עזרה בתרגום שם

faridi

New member
אברהם אבינו ע"ה

נדמה לי שהוא כורדי, לא? הרי אם הוא עזב את כל מה שהיה לו שם ובא לפה... הוא באמת כורדי!

טל כ

New member
../images/Emo53.gifעזרה בתרגום שם

שלום לכולם, אני מחפשת פירוש של שם שהוא כנראה כורדי / פרסי / עירקי השם הוא בנוושה (Banavshe) - אמרו לי שזה שם של פרח שגדל שם ואני מנסה לגלות איזה פרח זה... אשמח לכל עזרה [תשאלו ת'סבתות] תודה רבה

hemiitz

New member
אכן אברהם אבינו היה כורדי

שהיתגורר באור כסדים,להיום חבל ארץ כורדיסטן זה ההתחלה של עם ישראל, כתוב אברהם העברי,וזו פעם ראשונה שהוזכר בתורתנו. להבנתי כול עם ישראל הוא שורש,שהתחיל בכורדיסטן.

באותה תקופה זה היה נחשב לארץ ישראל הגדולה

"לך לך לארצו של אברהם אבינו". קמתי והתחלתי ללכת, רק שלא ידעתי בדיוק לאן - לדרום עיראק, שם נמצאת לדעת כמה מהחוקרים אור כשדים הקדומה, עיר הולדתו של אברהם, או שמא לאורפה שבדרום־מזרח תורכיה, שם היא נמצאת לפי מאמינים וחוקרים אחרים? על אורפה (Urfa) שמעתי לראשונה משכני, יוצאי העיר, המתגוררים בשכונת נחלאות שבירושלים. הם תיארו לי אותה כגן עדן עלי אדמות, מקום שגנים פורחים בו סביב בריכת הדגים, שאליה רצה המלך נמרוד, אותו צייד אגדי המוזכר בתנ"ך כמי שייסד ממלכה במסופוטמיה ומרד באלוהים, להשליך את אברהם אבינו. האורפלים (ראו עמ` 39) חיים בירושלים כבר יותר ממאה שנה, אבל הם מתגעגעים אליה כמו שבאורפה התגעגעו היהודים לירושלים. הם הדביקו אותי בגעגועיהם, וכבר שנים אני חולם על היום שבו אבקר שם. בעשור האחרון שררה בדרום־מזרח תורכיה מתיחות רבה, וביקור שם היה בלתי אפשרי כמעט. פעילות המחתרת הכורדית התובעת עצמאות והקִרבה לגבול הסורי תרמו לכך שתיירים מערביים, ובפרט ישראלים, לא הגיעו לכאן. בינתיים עבדאללה אוג`לאן, מנהיג המחתרת הכורדית, נתפס ונידון למוות, והאיזור נרגע כמעט לגמרי (ראו "מורה נבוכים", עמ` 110). כשיצאתי לאורפה, התעלמתי מהשאלה אם אברהם אבינו בכלל נולד שם. העיקר בעיני היה להגיע לאורפה, לחזור משם ולהסתובב כמו טווס בנחלאות, לספר שהייתי במכורה הישנה ולשמוע את חיים אסלן, אחרון האבדאייתים ("גברתן עם כבוד" בעגה הירושלמית) האורפלים, פונה אלי ואומר: "אֵש, יא חאג`". אין ספק שכבודי בעיני האורפלים רק יגדל. אחרי ביקורי שם, בשוק הצבעוני, בבריכת אברהם ובמערת אברהם, אני יכול להסכים שלאורפלים יש באמת למה להתגעגע ושאורפה היפה היא אכן גן עדן מוסלמי, וגם להכריז שקיימתי מצווה: האכלתי את הקרפיונים בבריכת אברהם, וחיי העולם הבא מובטחים לי, לפחות כמוסלמי. מאיפה בא אבי האומה? קודם שעליתי לרגל לאורפה, יצאתי להתחקות אחר עקבותיו של אברהם אבינו, "אבי האומה העברית" כהגדרת דוד בן־גוריון ו"האיש שהביא לעולם את האמונה באל אחד", כפי שכינה אותו הרב עדין שטיינ זלץ. יצאתי להתחקות, אבל לא ידעתי שזה מורכב כל כך. "אם אתה רוצה ללכת בעקבות אברהם", אמר לי הארכיאולוג פרופ` אליעזר אורן, "זה מסובך, מסובך מאוד". בעיקר משום ששתי מדינות אוחזות באבי האומה ושלוש דתות גם, והמבוכה גדולה. תקציר הסיפור התנ"כי: אברם, בנו של תרח וצאצא של נֹח, יצא מאור כשדים והלך לארץ כנען. בדרך הוא התיישב בחרן, שם מת אביו, ואז המשיך עם שרי אשתו ועם בן אחיו לוט ובני ביתו אל כנען, במצוות ה` שהבטיח לעשותו לגוי גדול. באגדה היהודית מסופר שלפני לידתו של אברהם, צפו האיצטגנינים כי עתיד להיוולד מי שיתקומם נגד המלך נמרוד, והמלך בחששו ציווה להרוג כל בן זכר שייוולד. כשהרתה אמו של אברהם, היא הסתתרה במערה ושם ילדה אותו. אברהם הוסתר במערה עד שמלאו לו שלוש שנים לפי האגדה היהודית, ועשר שנים לפי המוסלמית. כשיצא משם, שיבר את כל הפסילים שאביו תרח מכר. אביו כעס ומסר אותו למלך נמרוד, שהורה להשליכו לאש הכבשן. אך העצים שבהם הוסק התנור הצמיחו פירות, והכבשן הפך לגן שבו ישב אברהם עם המלאכים. אגדה זו סופרה בגרסאות נוספות, שלפיהן העצים שבערו הפכו לדגים והכבשן הפך לבריכה גדולה. אברהם נרטב והאש כבתה. הדגים לא סיימו את תפקידם כאן. הם הדריכו את אברהם במעלה התעלות המוליכות מים לבריכה, כדי שיתחמק מהמלך הזועם. האיסלאם מאמץ בעיקרה את האגדה על אברהם, מצביע על אורפה כעל מקום הולדתו ורואה בו נביא גדול ומוסלמי קדמון. אלא שהחוקרים מתווכחים אם אברהם היה או לא היה, ואם היה, מתי היה.

