מרחקי זריעה

../images/Emo53.gifמרחקי זריעה

סוף סוף הגעתי לשלב הזריעה עאמור יש לי זרעי ירקות שונים. אלא שגיליתי פער, בין ההמלצות על מרחקי זריעה בין הזרעים. על האריזות כתוב בממוצע 30 ס"מ. ואילו בטבלאות זריעה שהורדתי (אולי מפה ואולי ב"גינה אורגנית") זה בדר"כ באינצ'ים (20-30) איך תסבירו את זה? אני זקוקה לעזרתכם מהר כי אני רוצה לזרוע היום תודה

טסונמי1

New member
באיזה זרעים מדובר?-יש זרעים שאי

אפשר ליזרוע מלכתחילה עים שמירת מרחק ביגלל הגודל שלהם אותם זורעים בשורה ואחכ מדללים ויש זרעים הגדולים יותר שאותם ניתן ליזרוע ולישמור מרחק -30 סמ נישמע בסדר

../images/Emo9.gifעכשיו שאלה על השקייה

נו, זרעתי כבר. בהתחלה גם בלבלתי בין אינצים למ"מ. יהיה מה שיהיה. מקסימום נדלל. בכל אופן, השאלה שלי היא איך משקים את הזרעים? אחרי הזריעה השקתי את הכל עם צינור. אבל מה הלאה? מאחר ואין לי מערכת השקייה משוכללת, לא מחשב, לא חומרי דישון ולא כל זה, אלא רק טפטפות שמחוברות לברז אחד. באיזו כמות ותדירות כדאי להשקות? (הזרעים הם: קולרבי, סלרי, פטרוזיליה, כוזברה, כובע נזיר, אפונה ריחנית, חרצית, לפת, בצל, בצל ירוק, צנוניות, ברוקולי, תרד וגזר)

טסונמי1

New member
חשוב שהאדמה הזרועה תישאר כל הזמן

לחה- זה חשוב ביותר בימים חמים ויבשים [עוד יהיו לנו כאלה] לפעמים להרטיב פעמיים ביום אין צורך ביותר מאשר הרטבה מילמעלה

רוּפֵן

New member
אם יש טפטפות.. אז יופי..

משקים מוקדם ככל האפשר בבוקר (בייחוד אם משקים בהמטרה !). ואם מדובר בימים חמים, אפשר אפילו להשקות פעם נוספת, אחר הצהריים - רק לא בערב ! כמה ? 10 דקות כל פעם. עוד..?! פשוט בודקים ע"י תחיבת אצבע לאדמה, אם היא לחה או יבשה. אם יבשה, משקים. לחה, לא משקים.

טסונמי1

New member
כשחם כדאי להרטיב פעמיים ביום

אים הטפטפות מסוגלות להרטיב את כל השטח הזריעה אז זה בסדר

רוּפֵן

New member
מרחקי זריעה...

אין 'כלל אצבע' אחיד לכולם ההנחייה הכללית היחידה שיכולה לעזור לך היא, במידה ואת מכירה את קוטר הצמח בבגרותו, זה יהיה מרחק הזריעה הנכון, כדי להפשר לצמחים לקבל את מירב האור מהשמש, בלי "לריב" האחד עם השני. צמחים 'שרועים' יהיו בשורה החזיתית. צמחים גבוהים, אחריהם וכן הלאה. יותר מקצועי..?! תלוי בעיתוי הזריעה, כל צמח לגופו. דוגמא - 'פול' שנזרע בספטמבר/אוקטובר, ייזרע במרחקים של כ 30 ס"מ וייתן פרי כבר בדצמבר. זריעה בנובמבר - ברווחים של 20 ס"מ.. וייתן פרי בפסח/אפריל...

למעלה