נקודת כח ?!

אז לא הבנתי, בסופו של דבר,

מה צריך לשנות במע' החשמל של הדירה כדי שתהיה מוכנה ל- 40 אמפר? אני לא מדבר על השינויים שח"ח דרשו בפירוש לעשות - כמו לסדר הארקה חדשה ולהחליף את המפסק הראשי/פחת ואת הכבלים הראשיים בלוח ל- 10 ממ"ר. אלה ברור שייעשו. השאלה החשובה מס' 1 היא, האם כפי שאמר אחד המגיבים כאן, זוהי עבירה להשחיל שישה כבלים (כלומר כבלים עבור שני מעגלים נפרדים) על גבי צינור אחד שיוצא מהלוח? ואם זו אכן עבירה, מה ההגיון בקביעת החוק בצורה כזו? הרי כל מעגל מקבל אפס והארקה בנפרד מהלוח ואין שום קצר או מכנה משותף ביניהם פרט לצינור. אם אכן שיטת העבודה הזו לא תקנית, אני אעדיף כבר לבטל את ה- 40A מאשר לבצע עבודות חציבה של חודשים או להעביר תעלות מכוערות בכל הבית. נו, אז לא יוכלו לפעול כל המזגנים ביחד - לא כ"כ נורא בהשוואה לסיוט שיצפה לנו כאן בחפירת כמעט כל קירות הבית. שאלה נוספת ולא פחות חשובה היא כיצד הבודק של ח"ח מבצע בד"כ את בדיקתו? האם הוא פותח את לוח החשמל ומסתפק בבדיקת תקניותו ותקינות חיבוריו? או שמא הוא עובר בשיטתיות ומפרק שקע שקע, מפסק מפסק ונקודה נקודה בבית, בודק תקינות צבעי כבלים, שלמות החיבורים וכו'? חלק מנק' החשמל בדירה נמצאות כאמור מאחורי ארונות קיר ואין אליהן אפשרות גישה. האם זה עלול לגרום לבודק להכשיל את הבדיקה??

wil

New member
אאל"ט בהגדלה ל-40 אמפר נבדק הלוח

בלבד. לא ברור האם זה אומר שדברים כמו 2 מעגלים בצינור יעצבנו אותם או לא. את פנים הדירה למיטב ידיעתי לא ייבדקו בכלל בהגדלה כזו. בהגדלה לתלת-פאזי זה סיפור אחר, שם עושים בדיקה יותר רצינית.

singera

New member
אתם מנסים להגיד בזה

שאם מחר אני מגדיל ל3*25 ויש את כל העבודה הפרטיזנית שעשו לי בבית יש מצב שינתקו אותי מהחשמל? מה קורה לגבי 2 המזגנים שלי הם מחוברים על מעגל של 16A כלומר אם אחד מקצר הוא יקפיץ גם את השני אך שום צרכן חשמלי אחר לא יפגע מזה. מה שכן 2 המזגנים מחוברים למעבה אחד. ואם כבר העלתי את הנושא אז שאלה: במזגן עם דו מאייד אשר כל יחידה פנימית מקבלת הזנה בנפרד מה קורה עם מזגן א' מחובר לפאזה R ומזגן ב' מחובר לפאזה S. האם יהיה קצר או משהו הרסני או שהמערכת תוכננה לעבוד שצורה כזאת

אם יש לך מעבה אחד בעל 2

מדחסים אז אין לך בעיה יש מזגנים אשר מחוברים על מדחס אחד אך קו ההזנה ליחידה הפנימית הוא אותו קו לכן אין לך מה לדאוג בעיקרון היחידות נפרדות רק במקום שתי מעבים שמו אחד "כפול"

singera

New member
נכון יש לי 2 קומפרסורים

אך מאוורר אחד. ואיך בעזרת מדחס 1 אתה יכול לשלוט על טמפ' בשני חדרים שונים עם אופי שונה וטמפ' רצוייה שווה?

אתה לא ביחידה שהזכרתי אתה

חייב להפעיל את היחידה הראשית(גדולה יותר) ואז את המשנית כמו שציינתי הם מחוברות על אותו קו חשמל אלקטרה יצאו עם היחידות האלה לפני מספר שנים כדי להחליף את היחידות בעלות פתח זריקה גבי

עופר יקירי

בעבודתי נתקל אני בהמון בעיות וטענות כשלך. כל חברי לפורום ענו לך כי לא חוקי ולא תיקני מספר מעגלים באותו צינור, מה שבתאוריה נכון אך שכחו לציין כי מדובר בבית קיים ולא חדש וח"ח מקלה לגבי זה. אל תפחד מכל הדברים לגבי ניתוק וכדומה את זה הם לא עושים מהר. אך עליך להזמין חשמלאי לתיקון כל הריגקטים ושידרוג הלוח ל40A כולל הארקה 10 למונה מים עים שלה תיקנית תשלם כמה "גרושים"ותהיה בראש שקט ובטוח בהצלחה.

