נשים נשים נשים ...

קרנון32

New member
../images/Emo53.gifנשים נשים נשים ...

שבוע טוב בנות,
כל יום אני נכנסת ומתעדכנת לשלומכן ונדהמת כל יום מחדש מהמחלה הנוראית הזו!!! סתם לתזכורת מצבי....עם שתי צ'יסטות בשחלות 5 ו - 4 ... כמובן שהמליצו לי נתוח ומיותר לציין את רמת החרדה שלי מהנושא. לוקחת גלולות ברצף ומבחינת כאבים...שקט...
החלטתי שאני רוצה הריון... כי אני כבר בת 33 ואני מוכנה נפשית וכו'... והמחלה לא תורמת לפי השמועות שרצות רציתי להתייעץ איתכן בבקשה אילו בדיקות כדאי לעשות במקביל לנסיונות להרות באופן טבעי בכדי שאני לא אסבול ושאולי המחלה לא תתפשט אם אתן יותר מידי זמן לניסיונות (הלוואי שלא) אם יש ביוץ אז זה סימן שהשחלות תקינות או שזה לא קשור? טוב מרגישה קצת אובדת עצות או יותר נכון לא יודעת מה לעשות ומה קודם .... יום נפלא

בדיקות

ממליצה לך לפנות למרפאה בתה"ש שיתנו לך לעשות בדיקות המתאימות לברור האנדו....ומצבו בנוסף גשי לרופא פיריון שיתן לך לעשות את הבדיקות ההורמונליות שבשיגרה להריון. כולל בדיקות גנטיות......לפי מוצאך ומוצא הבן זוג. שיהיה בהצלחה ולא ללכת לאיבוד

זואילי

New member
ולהתחיל לקחת חומצה פולית

וגם לעשות את כל הבדיקות שנותנים לפני הריון - אדמת, טוקסופלסמה וכל אלה. לא זוכרת כרגע את הרשימה.

קרנון32

New member
זק המקורית ../images/Emo141.gif

אני דיי חוששת ללכת לתל השומר כי פעם האחרונה שהייתי שם שזה היה בערך לפני חצי שנה וזה היה באותו נושא התשובה הייתה אך ורק ניתוח ואם לא אין לנו מה לייעץ לך מאד התאכזבתי ששוללים מראש את האפשרות לתת צ'אנס לנסות ולהרות באופן רגיל (שהיום זה כבר לא כל כך רגיל....) מנסה להעזר ברופא הנשים שלי שהוא מדהים אבל אני לא בטוחה כמה הוא יודע על תופעות האנדו' שמזה אני קצת חוששת, האם להיות במעקב איזה מעקב, אוףףףףףףףףףףףף הרבה שאלות וחם לי חם לי חם לי אני מזיעה ברמות מזעזעות ואני מתקלחת עם מים קפואים וזה עוזר בדיוק לחצי שעה ערב נעים עם אויר צלול

זואילי

New member
אהההה

ראיתי הודעה לזק אז לא עניתי... אם היום את יודעת שלנסות להרות זה לא כ"כ רגיל (ואל תשכחי שבינינו יש הריונסים נאטורליים לגמרי!) אז אולי לא כדאי לשלול את המרפאה בתה"ש... וגם אם רופאך מדהים, זה מצויין, אבל צריך רופא פוריות. ואחד שגם יבין באנדו. את יכולה ללכת "לפי הספר" - לנסות חצי שנה טבעי ואז לעבור הלאה להזרעות עם איקקלומין או בלי, עם תוספת אוביטרל לתיזמון ביוץ או עם הורמונים בזריקות ואוביטרל. אבל אם יש חשד לאנדו אז חבל חבל חבל על הזמן שעובר והווסתות שבאות כל חודש. צריך מעקב אנדו וצריך רופא שיעזור לך להרות. ההחלטה בידייך. תגידי, מה עם איזה מזגן?

זואלי ענתה לך במקומי כי היא שוב יצאה מהפינה

ולי נשאר לשאול איפה המגבת? (מצטערת הייתי חייבת .....מרגישה כמו צ'נדלר מחברים...מן מצב רוח שכזה להיום) ועכשיו ברצינות מסכימה עם זואלי...ומוסיפה אנדו רק אצל מבין אנדו....מבינה את החששות והיו ספונטים אבל אם אני זוכרת טוב הם היו אחרי ניתוח ......השאלה העיקרית איך איכות החיים שלך? האם את סובלת מכאבים?....וכמובן שצילום רחם יעזור להחליט. בהצלחה אנחנו כאן

