פגישה

• פותח הנושא ayagu
  • פורסם בתאריך

ayagu

New member
../images/Emo53.gifפגישה

שלום לכולם, כמו שכבר כתבתי השבוע מתארגנת פגישה בין המחנכת של קטנטונת, אנחנו (הורים) מאבחנת ומרכזת בית הספר היסודי. המטרה לארגן דרכי עבודה מתאימות לקטנטונת לקראת שנה הבאה. אני די לחוצה ולא כל כך מצליחה לארגן לעצמי ציפיות ומטרות. האם יש טעם לבוא בטענות על דברים שארעו השנה? האם להתעקש על פגישות מסודרות עם המורה? ניסיתי השנה ולא כל כך הצליח. האם יש דברים שבהם בית הספר מחויב מבחינת העזרה לקטנטונת? האם לתעד בכתב את הנושאים המועלים בפגישה? אשמח לתשובה.

חני ב

New member
אני עונה לך כמורה ביסודי

התשובות לשאלותייך הן כן. ועוד איך תספרי איך היה בשנה שעברה (אני מניחה שזו לא אותה מורה, נכון?) אך בלי השמצות, אלא עובדות יבשות. תבקשי מהמורה את רשותה שפעם בשבוע (או יותר או פחות לפי החלטתך) תצרי איתה קשר טלפוני. אני לא מבינה הורים לילדים עם קשיים, שלא מתקשרים למורה כדי לקבל דיווח. הקשר צריך להיות דו צדדי ולא רק לחכות לדיווח מהמורה. לגבי עזרה לקטנטונת, חובת המחנכת לדווח לכל המורות המקצועיות על בתך וכיצד להתנהג ולעבוד איתה. כך גם המורות האחרות יוכלו לתפקד כיאות איתה. המון פעמים הרי קורה שהמורה מתקשרת טוב עם התלמיד אך המורות המקצועיות לא. גם הקשר שלך עם המורות האחרות צריך להיות קבוע. לא לחכות רק לאספות הורים. מקווה שקצת עזרתי. בהצלחה

ayagu

New member
זו כן אותה מורה והקשר איתה די טעון

לכן אני היסטרית כל כך. לי מאד חשוב הקשר איתה בכדי לעזור לקטנטונת אבל היא לא מספיק נגישה ומוכנה לשמוע לדעתי. מעבר לזה התחושה שלי שהיא רואה את קטונטונת באור לא נכון. אני לא רוצה להפנות כלפיה אצבע מאשימה על מה שהיה בשנתיים האחרונות אבל התחושה שלי שמצידה היתה החמצה. אני כאמא משוכנעת שעשיתי את המקסימום לעזור לקטנטונת שלי.

חני ב

New member
את באמת קצת בבעיה

לא יודעת אם לאמר בעייה אבל במצב לא נוח. דבר ראשון, אני חושבת שעלייך להוציא את כל מה שיש לך, אל תשמרי בבטן. תמיד אני אומרת "צריך לאמר הכל, השאלה היא איך ." כלומר, אל תבואי באמת עם אצבע מאשימה אבל תאמרי בטון נעים את דברייך. היא אותה מחנכת כבר שנתיים? אם כן, בהחלט יותר מדי. כיצד קטנטונת מרגישה כלפיה? בת כמה היא בכלל? לפעמים ההורים הם אנטי המורה, אך הילד אוהב אותה. מאד חשוב לדעת כיצד הקשר בין שתיהן. תעמדי על כך שיהיה קשר קבוע בין שתיכן, אם מפריע לה בטלפון, את יכולה במחברת קשר. תבקשי דיווח שבועי אולי אפילו יומי. אני כמורה נוהגת לעשות זאת, המזל שאולי רק עם ילד אחד או מקסימום שניים. זה לא קל אך זו אחת מחובותנו כמורות (כך אני חושבת לפחות)

רותי הכ

New member
יש אפשרות להעביר כתה או בי"ס וכך

פשוט להפטר מהמורה הזו? אם לא אז כן תתעקשי ותגידי לה איך צריך להתנהל הקשר שלה אתך ועם בתך. אל תפחדי ממנה זו חובתה (גם אני מורה אגב)

ayagu

New member
זו בעיה בבית הספר כתה אחת בשכבה

ובית הספר באופן כללי טוב מדי בכדי לעבור ממנו בייחוד שהחלופות באזור גרועות הרבה יותר. אגב קטנטונת מאד אוהבת את המורה. לי מאד קשה איתה אולי כי אני מצפה ליותר.

