לחם ללא גלוטן

א אוהל

New member
../images/Emo53.gif לחם ללא גלוטן

שלום, אני מחפשת מתכון ללחם/ לחמניות מקמח נטול גלוטן אבל גם שיהיה ללא ביצים, חלב או סויה. באתר של אגודת בצליאק ובקישור שראיתי שניתן פה לשרשור מתכונים מפורום אחר לא מצאתי מתכון כזה. האם ניתן להחליף רק את הקמח הרגיל בקמח נטול גלוטן (אולי בתוספת עוד משהו) במתכונים רגילים ללחם שיש לי? ומה לגבי עוגיות?

meitush123

New member
מכונת לחם

זה הכי מוצלח וזה גם הולך מנעשה זול רוב המתכונים הם בלי אף אחד מהרכיבים-צריך כמובן להחליף את הקמח בקמח נטול גלוטן (אני משתמשת במסובסד) אבקת חלב כמעט תמיד יש אבל אפשר במקום זאת להשתמש באבקת חלב פרווה (קניתי פעם בטעות וזה לא עשה שום בעיה)

א אוהל

New member
אין לי מכונת לחם

וכרגע אני גם לא מתכוונת לקנות. האם אני יכולה להבין מדבריך שניתן להמיר מתכונים רגילים ע"י החלפת הקמח וזהו? האם ניסית את זה?

עינית

New member
מכונת לאפיית לחם - לעצלנים כמוני

תמיד שנאתי ללוש ולרדד בצק. מוכנה לערבב ולהקציף, בלי לישה. גם לא הייתה לי הסבלנות לתפיחה. אז האופה פותר לי את כל הבעיות האלה, ולדעתי ביתר הצלחה ממני. אני מכינה לחמים אחרים, בהחלפת קמחים כמובן, לחמים שעשויים מבצק בלילה, בעיקרון כמו מאפינס, ואופה בתבניות מלבניות חד פעמיות. הם ללא שמרים, אלא עם אבקת אפיה ויותר קלים לי להכנה. מערבבים הכל ביחד - ויש עיסה מוכנה. בצורה כזו מכינה לחם גזר, תירס, בטטה (מתכון בין שאר מתכוני הפורום), בננה ומה שמתחשק. בתיאבון.

meitush123

New member
../images/Emo45.gif

בערך כמוני, חוץ מזה שאני לא אופה בתנור, אלא רק באופה (התנור שלנו מאז ומתמיד אוהב לעשות בעיות, וגם אני גרה בקיבוץ כך שאני לא אוכלת בבית)

למעלה