מכתב בפולנית

../images/Emo53.gifמכתב בפולנית

קיבלתי מכתב ממוזיאון אושוויץ ביחס לסבי. אשמח אם יודעי פולנית יוכלו לסייע לי להבין מה כתוב שם:
W odpowiedzi na Pana e-mail z dnia 16.9.2005 Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu informuje, że w posiadaniu tut. Archiwum jest tylko jeden dokument dot. Pana Dziadka Jakob Kalderon – akt zgonu (data zgonu w KL Auschwitz - 9.10.1942 r.). Niestety na postawie tego dokumentu nie jest możliwe podanie bliższych informacji dot. Jego pobytu w obozie tj. daty osadzenia, numeru obozowego itd. Muzeum prosi zatem o podanie wszelkich dostępnych Panu informacji dot. w/w. W tym celu prosimy o podanie adresu pocztowego. Po jego otrzymaniu wyślemy ankietę. תודה ושנה טובה,​

יעקב 1948

New member
תרגום

במענה לאימייל של אדוני מה 16.9.2005 מוזיאון אושוויץ מודיע שיש ברשותו רק מסמך אחד בענין סבך יעקב קלדרון-תעודת פטירה(פטירה במחנה רכוז אושוויץ ב 9.10.1942). למרבה הצער על סמך מסמך זה לא ניתן להמציא פרטים קרובים יותר כגון תאריך הגעתו,תאריך רישומו(לא בטוח שהבנתי י.ר.)ומספרו במחנה. המוזאון מבקש מאדוני לשלוח לו כל מידע נוסף.לשם כך מבקשים את כתובתך. עם קבלת הכתובת נוכל לשגר המסמך. יעקב רוזן

תודה רבה, יעקב! ../images/Emo13.gif

והנה הסיפור: סבי מצד אבי היה פרטיזן שעקבותיו לא נודעו. אחרי המלחמה בני המשפחה ניסו לחפש אותו אך לא מצאו. לפני כחודשיים מצאתי את שמו באתר של מוזיאון אושוויץ, אך אבי (לאחר כמה שיחות טלפון לקרובי משפחה מבוגרים יותר) החליט שזה לא הוא מפני ששנת הלידה לא התאימה. השבוע חיפשתי אחריו באתר של "יד ושם" ומצאתי דיווח ממוזיאון אושוויץ ובו: שמו, שנת לידה (אותה שנה שלא התאימה אז, נראה שהוא מבוגר ב-4 שנים ממה שחשבו במשפחה), מקום לידה, שמות הוריו ורעייתו (סבתי). כל הפרטים תואמים מלבד שנת הלידה. הגענו למסקנה שהסיכוי שיהיה עוד אדם עם כל כך הרבה פרטים תואמים שנולד בעיר כל כך קטנה קלוש ביותר, ולכן נראה שהוא נתפס ונלקח לאושוויץ ושם הוצא להורג ב-1942. תודה רבה על התרגום ושנה טובה, אסנת

talia olav

New member
אסנת, צמרמורת עברה בי.

אני מניחה שלשון ההמעטה שלך מסתירה התרגשות רבה. ברכות לגילוי, שמהצד שלי נשמע מרעיש.

תודה ../images/Emo13.gif

בהחלט גילוי מרעיש, אני לא מפסיקה לחשוב ולתהות איך הוא בוודאי נתפס והגיע לאושוויץ. קשה מאוד אבל לפחות נסגר מעגל, עכשיו אבי יודע מה קרה לאביו.

שרי סילבר

Active member
בהחלט סגירת-מעגל 4 שנים זה פער שאנחנו נתקלים בו חדשות לבקרים ביחס לתאריכים, אך כמו שאת מציינת, ההתאמה של כל כך הרבה פרטים בהחלט מובילה למסקנה שהמדובר בסבך. וסגירת-המעגל הזו, כואבת מאין כמוה, נראית לי חשובה ביותר, ובמיוחד עבור אביך.

63 שנה ועדיין בסימני שאלה

הסיפור הזה הוא למעלה ממרגש, אסנת. הוא כל כך מתאר את המציאות השחורה של הורינו, את חוסר האונים ואת חוסר הידיעה על גורל קרובינו, שהוא מנת חלק מאיתנו. כל פעם שיש סיפור מעין זה אני תוהה מה היינו עושים/חושבים/נוהגים אלמלא האינטרנט וכל העזרים הטכנולוגיים שיש בידינו היום. רק הזמן שעבר והכאב שכל כך הרבה שנים אדם חי ללא ידיעה מה עלה בגורל אביו, ומתי. אני מנסה לתאר את התרגשותו של אביך בשומעו את החדשות,וחושבת מה עובר על אדם כאשר הוא לאחר 63 נשים שומע על כך. לפחות המעט הזה נתת לו. שווה! שנה טובה, לאה

למעלה