../images/Emo8.gifגם משה דיין הוא כורדי מתוך הבלוג של זיוון

האמא הכורדית של משה דיין שנים אחרי האגדה על אברהם אבינו, המציאו באורפה אגדה חדשה, הפעם על משה - משה דיין. לפי האגדה, שככל הנראה המקור שלה הוא המפגש ההיסטורי של דיין עם המנהיג הכורדי מולא מוסטפא ברזני, דיין הוא לא פחות ולא יותר מאשר יליד העיר השכנה, דיארבאקר (Diyarbakir). בפסטיבל למלאכת יד, שהתקיים באורפה בעת ביקורנו שם וכלל עבודות קדרות, נחושת, עץ ואריגה, פגשתי את סאמטס, אחד ממוכרי השטיחים. "אתה מחפש יהודים?", שאל. "היהודים אנשים טובים. אתה מכיר את משה דיין? כן, זה עם העין. הוא מהעיר שלנו, מדיארבאקר. הוא נולד כאן, אבל הוא מת לפני עשר שנים, אולי יותר. תבוא אלי ואני אראה לך את הבית איפה שנולד ואת החנות שהיתה לו". חיפשתי יהודים באורפה, או לפחות שריד לקיומה של קהילה יהודית בעיר, אך לא מצאתי דבר. שנים רבות חלפו מאז שהיהודים עזבו את העיר, והם נשכחו. שכונתם ובית העלמין שלהם נמחקו. אחרוני היהודים נטשו את אורפה ב־1948, אחרי שמשפחה אחת נטבחה על ידי מוסלמים, והיהודי האחרון שנשאר כאן התאסלם ונפטר בינתיים. שאלתי עליו ועל שכונת היהודים בסמטאות ההומות של העיר העתיקה, המזכירות את השוק בעיר העתיקה בירושלים. עברתי ממקומי אחד למשנהו ואיש לא ידע. יהודים? לא ראינו, לא שמענו. גם עיתונאים תורכים הופתעו לשמוע שיהודים חיו באורפה. אחרי חקירה ובדיקה סיפרו לי שאכן היתה כאן שכונה יהודית, אך היא נהרסה. היכן היתה השכונה? הם לא יודעים. צריכים לשאול את הזקנים. ואיפה הזקנים? הם מתו. בתשובותיהם ניסו לרמוז לי בעדינות שארד מהנושא. על השכונה שאיש אינו יודע היכן היא הוקמו, כך התברר, בניינים חדשים. כששאלתי את מארחי כיצד הם יודעים שהקימו שם בתי קומות אם הם לא יודעים היכן השכונה, ראיתי שהם מנסים לתפוס מרחק ממני והתרשמתי שמדובר בקשר של שתיקה. בסופו של דבר, אגב, לא הזדמן לי ללכת לביתו המקורי של משה דיין. אבל במקום, זכיתי בעסקה טובה. "רוצה לקנות שטיח?", שאל אותי סאמטס, "בוא, אני אתן לך מחיר טוב, כי אתה חבר של משה דיין".