זה מה שאמרו לי בזמנו החשמלאים שעסקו

בהשחלת החוטים הנ"ל. כזאטוט סקרן בכיתה ז' או ח' התבוננתי בעבודתם, שאלתי שאלות וקיבלתי תשובות. הם בפירוש אמרו שאין בעייה עם השחלת חוטים נוספים באותו צינור, כל עוד שומרים על הפרדה מלאה של פאזה, אפס והארקה בין שני המעגלים לאורך כל הדרך עד הצרכנים. אני זוכר שראיתי כמה הם מתקשים לדחוף את החוטים הנוספים, ושאלתי מדוע בעצם צריך לדחוף גם קוי אפס והארקה למעגל השני - הרי בתיאוריה ניתן לשתף את האפס וההארקה של שני המעגלים ולהפריד רק את הפאזה. התשובה שקיבלתי היא שאכן בתיאוריה הכל יעבוד, אך "זה לא תקני" (מה שללא ספק נכון, אבל מוזר שהשקיעו מאמץ גדול כ"כ 'שלא לחרוג מהתקן', כשלמעשה הם ידעו שהעבודה שהם מבצעים היא בעצמה לא תקנית בעליל.. הייתכן שלא ידעו?) בקשר לחשמלאי שצריך להזמין לצורך תיקון ובדיקה - זה היה ברור לי מראש, ונכתב במפורש במכתב שהגיע מחברת החשמל. פשוט לא תיארתי לעצמי שהתענוג בהרחבת החיבור עלול להיות כרוך בהחלפת כמעט כל הצנרת ומערכת החשמל בדירה מהשורש, כפי שחברי הפורום בעצם טוענים.

asher40

New member
ריבוי מוליכים בצינור אחד - תגובה

שלום לך , קראתי בעיון את השאלות שלך ואת התשובות שקיבלת. אנסה להציע לך שיטת עבודה שיכולה לפתור את כל הבעיות....אפילו האסטטיות. פורסים תעלה 60/42 של פלגל צמוד לתקרת המסדרון ואם יש חדרים צמודים החצויים בקיר אחד לפרוס גם שם אותה התעלה....אל תיבהל. לכל קופ' חיבורים המזינה חדר ,להביא כבל XLPE 3*2.5 מהלוח ,לסטט מהקופ' עד התעלה ולהניח צינור לתוך התעלה (עדיף לעשות את כל הסיטוטים הקטנים האלה לפני הנחת התעלה ואח"כ לעשות חור עם כוסית). לאחר שנפרסה התעלה והצינורות מבצבצים מתוכה ,לחבר את הכבלים. אם יש צורך בהזנת מזגנים יש לפרוס להם כבלים מתאימים התעלה עד המזגן עם שקע בריטי. לאחר סיום סגירת התעלה ,נקיון וכו'....הזמן איש גבס שיתקין קרניז פשוט ויפה על התעלה ,עם מרווח של 5 ס"מ (כמובן שהתעלה תותקן 5 ס"מ מהתעלה.) ביצעתי עבודות כאלה למכביר בידיעה שבעל הבית לא מוכן לעשות סיטוטים מלאים עד הלוח.הסיטוטים שאני מציע כאן הם באורך 30-40 ס"מ כל אחד. מן הסתם יתברר לך שיש צורך בתוספת של מאמ"תים בלוח ולבדוק אם יש מספיק מקום. ההצעה הזאת הינה ברת ביצוע ,חוסכת כסף וסיטוטים והפלא ופלא....גם הבית נהיה יפה יותר. מקווה שעזרתי ,רק דיר באלאק ....רק חשמלאי מוסמך יכול לבצע את העבודה הזאת ,תשתדל רק למצוא אחד פדנט עם ניסיון. בהצלחה , אשר.

../images/Emo51.gif

אני מקווה שהבנתי נכון (אני לא מכיר חלק מהמושגים שהזכרת) - אתה בעצם מציע להנמיך קלות את התקרה במסדרון ולהעביר ולקבע את כל הצינורות בתעלה מעל. זו השיטה האידאלית והזולה ביותר ליישום, שאאל"ט מיושמת כמעט בכל בתי העסק והמשרדים, שבין היתר צריכים גם כבלי רשת ותקשורת רבים. שקלנו בעבר לבצע הנמכה כזו, לאו דווקא לצורך חיבורי חשמל (היינו בטוחים עד הימים האחרונים שהעבודות שנעשו בעבר היו תקניות..) אלא דווקא בשביל טלפון, TV, אינטרנט ובעיקר מיזוג מרכזי שבסוף ויתרנו עליו לטובת מזגן מפוצל בכל חדר. בכל אופן, ביום שישי יגיע חשמלאי שהזמנו לצורך התקנת הארקה וביצוע יתר ההכנות הדרושות ל- 40A.

asher40

New member
לא הנמכה אלא קרניז....

