מכחולים יבשים

נעלמתקה

New member
../images/Emo53.gifמכחולים יבשים

שלום לפורום , אני עוסקת באומנות יפנית ובאחת הפעמים המכחול התיבש עם הדיו עליו. מה שגרם למכחול להתקשות . האם יש אפשרות להחזיר את מצב המכחול לקדמותו -שיהיה רך או שאין אפשרות.? אלה לזרוק אותו לפח . תודה

SC

New member
עצוב שזה קורה אבל.....

יש פיתרון.....בד"כ הוא מצליח ! לעיתים רחוקות מתחבא לי איזה מכחול עמוס בצבע שמן איפשהו ומתקשה. אני נוהג להכניס אותו למספר ימים לקופסא עם נפט או טרפנטין אח"כ מוציא אותו משם מרתיח מים, לוקח צנצנת שם שם משחת כלים שופך מים רותחים מכניס את המכחול ולאט לאט אני מוריד ממנו את כל הצבע. נא לשים לב, לשיער המכחול לא קורה כלום בד"כ במים חמים אבל לידית העץ כן קורה, היא ניזוקה, לכן יש להקפיד לטבול את המכחול בצורה כזו שהידית לא תפגע ובטח שלא לשכוח אותו במים רותחים. במקרה הזה אין צורך להשרות את המכחול שלך בנפט אלא לדלג על שלב ההשריה ולעבור לשלב הסבון, אחרי טבילה השריית המכחול לזמן קצר במים חמים, יש להוציאו, לשים משחת כלים על היד ולשפשף עליה את המכחול בתנועות הלוך ושוב, לרכך עם האצבעות ולנסות להפריד את השערות אחת מהשניה. זו שיטה טובה, בלי שום קשר אני תמיד מנקה את המכחולים שלי במים חמים וסבון, זה שומר עליהם לאורך זמן ! סתם סקרנות, את מציירת בעזרת מכחולים תוצרת המזרח, עם השיער הלבן הרך ?

נעלמתקה

New member
../images/Emo51.gifsc

אנסה את השיטה שלך והדווח לך מה קרה את המכחולים ,חלקם קניתי פה בארץ -שערות חום כזה וכמה בודדים שקיבלתי אותם הם עם שערות לבנות ..מכל מיני גדלים .כולם הם מהמזרח . זה ממש כייף ! תודה רבה על התשובה

FreeFeeling

New member
"ובטח שלא לשכוח אותו במים רותחים"

נעלמתקה: שלום... אשמח לראות עבודות שלך.... (אם יש עניין להציג אותם בפנינו) שולי: שאלה אם אפשר ? "בלי שום קשר אני תמיד מנקה את המכחולים שלי במים חמים וסבון, זה שומר עליהם לאורך זמן!" בזמן שעסקתי בציורי שמן (סביבות ה7 ציורים) את הניקיון ביצעתי רק בעזרת מים וסבון. (סבון-מלבני רגיל) ובעתיד?
האם באופן שיגרתי ,גם צריך להתחיל לערבב חומרים כימים ? או רק – (למכחול שבצרות) זקוקים לפעולה מבצעית ?
FreeFeeling

SC

New member
אני מנקה את המכחולים שלי כך.....

כאשר אני מצייר בצבעי שמן, בתום העבודה אני נוהג לבצע מספר פעולות, תלוי במצב הרוח שלי. למשל, אם יש לי כח ואני מנקה את המכחולים מיד אני פועל בדרך הבאה : אני לוקח בד (סמרטוט סדין, ציפית או טריקו) מניח אותו לידי. לוקח מכחול מכחול ומעביר אותם על הבד, הלוך ושוב. כך אני מוריד כמויות של צבע. אח"כ בצנצנת אני שם טרפנטין ומכניס מכחול מכחול בסיבובים, מנגב על הבד וחוזר חלילה עד שהצבע יורד לגמרי. כעת אני מכניס משחת כלים נוזלית לצנצנת אחרת ושם שם מים רותחים, אני מכניס מכחול מכחול בתנועה סבובית עד אשר המכחול נקי לגמרי ושוטף במים פושרים. ייבוש : אני שם את המכחול הפוך בתוך צנצנת (שיער המכחול פונה למעלה). במקום משחת כלים נוזלית אני משתמש גם בסבון כביסה, הישן של פעם. ניתן לרכוש אותו בסופרים בשניים שלושה שקלים והוא מעולה לניקוי, הוא גם מחזיק הרבה זמן. אני אוהב מאוד לשים משחת כלים נוזלית על כף ידי ובתוכה לנקות את המכחול בתנועות סיבוביות או הלוך ושוב עם לחיצות מדי פעם. חשוב שלא ישאר צבע בפנים המכחול. חשוב מאוד
כשמנקים את המכחול לא לנקותו בתנועות סיבוביות מדי אלא יותר הלוך ושוב על מנת לא לשבור את שיער המכחול. אם אני עייף ואני לא מתכוון לנקות מיד את המכחולים, אני לוקח קופסת פלסטיק ישנה חתוכה באלכסון, אני משכיב את המכחולים בתוך נפט !!! אני משכיב מכחול ולא מעמיד אותו על שיערותיו כי כך הוא לא יתקפל !!! הנפט מרכך את הצבע. רצוי לפני שמשרים בנפט לסובב את המכחולים בצנצנת עם טינר, כדי להוריד מהכמות לפחות !!! כאשר אני מצייר בצבעי מים או אקריליק, אני משתמש אך ורק במים חמים (לא רותחים) ובסבון.

