סייעת

liatdan

New member
../images/Emo53.gifסייעת

שלום לכולם , קודם כל תלמה שמחתי לשמוע שיונתן יצא מבית חולים אני מקווה שיחלים לגמרי במהרה. השאלה שלי היא בנושא סייעת. הילד כזכור בן 3 תפקוד גבוה , PDDNOS . עד עכשיו נראה שיפור קבוע בגן עד עכשיו היתה לנו סייעת 5 ימים בשבוע אבל הפסקתי את עבודתה בגלל חוסר התאמה , הגענו למצב שכשהיא לא היתה בגן הילד שתף פעולה עשה עבודות ותקשר בעיקר עם הצוות אבל גם עם הילדים בגן. וכשהיא היתה הסתגר , הסכים לשחק רק איתה . אני רוצה שהפעם הבאה תהיה יותר מוצלחת. חלק מהבעיה היתה חוסר ניסיון של הסייעת , מול לא מספיק שעות הדרכה מהמכון להתפתחות הילד. האפשרויות הן: להביא סייעת כמו קודם ל - 5 ימים (ההדרכה היתה חלק מהבעיה עם הנוכחית ולא כולה) ולהסתמך על המכון. להביא סייעת ליומיים + הדרכה צמודה פרטית להביא רק הדרכה לגן (הקבוצה קטנה 5 ילדים והם קטנים ממנו בחצי שנה כך שאין שונות רבה בינו לבינם הבעיה היא לפעמים שהוא שוקע במשחקים מונוטונים אם יש בלגן ואז גם בהתאמה לגננת אין זמן אליו) הגננת והמטפלת מוכנות להשקיע בו את הזמן הנדרש כולל הצטרפות לטיפולים והדרכות מידי פעם , ואז את שאר התקציב להשקיע בריפוי בעיסוק/חוגים כמו שחיה. מה דעתכם ? האם סייעת ליומיים זה מספיק ? נדמה לי שהדרכה פרטית זה חובה. האם מישהוא יכול להמליץ על פסיכולוג באיזור השרון ? איך בכלל מוצאים אחד כזה ? אני מקווה שמישהוא "החזיק מעמד" עד כאן ויענה לי

LeonardoDV

New member
לנו דווקא היה ניסיון מאוד מוצלח

עם סייעת. לדעתי מעבר לכל הדרכה וההנחיה צריך מישהו/י עם אינטואיציה טובה. וכפי שגילית בעצמך את זה מגלים מאוחר מידי... אני ממליץ לך לנסות שוב עם מישהו/י אחר וכמובן להנחות אותו כך שיהיה חלק מצוות הגן בעייני בנך ושאר ילדי הגן. ההתערבות של הסייעת צריכה להיות מינימאלית ואסור לה להיות הגננת הפרטית של בנך. לגבי כמות בזמן הנדרשת, לפי דעתי הלא מקצועית, שלושה ימים בשבוע זה המינימום לשלוש עד ארבע שעות בכל פעם.

liatdan

New member
הדרכה לסיעת../images/Emo101.gif

איזה הדרכה נתתם ? האם מן המכון להתפתחות הילד ? או מישהוא פרטי ? עדיין חסר לי החלק של איך למצוא פסיכולוג ילדים טוב ? אני מעדיפה מישהוא עם המלצות ואתם מקור המידע היחידי שאני מכירה. אשמח כאמור גם עם מישהוא מכיר סייעת טובה מאיזור השרון , קצת קשה עכשיו למצוא מישהיא איכותית הן כולם תפוסות בשלב זה

סייעת

לנסיוני- מודעות בכל המכללות באזור השרון, ו-באוניברסיטאות בסביבה מאד יעילות למציאת סייעת. גם בתקופה זו של השנה. מגיעים אנשים מאד איכותיים. כידוע יש בעייה של מציאת עבודה, ויש הרבה ביקוש לגובים מסוג זה. כדאי לנסות..

נונינה1

New member
מתחושת בטן בלבד - בגן כל כך קטן

ואם הצוות מוכן - תמצאו איש מקצוע טוב ותנו לו להדריך את צוות הגן. חשוב לדעת אם הילד יישאר בגן גם שנה הבאה. אם לא אז אולי כן כדאי להשקיע בסייעת כדי שתוכל לעבור איתו גן בשנה הבאה.......... המון בהצלחה.

נונינה1

New member
סייעת ופסיכולוג להנחיה.......

במידה ואתם הולכים עם הגישה הרגשית (לעומת ה ABA) אולי אוכל לתת לכם שמות של פסיכולוגים טובים מאזור הרצליה וכדו'. אנחנו את הסייעות שלנו מצאנו דרך המטפלים - קלינאית התקשורת, והמרפאה בעיסוק. אפשר לנסות לשים מודעה בלסלי קולג' - נדמה לי שהוא בנתניה. בגנים של העמותה יש לפעמים מידע על אנשים המחפשים עבודה בתחום....אז שוב, אם ה"סגנון" שלכם רגשי - חיזרי אלי במסר, אנסה לעזור.

למעלה