זואילי

New member
הי קרנון

פרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור רצוי. אני באופן אישי, הייתי חושבת על צילום רחם. בטח לא הרבה יסכימו איתי
. אבל אם את על דיכוי ארוך ועכשיו תפסיקי גלולות ותקבלי ווסת אז הייתי מנצלת אותה לבדיקות ואם הכל תקין אז תוכלי לבדוק ביוץ ולנסות טבעי - וזה רק בגלל שרצונך לנסות טבעי
. אז לפחות תדעי מה ה FSH שלך ואם החצוצרות פתוחות. ביוץ זה יופי, אבל צריך לשלול בעיות מכאניות, וכמובן לבדוק רזרבה שחלתית. לא הייתי מציעה את הנ"ל לאישה "רגילה" נטולת אנדו ידוע, אבל בהחלט למי שכן יש - אז בשביל לא לבזבז יותר מדי נסיונות אמרתי את מה שאמרתי. השאלה מה לגבי הציסטות... ובאיזה שלב לעשות גם בדיקות זרע (כי אם חלילה גם שם תתגלה איזה בעייה אז גם זה משנה את התמונה). הגישה שלי היא לבדוק כל מה שאפשר עד שמשחררים את המכשפה בשביל הריון.

קרנון32

New member
../images/Emo24.gifאיזה כיף שהבית הזה קיים

תודה בננות
זואילי מקסימה...עזרתך בבקשה
מה זה פרופיל הורמונלי ביום ה- 3 למחזור? גם אני חשבתי על צילום רחם, השאלה עם רופא הנשים יסכים לתת לי כל כך מהר... מה הכוונה רזרבה שחלתית? לגבי בדיקת זרע, זה בטיפול אנחנו רוצים ישר לבדוק, על מנת לשלול עוד תופעות על מנת לבדוק שבאמת החצוצרות פתוחות זה מתבצע על ידי צילום רחם? והמזכירה של הרופא נשים אמרה לי שאת כל הבדיקות הגנטיות עושים אחרי ההריון ולא לפני... הגיוני??? ותופעה חדשה שקוראת לי מאז שהפסקתי את הגלולות אני מזיעה ברמות שאני נראית כאילו יצאתי מהמקלחת מבלי להתנגב סליחה על השיתוף...האם זה מוכר לכן?
ערב קסום ושוב תודה

פרופיל הורמונלי

בעיקרון כשאת מבקשת פרופיל הורמונלי להריון הרופא יודע מה הוא צריך לתת לך....והכי בעיקרון הוא צריך לתת לך בלי שתבקשי. בכל מקרה ... פרולקטין....LH....FSH....פרוגסטרון.....E2 ....TSH.....DHEA-S בנוסף עושים גם : VDRL, ספירת דם, כימיה - K, Na, Urea, גלוקוז, תפקודי כבד, CMV, טוקסופלסמה פאפ, אולטראסאונד אגן קטן, סוג דם לשניכם, איידס, וצהבות למינהן. טיי זקס לאחד מכן. אני ממליצה וגם חושבת שרצוי לעשות גנטיות לפני. לבדוק חצוצרות אכן בצילום רחם. והתופעה
לא מוכרת לי מלבד שבאמת לא התנגבתי או המזגן כבוי....
בהצלחה

lee E

New member
../images/Emo124.gif גיברת זק!!!!../images/Emo124.gif

תגידי..אחרי 3 הריונות...בחיי שאין לי מושג על הבדיקות האלו.....למדת את זה בע"פ ??? מאיפה הבאת את זה?????

מלבד הגנטיות שבזכות היותי פיל

בצבע ורוד ואותן עושים פעם אחת.......את כל הפרופיל עשיתי פעמיים וקיבלתי לעשות אותן 4 פעמים....הטענה שהן תקפות לשנה....אחד התחצף אמר שהן תקפות לחצי שנה התמרדתי ולא עשיתי....."תחביב" שכזה לתרום דם למדע.....

פרופיל הורמונלי

עד שזוזו תיכנס אנסה לענות לך. פרופיל הורמונלי: E2, PROGESTERON, LH, FSH,PROLACTINׁ(מקווה שלא שכחתי משהו) לבדיקת PROLACTIN חשוב להיות ערים 3 שעות לפני. רזרבה שחלתיתי נעמדדת עפ"י רמת FSH , רמה נמוכה מ- 10 זה תוצאה תקינה ומרמזת על רזרבה שחלתית טובה. לגבי בדיקות גנטיות בדר"כ באמת מבצעים אותן במהלך ההריון ואם אחד מבני הזוג נשא של מחלה כלשהי בודקים את בן הזוג השני, אם הוא לא נשא הכל בסדר, אם גם הוא נשא, נדמה לי שאפשר לבדוק במי שפיר את העובר ואז להחליט איך ממשיכים את ההריון. זוזו אם טעיתי במשהו את מוזמנת לתקן
.