חני ב

New member
כתה אחת בשכבה?

בי"ס מאד קטן, לא? יש לקטנטונת חברים? חלק מאד חשוב במשוואה.

zivadina

New member
אם קטנטונת אוהבת את המורה

אז גם את צריכה לאהוב אותה. זאת המתנה הכי גדולה שאתן יכולות לקבל. תעריכי את זה, ורק אחר כך תחשבי על האגו שלך. לגבי כל השאר, אולי כדי לשחרר קיטור תדברי על כל מה שמציק לך בקשר למורה הזאת עם חבר/ה טוב/ה, ורק אחרי שתרגישי שהוצאת את כל המרירות, תהיי בשלה לשוחח עם המורה באופן ענייני וללבן אתה את הנושאים השנויים במחלוקת. כדאי שתסכמי לך בכתב את הבעיות, וכשתדברו, תסכמי בכתב את ההצעות לפתרון, כך שזה יחייב את שתיכן. ושוב, תגידי תודה למורה על זה שקטנטונת אוהבת אותה, ותדעי לך שככל שתתני לה גיבוי, כך היא תשתדל יותר. תחשבי על זה שהמורה מטפלת בעוד 35 תלמידים, ולא יכולה לעמוד רק לרשות הבת שלך. ואם הילדה אוהבת אותה, כנראה שיש בה גרעין טוב, שאת צריכה לעזור לטפח לטובת ביתך. מאחלת לך הרבה אורך רוח ואיפוק, כדי שתהיי באמת עניינית, למרות שהילדים שלנו הם נושא מאוד טעון, אבל לא נוכל לעזור להם כשאנחנו עובדים רק עם הלב.

חני ב

New member
זיוה, לא כ"כ מסכימה

האמא לא חייבת לאהוב את המורה. נכון שטוב שהילדה כן אוהבת וזה אומר שיש תקשורת בין שתיהן, אך יכול להיות שבאמת המורה לא נוהגת נכון. ואנו כהורים רואים את זה, הילדה לא בהכרח. נכון, המורה עסוקה עם עוד 35 ילדים, לי השנה היו רק 31 למזלי, אך כמה ילדים מתוכם מאד מאד זקוקים לנו? כמה הורים מתוך הכתה זקוקים לקשר קבוע עם המורה? לא הרבה מהנסיון שלי. לכן, חובת המורה להשקיע המון באותם הילדים עם הקשיים, ולא רק בהם, אלא גם צריכה לתת תשומת לב מרבית להוריהם. הכל במידה, אך התיחסות חייבת לבוא מהמורה.

הכיני רשימה מסודרת של הבעיות

הבעיות שמפריעות לילדה לפי סדר החשיבות. לא כל הבעיות צריכות להופיע ברשימה. רק חמש או שש הבעיות הבוערות ביותר. אם ידובבו אותך ספרי על עוד. לכל בעיה כזו בדקי אם יש לך הצעת פתרון.

ayagu

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif לכולם על כל העצות.

הדרישה העיקרית שלי מהמורה שתתייחס גם לכישורים הרבים של קטנטונת ותעודד אותה לשתף פעולה במפגשים. מעבר לזה אני רוצה דיווח מדויק ושבועי על קטנטונת. ( אפשר בכתב ואפשר גם טלפונית מבחינתי גם בבית הספר אבל אני מבינה שלה זה קשה). באבחון עלו כמה דברים מעניינים ואני מקווה שהמאבחנת תשכיל להסביר למורה ולמרכזת בית הספר איך בדיוק לעבוד עם קטנטונת. יש פערים עצומים בין תחושת מסוגלות של קטנטונת לבין היכולות המאד גבוהות שלה.

למעלה