עצירות מוגזמת

בוץ1234

New member
../images/Emo53.gifעצירות מוגזמת

בני בן חודש ושלושה שבועות , הוא יונק עם תוספת של תחליף פעם ביום / ביומיים. הוא החל לקבל את התוספת מגיל שבועיים אך עדיין מערכת העיכול שלו לא מתפקדת כמו שצריך . איני יודעת מה לעשות ביום שישי האחרון כבר נתתי לו חצי נר (לפי הוראת הרופאה) ואפילו נתתי מיץ של עגבניה אך זה עדיין לא עוזר הוא עושה פעם בשבוע . העניין שיש לו גזים ואני יודעת שהוא סובל. בבדיקה האחרונה גילנו שיש לו חתך בפי הטבעת והרופאה אמרה שיכול להיות שזו הסיבה שהוא פוחד לעשות קקי שלא יכאב. אך טיפלנו בזה ועדיין אין יציאות. מה לעשות? אני מיואשת.

Revili

New member
שתי שאלות מתבקשות...

למה את נותנת תמ"ל ולא הנקה בלבד? מה זו בעינייך עצירות או חוסר תפקוד של מערכת העיכול? כיצד זה בא לידי ביטוי? האם היציאה שהוא עושה פעם בשבוע היא רכה או קשה?

בוץ1234

New member
בגלל המשקל

בגיל שבועיים זה היה בגלל שהוא לא עלה במשקל , ועכשיו פשוט זה מקל עליי (אם לא הייתי משלבת לא הייתי שורדת בהנקה). ופעם בשבוע יש לו יציאה רכה

Revili

New member
זו לא עצירות

יציאה רכה אינה עצירות...גם היא פעם בשבוע. כמו שאני מבינה את זה, התמ"ל בכלל לא מקל עלייך ובטח שהוא מקשה על התינוק שלך. חלק מהסבל של שניכם, מקורו אולי בקושי של התינוק להסתגל לחלב פרה שאינו מתאים למערכת העיכול שלו...אולי כל הסיפור היה נמנע אם היית מניקה בלבד. הכל מקרה, יציאה רכה, גם אם היא מלווה בגזים אינה מוגדרת כעצירות...עצירות היא קקי קשה מאד, כמו גולות קטנות. אם אובחנה אצלכם פיסורה (חתך בפי הטבעת), אולי זו חלק מהבעיה ...אבל יציאה פעם בשבוע בהחלט יכולה להחשב כתקינה. מיץ עגבניות בהחלט לא מומלץ לתינוק כלכך צעיר, מערכת העיכול שלו לא מסוגלת להתמודד עם החומציות הזו ..נר גליצרין...לא בטוחה שרצוי להתחיל באמצעים כאלה כאשר כלל לא ברור אם יש בכלל בעיה. אם הנקה מלאה לא באה בחשבון, אז הייתי מסתפקת בעיסויים של הבטן, קפול רגליים לבטן, לשתות בעצמך תה קמומיל/שומר...ואולי פונה לרופא אחר.

למעלה