תשמעו אני תמיד אומרת למרוקאים..

שהם לא יכולים להתכחש, הם כורדיםםם וזה לא יעזור לאף אחד

בטח שאברהם אבינו היה כורדי ואתם...

יודעים מה זה אומר נכון???????????. שכל עם ישראל כורדים
אברהם אבינו בא מאור כשדים בחבל כורדיסטאן!!

../images/Emo41.gifהיה מחקר בגרמניה גילה

שיש קשר הכי קרוב בדגימות ה DNA בין הכורדים לבין היהודים אבל לא נראה לי שמי שהוא לא כורדי ירצה שיחשיבו אותו לכורדי בגלל כול מיני סטיגמות שהמציאו על הכורדים

hemiitz

New member
טוב אני יגיד אחרי ששאלתי

השם Binefş/Binefşê בכורדית כרמנג'ית כך כותבים, זה שם של נקבות,וגם שם של פרח סיגליות או סיגל אני מקווה שעזרתי

../images/Emo24.gif תודה רבה לכל האנשים המקסימים פה

הבקשה הייתה בשבילי [טל- תודה גם לך !!!] סבתא ז"ל של בעלי נקראה כך ואני, בהריון עם בת, בשלבי חיפושים לשם שיהיה עם משמעות בשביל שנינו. שוב תודה

../images/Emo20.gifשיהיה לך בשעה טובה ומוצלחת בע"ה../images/Emo20.gif

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ יפה מאוד שעדיין יש אנשים שמחפשים שמות מהמקורות בפייסבוק אני נכנסת לכרטיסים של אנשים מהמושב שגדלתי בו ואני רואהשיש ילדים שעדיין נקראים בשמות של פעם ,בדרך כלל אצל הכורדים נוהגים לקרא על הילדים בשמות של סבים וסבתות אז אני מגלה שיש ילדים שעדיין נקראים בשמות כורדי עם טיפה של עברות בשם אני מעריצה גדולה של שמות מהמקורות - לרוב השמות של הכורדים הם שמות תנכיים בשנים האחרונות אנשים התרחקו משמות אלו,אני כן מגלה שיש חזרה לשמות מהמקורות בהצלחה בלידה ושיהיה לך בשעה טובה ומוצלחת

טל ברוכה הבאה לכורדיסטאן הקטנה../images/Emo13.gif

המממממממ איזה כייף לך שאת מדריכה נשים בהריון אשרייך!! אם לא הייתי כזאת פחדנית בכל לידה הייתי יולדת בבית
אבל לא הייתי מתנגדת לרייקי,ושיאצו

טל כ

New member
עד היום לא שמעתי על הפורום הזה...

ואם לא חברתי (מפורום שכן) שבעצם בשבילה עשיתי את הבירור הזה... יש סיכוי שלא הייתי מגלה אותו לעולם
באמת כיף גדול, ואם מעניין אותך- יש באתר שלי (הכתובת בחתימה) מאמר בנושא לידת בית, ודעתי על העניין (חפשי ב"מאמרים").
טל

למעלה