../images/Emo53.gifמעבר לברלין
אנחנו זוג נשוי שחושבים לעבור לברלין לתקופה ארוכה (אחרי שהיינו כבר חודשיים בשנה האחרונה) ויש לי כמה שאלות
: 1. יש לי אזרחות פולנית, אבל עדיין לא קיבלתי את הדרכון. האם זו בעיה? האם תעודת אזרח מדינה מספיקה בשביל להרשם כתושב בברלין? ואם כן אז אילו זכויות בעצם מקנה לי התושבות? ויזת עבודה? עבודה באיזה הקף? 2. לבן הזוג שלי יש רק דרכון ישראלי, האם הוא זכאי למשהו מתוקף הנישואין? 3. בן הזוג שלי ירשם לקורס גרמנית ולפי מיטב זכרוני הקורס מקנה אשרת שהייה, האם יש מגבלת זמן, או כל עוד הוא לומד האשרה תקפה? והאם האשרה הזו מקנה גם אשרת עבודה (הבנתי שעם ויזת סטונדט אפשר לעבוד שעות מוגבלות אבל האם ויזה של לימוד שפה היא כמו ויזת סטונדט)? 4. עלתה המחשבה למכור את מרכולתינו בדוכן אוכל בשווקים הקטנים בסופי השבוע בברלין. האם זה משהו שיש צורך באשרה מיוחדת? (אישורים של משרד הריאות וכהנה) או שזה כמו במאורפארק שפשוט נרשמים מראש לדוכן? יש לי עוד הרבה שאלות, אבל כנראה שהן תלויות בתשובות לשאלות האלה. תודה מראש לכל המגיבים
אנחנו זוג נשוי שחושבים לעבור לברלין לתקופה ארוכה (אחרי שהיינו כבר חודשיים בשנה האחרונה) ויש לי כמה שאלות