סקריפט UPLOAD

../images/Emo53.gif סקריפט UPLOAD

אני צריך סקריפט UPLOAD פשוט ב PHP שיהיה אפשר להעלות למחיצה מסוימת תמונות ושאח"כ אני אוכל לכתוב ב DB את שם הקובץ כדי שאוכל להשתמש בו אח"כ תמיד הסתבכתי עם זה כי הבנתי שצריך גם בשרת לקנפג משהו עם הרשאת כתיבה מישהו פה יכול לתת לי סקריפט עם הסברים פשוטים ????

vladi3

New member
אז ככה

דבר ראשון בשרת אתה פותח ספרייה חדשה שנגיד נקרא לה images ועכשיו אתה צריך לעשות לה אפשרות שכולם יהיו יכולים לעלות אליה תמונות, ולא רק אתה מ FTP שזה הדיפולט. איך עושים את זה ? פה הבעיה חלק ה FTPים אין אפשרות כזאת. בככל אופן אני משתמש ב FTP Voyager ואני עושה את האפשרות הזאת ככה : פותח ספרייה חדשה, עושה ריפרש, לוחץ לחצן ימיני בעכבר על הספרייה, שמה יש לי אפשרות, ובחלון האפשרות אני מגדיר את הדבר הזה. ספריית דיפולט תהיה אצלה מספר 755 ובשביל ליצור את מה שאתה רוצה אתה צריך לשנות אותה למספר 777. עכשיו אתה צריך שיהיה לך ב form שורה כזאתי :
enctype="multipart/form-data"​
כמובן עם השם הפורם, אקשן, ועם זה יהיה POST או GET. צעד הבא : ה input יהיה עם name נגיד img, וכמובן עם טייפ file. עכשיו הסקריפט שרצית :
$exte = substr($img_name,(strpos($img_name,".")+1)); $img1_name = $id.".".$exte;​
בקוד שכתבתי הגדרנו את שם הקובץ, וסוגו. ואחרי זה אתה פשוט עושה update ולא insert בשיאלתא בשביל שאתה תוכל לראות את אותו שם בDB. ועכשיו אתה צריך לעלות את אותו קובץ לשרת. אם אתה עובד בשיטת הפונקציות וקיראתן אז תיצטרך לכתוב ב global את המשתנים הבאים :
global $img,$img_type,$img_name;​
ולדי
תעדכן, תגיד אם זה פעל לך.

למעלה