וכדאי גם לצחצח ביחד. אם נמצאים באמבטיה או במקלחת, אפשר להפוך את זה לשעשוע, כולל פרצופים, גירגורים והשפרצות!

למעלה