קרנון32

New member
אתן מדהימות../images/Emo13.gif

טוב הרופא לא נתן לי לעשות את הבדיקות האלו רק מעקב זקיקים ופרוגסטרון ן-E2 תודה שאתן עוזרות ועל כל המידע אתקשר לקבוע תור לרופא ואבקש עוד בדיקות המון תודה

זואילי

New member
טוב, זה מצריך פתיחת קלסר...

פרופיל הורמונלי ביום 2 או 3 למחזור (יש אומרים עד יום 5) זה שיום 1 זה יום שמתחיל בו הדימום האמיתי, לא הכתמות. ואז נגיד ביום 2 את עושה בדיקת דם ל: פרוגסטרון, פרולקטין, LH, FSH, TSH, E2, DHEA-S בגלל הפרולקטין צריך עירות של 3 שעות לפני הבדיקה, כי רמתו מושפעת גם משינה. אז לקום ולהסתובב. רזרבה שחלתית מציינת את כמות הזקיקים שנותרו בשחלה (מהם יוצאות הביציות) והוא קשור ליכולת התגובה של השחלה למתן תרופות לגירוי השחלה וכן לסיכוי להרות. (זה ציטוט פלוס מינוס שלקחתי) - את זה מראה בדיקת ה FSH. בזרעים אני מבינה מעט מאוד כי אני קונה אותם מוכנים... אבל לגבי בדיקות גנטיות, בד"כ כשיש בנזוג הוא עושה אותן. ויתקנו אותי המבינות. אם הוא נמצא נשא למשהו - אז גם את תיבדקי. כמובן שפה הכל תלוי במוצא שלך ושלו לגבי אילו בדיקות גנטיות לעשות. והגבר גם עושה טיי זקס. אתם יכולים ללכת לייעוץ גנטי ולשאול את כל השאלות וינחו אתכם. אכן צילום רחם בודק את החצוצרות. סביר להניח שהרופא לא ירוץ איתך לבדיקה זו. כי היא לא הכי נעימה. אבל דעתי האישית היא - אם חלילה מתגלה בעייה בחצוצרות אז עדיף לדעת את זה מוקדם כי אז הרבה דברים משתנים מבחינת איך להשיג הריון. ואם הכל תקין, אז עשית וי על הבדיקה ואפשר לשכוח ממנה. לגבי הזעות - אין לי מושג. ואם כבר פתחתי את הקלסר, אז אלו בדיקות דם שלפני הריון - לא קשור לפרופיל הורמונלי. כל רופא נשים ואף רופא משפחה יכול לתת אותם. TREPONEMA TOXOPLASMA ( יש בזה 2 סוגים) VARICELLA ZOSTER (גם 2 סוגים) RUBELLA HEPATITIS (פה יש 3 סוגים) CMV (פה 2 סוגים) וגם ספירת דם, כימיה ותפקודי כבד (דורש צום) שתן כללית ותרבית (לא במחזור) יש עוד כמה בדיקות נוספות שעושים לפני IVF וכל מחלקה רושמת מה צריך. יצא ארוך ומייגע. הרבה דקירות. סוג של סיפתח.

קרנון32

New member
../images/Emo178.gifהמזגן עובד והמאוורר הזוי לגמרי

אני הולכת להדפיס את כל מה שכתבתן ובאמת להכין קלסר ואיתו ללכת לרופא לצערי לתל השומר אני לא הולכת כי במפורש אחד הבכירים שם לא נתן לי מידע על מה צריך לעשות כשרוצים להיכנס להיריון (ולא איך מביאים תינוקות לעולם....מלבד החסידה...
) ומאד לחץ שאני פשוט אכנס לנתוח, אבל אני מה לעשות נמענת מכך כבר שנתיים (מאז שגילו את האנדו) ומאפשרת לעצמי לנסות להרות באופן טבעי ולראות איך הגוף מגיב ולא קל לי יש המון חששות שולי אני עושה טעות שאני לא מקשיבה לרופאים שהם מבינים כמובן יותר ממני אבל יש לי תחושה שאני חייבת לעצמי את האפשרות לנסות הרי עדיין לא יודעים כלום חוצמזה שיש לי 2 ציסטות מלאות בשוקולד.... אני כן מתכוונת לשמור על עצמי כמה שאפשר ובאמת לעשות כמה שניתן בדיקות במהלך הנסיונות רופא הנשים לי הוא ממוחה לגינקולוגיה, האם ישר אני צריכה ללכת לרופא פריון? אם כן אתן מכירות רופא במרכז? זהו בנתיים הולכת למקלחת מספר 3 היום....

למעלה