קרניז הינו מדרגת גבס דקורטיבית בצורת "ל" המסתירה את התעלה אך עדיין מאפשרת טיפול בה. הנמכה במסדרון לא פותרת את ההגעה לנקודות רחוקות. חוץ מזה אין שום משמעות לתעלת כבלים אם היא סגורה בהנמכת גבס סגורה. אשר.

F00D Is G00D

New member
זה לא רק, לא תקני

זה גם לא אפשרי אלה אם כן מגדילים את מוליכי הארק והאפס.. מוליכים דקים מידי עלולים להתחמם, להצית, להלקחת בעצמם, ליצור שברים פנימיים ושברים בבידוד שלהם.. טכנית אי אפשר לעשות את זה... אני בהחלט מציע לך את פתרון הקרניז שהציעו כאן, ואפילו תעשה אותו בכל הבית על מנת לשמור על אחידות... וגם הוא יותר יפה (אצלנו הקבלנים עשו אותו בכל הבית רק בגלל היופי...) אני לא בטוח שצריך איש גבס. קצת חומר מתאים יעשה את העבודה...

זה נכון בקשר למוליך האפס

אבל כידוע לך מוליך ההארקה לא נושא בשום עומס, בשום מצב - פרט לתקלות. הסיבה לשטח החתך הגדול יחסית שלו היא הרצון להשיג התנגדות נמוכה ככל האפשר גם כשמדובר בכבל מעט ארוך. כשאני חושב על העניין כמהנדס שמבין משהו בחשמל, אני מוצא כמה סיבות מדוע התקן מחייב להפריד אפס והארקה לכל מעגל. סיבה אחת היא זו שכבר ציינת - רצון להימנע מעומס יתר בלתי מתוכנן. אבל על זה ניתן להתגבר בקלות וגם את זה כבר ציינת. הסיבה החשובה ביותר לדעתי היא רצון להשיג אחידות שתמנע תאונות: לא ייתכן שלדוגמא חשמלאי ינתק את כבלי הפאזה והאפס של מעגל כלשהו בלוח, מתוך ידיעה שכעת הוא רשאי לגעת בחוטי המעגל ולטפל בהם כרצונו, ויחטוף "זץ" כשהוא נוגע במוליך האפס, מפני שאיזה חאפר שיתף באיזה מקום את מוליך האפס עם מעגל אחר שלא נותק (ומדוע שינותק כשלא מטפלים בו?). כנ"ל לגבי מוליך ההארקה: נניח שחשמלאי מנתק מהלוח גם את מוליך ההארקה של המעגל (לצורך החלפתו למשל). אם מישהו שיתף את המוליך עם מעגל אחר, המעגל הנוסף (שלא בהכרח נותק) יפעל בינתיים ללא הארקה. סכנת נפשות שלא לצורך ומבלי שניתן בעצם לדעת זאת ללא בדיקה מקיפה של הבית.

lekner

New member
מותר לשים מספר מעגלים באותו צינור

אך כל מעגל צריך אפס והארקה שלו וכל מעגל מאוגד בנפרד בד"כ מסובבים כל מעגל בנפרד וככה יוצרים צמה נפרדת לכל מעגל ובמידה ויש תיבת חיבורים יש להפריד ע"י מחיצה כל מעגל

אתה בטוח? אם כך החשמלאים שלנו

צדקו.. מתוך סקרנות: האם הדבר נכון גם לגבי תוכנית חשמל של מבנה חדש? או מותנה בכך שהמבנה כבר קיים ואין בו מספיק מעגלים?

elimalka

New member
החוק קובע כל מעגל בצינור נפרד

אבל... במתקן ישן מכיוון שהכנסת צינור חדש כרוכה בעבודה רבה ולפעמים כמעט בלתי אפשרית, אפשר להשחיל 3 חוטים נוספים. במתקן חדש הדבר כמובן אסור.

תיארתי לעצמי..

אז כנראה שהחשמלאי שיבוא בעוד כמה ימים יצטרך להזיע הרבה פחות.. רק לסדר הארקה, להחליף מפסק ראשי וללכת הביתה עם עוד כמה מאות שקלים בכיס ולקוח מרוצה...

wil

New member
לא לשכוח גם פחת חדש 40A

וכדאי לשים לב שמתקינים לך ראשי ופחת מאיכות טובה. יש היום כל מיני סוגים כולל סיניים מאוד מאוד זולים, ולא כולם טובים. אני מניח שחברי הפורום המנוסים יכולים לייעץ בעניין איזה מותגים עדיפים.

כבר קיים.. של Siemens 40A

ואני מניח שכל המוליכים הראשיים בתוך הלוח צריכים להתחלף מ- 6 ממ"ר ל- 10.. אבל זה כבר בקטנה. בין המאמ"טים יש פס מוכן.

למעלה