FreeFeeling

New member
אדיר !!!! ../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

אחלה טיפים ומידע חיוני! (אני מתכוון להדפיס ברשותך?) -אגב – פעם רעיתי איפו-שהו טיפ האומר שאם עייפים ואין חשק לנקות את הצבעים ,יש אפשרות לעטוף אותם (ניר כסף לדוגמה) ולהניח אותם במקרר!!
(לא הייתי אומר שמומלץ ,אבל בכול זאת הייתי חייב לנסות ,זה דיי חביב) רק ששכחתי את הציוד במקרר
ואחרי שבועה זה קבר די נידבק ללוח. איזה פדיחה !
מה שכן טוב: אם רוצים לצייר יום אחרי זה שבה ושומר על החומר בצורה יעילה. אגב המקרר ההוא לא בשיבוש ולכן הרשתי לעצמי לשחק ככה. (אני חושב שסיפרתי את זה כבר לא?)

SC

New member
זה בכלל לא מוזר

כן זה נכון מאוד ! לטווח הארוך מומלץ לשמור את הטיובות של צבעי השמן במקרר. חום גורם לצבע להתייבש ! לא ניסיתי אף פעם לשים מכחול במקרר או את הפלטה במקרר אבל זה רעיון נחמד. אני בד"כ מצייר יום אחרי יום אז אני משתמש באותה הפלטה כמובן מהצבעים שלא התקשו. יש צבעים שמתקשים מהר יותר מהאחרים ויש כאלה המתקשים לאט יותר מהאחרים. למשל : אומברה שרופה, מתקשה מהר מאוד וצהוב נייפל מתקשה לאט מאוד...הוא אפילו נשאר כמעט באותו המצב במשך שבוע ויותר. כדאי באמת להשרות את המכחול בנפט (הנפט פחות מזיק למכחולים מהטרפנטין...אם כי לתקופה קצרה אני נוטה להשרותם גם בטרפנטין) מאשר להכניסם למקרר, אבל גם זו דרך ואולי אנסה אותה בעתיד. אחלה טיפ ! תודה.

שלום נעלמתקה וברוכה הבאה!!../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה לפורומינו הסימפטי! אני בטוחה שיהיה לך כיף פה איתנו - יש פה אחל אנשים ותענוג להיות פה - נסי ותיוכחי
נשמח לראות עבודות שלך - אמנות יפנית היא משהו שאני אישית מתה עליו - תביאי לראות קצת... אחלה שבאת אפרת

אני אשב לי פה ואעריץ אותך בשקט

אולי תכתבי לנו איזה מאמר קטן על אמנות יפנית או על הטכניקה שלך? בבקשה בבקשה בבקשה.... |אייקון של התחננות|

נעלמתקה

New member
אומנות יפנית ..מממממ זה חיים ../images/Emo39.gif

אני נחשפתי לזה במקרה , למרות שיפנים היו תמיד בסביבה שלי עבדתי במקום שהיו הרבה קישרי חוץ .נדלקתי כאשר ראיתי מודעה קטנה שבירושלים נפתח חוג קליגרפיה יפנית אני בדיוק עברתי לירושלים .הקורס פתח לי חלון בלתי רגיל לראיה שונה על אומנות בכלל . לגביי אומנות יפנית או מה שנקרא במקרה זה קליגרפיה יפנית זה התחיל בסין ,ואחר כך התפתח ביפן . קליגרפיה היא כתיבת של פסוקים העתקתם לדף שלכל פסוק ישלו מסר או מושג כמו אהבה ,ריקוד , נצח , ועוד המון אייקונים בשפה המודרניט רעיון שעלה עכשיו ממש
קליגרפיה היא חלק של דרך חיים של איזון -זאן של מיזוג מקסימלי של הטבע עם האדם . אחד הדברים שמאוד חשובים כאשר באים לצייר בקליגרפיה או ציור יפני זה להרגיש את מה שאתה עומד לצייר למשל דשא מאיכן הוא צומח ומשם מתחילים לצייר ואומר מלמטה כפלי מעלה במשיכת מכחול אחת ! ישנם הרבה אתרים שבהם אפשר למצוא חומר אפילו הסברים מפורטים איך מציירים שוב הכל במשיכת מכחול ללא מילואי לאחר קונטור .ומאוד חשוב הכיון של התחלה והסוף כך שתמיד ישנה זרימה ותנועה . קצת על נייר . נייר עשוי מחומר טבעי -צמחים שורשים פשטן ועוד חומר מחבר . עשיית הנייר זאת חויה בלתי רגילה וכדאי להתנסות בה זה מאוד עוזר להבין את תכונותיו של הנייר בכלל . יש אדם בזכרון יעקוב .שאני יודעת שהוא עוסק בעשית נייר לקבוצות או יחידים טוב ..זה לבנתיים וממש קצת קטונתי מלפרט עוד אני רוצה להודות לSC על עזרתו בקשר למכחולים זה עבד יופי הצלתי אותם ! צהריים טובים

נעלמתקה

New member
החותם הוא אישי ../images/Emo108.gif

הוא בא לאזן את התמונה .לפעמים הלבן של החותם הרקע ולפעמים האדום הוא הרקע לכל סוג של חותם משמעות משלו . שמי כתוב ביפנית

זה נראה יפיפה!

והייתי מעוניינת גם לראות קליגרפיה כטקסט יפני. ולא רק במבוקים... זה פשוט נושא שמעניין אותי יותר... הם גם למדת לכתוב משפטים? או מן אימון שכזה על צורת הכתיבה ואחיזת המכחול כשכותבים?

וואו, עולם ומלואו...

מותר לי לפרסם את החוויה ההודעה הזו שלך במאמרי הפורום? נקרא לזה קליגרפיה יפנית על קצה המזלג"...איך נשמע לך?

למעלה