עזרה

orela444

New member
../images/Emo53.gifעזרה

אני צריכה בבקשה תקציר של מה שקרה בספר החמישי. פשוט התחלתי לקרוא את הספר השישי ושכחתי לגמרי מה קרה בחמישי וזה קצת הורס :/ אז מי שיוכל לעזור לי, אפילו תקציר ממש ממש קצר של הספר אני אשמח :) תודה מראז לכל העוזרים :)

your avi

New member
הממ...

מויקיפדיה- הארי וחבריו נקלעים לצרות חדשות; דולורס ג'יין אמברידג', נציגת משרד הקסמים מתמנה לתפקיד המורה החדשה להתגוננות מפני כוחות האופל ומשתלטת בהדרגה על כל בית הספר. ולא רק זה מטריד את הארי: כמעט בכל לילה הוא חולם על מסדרון ארוך, ובסופו דלת, ועל כן נאלץ להירתם ללימודי הלטת-הכרה תחת השגחתו העוינת של הפרופסור לשיקויים, סוורוס סנייפ. רון ויזלי, חברו הטוב, נבחר להיות השומר בקבוצת הקווידיץ' של גריפינדור, אך נתקל בקשיים רבים בתפקיד זה ובין היתר ללעג. מרבית עולם הקוסמים אינו מאמין להארי בנוגע למה שעבר עליו, ולועגים לו. בנוסף, משרד הקסמים, ואמברידג' בראשו, מנסים להשתיקו ולמנוע מבעדו לספר על מה שקרה לו בסוף השנה שעברה. בנוסף, במשך כל שנת הלימודים דמבלדור נמנע בכל דרך מלהביט להארי בעיניים. הארי וחבריו מקימים קבוצת לימוד מחתרתית ללימודי התגוננות מפני כוחות האופל בשם צ"ד (צבא דמבלדור) והוא עומד בראשה, אחרי שהם מבינים שהם לא ילמדו דבר במקצוע זה מהמורה אמברידג' ובייחוד בשנת הבגרויות החשובה מכולן. צ"ד היא נקודת האור היחידה בחייו של הארי. לקראת סיום שנת הלימודים הארי נאלץ פעם נוספת להילחם ולהיאבק בשארית כוחותיו באדון האופל, הלורד וולדמורט, וזוכה לליווי נאמן ומסור מחבריו במסע קסום והרפתקני. ואם כל המתרחש לא מספק את הדעת, הארי מפתח מערכת יחסים כושלת עם חברתו לספסל הלימודים צ'ו צ'אנג. תוספת שלי- כשהארי וחברי הצ"ד הולכים להלחם בכל אוכלי המוות (במשרד הקסמים), הם מגלים שיש נבואה שנועדה לדמבלדור והיא מדוברת על וולדמורט והארי. אף אחד חוץ מדמבלדור והארי לא יודעים שהנבואה לא הושמדה באמת, והם הקשיבו לה עוד פעם. מסתבר שהנבואה אומרת שבסופו של דבר, הארי וולדמורט יצטרכו לעמוד אחד מול השני בקרב הסופי. ואחד לא יכול לחיות כל עוד השני חי. הממ... פרופסור טרולני היא זאת שאמרה את הנבואה, ובגלל זה גם דמבלדור השאיר אותה ללמד. וזה בערך הכל.

your avi

New member
אה.. ושכחתי

מסדר עוף החול זה מן קבוצה כזאת של קוסמים, שהמטרה שלהם זה להלחם נגד וולדמורט ואוכלי המוות. מקגונגל, דמבלדור, סנייפ ועוד הרבה הרבה נמצאים שם. הארי והילדים הוויזלים גם רוצים להצטרף, אבל אסור להם, כי הם לא בוגרי הוגוורטס עדיין.

למעלה