פ י ל פ י ל ו נ ה
New member
../images/Emo53.gif לבנות שעברו כריתת חצוצרה?....
בדיוק לפני 3 שבועות עברתי כריתת חצוצרה ימנית, שהתפוצצה לה בגלל הריון חוץ-רחמי. במהלך הניתוח, שאבו למעלה מליטר דם מהבטן. כ-20 שעות אחרי הניתוח, גילו בא.ס. וגיבוי של CT שהדימום התוך-בטני נמשך. החליטו לא לנתח שוב, מאחר והתחילו לראות תהליך של קרישה, והדימום נעצר עצמאית ללא התערבות נוספת. נשארתי עם קרישי דם גדולים בבטן, שהגוף אמור לספוג לבד.
אני עדיין סובלת מכאבים חזקים מאד... כל הליכה לשירותים - בין אם מתן שתן או פעולת מעיים (סליחה... צריך לקרוא לזה איכשהו...) זה כאב בלתי נסבל בתוך הבטן (נשללה דלקת בדרכי השתן), אפילו גאזים.... זה פשוט כואבבבב.
בטא 0 לפני 4 ימים, ובאותו היום גם נצפה זקיק (בשחלה ימנית, איך לא) לאחר ביוץ ככל הנראה.
היום התחיל דימום קל, כמו תחילתו של מחזור.
ב-3 ימים האחרונים, כאבים בלתי נסבלים ממש בצד שבו נכרתה החצוצרה (אתמול עוד זזתי גם מחוץ לבית, היום לא זזתי כמעט מהספה בסלון). הרופא לא התרגש בכלל, אמר שיש עדיין דם בבטן, וככל הנראה מדובר בגירוי לא חיידקי של הצפק (בדקתי ספירת דם - אין עדות לדלקת). אבל אני ממש מרגישה שזה לא מאפשר לי לתפקד (עוד לא חזרתי לעבודה) אפילו בדברים קטנים.
האם נשמע לכן מוכר?... האם הגיוני שיכאב כל כך? דיברתי כבר עם האחיות במחלקה בה הייתי מאושפזת - לא התרגשו, אמרו שיכאב עוד כחודש-חודש וחצי אחרי הניתוח... הרופא גם לא מוצא סיבה לכאב החד.... מה עושים.....? אני לא לוקחת כבר משככי כאבים, כי כמה אפשר, ומצד שני - מתעוררת באמצע הלילה מכאב...
האם הגיוני שהכאבים האלה הם של התכווצויות חזקות מאד של הרחם, וכתוצאה מכך התחיל גם דימום? האם יש סיכוי שזה מחזור? (הפסקת תמיכה - ג'סטון, לפני 4 שבועות, הפסקת ההריון לפני 3 שבועות, בטא התאפסה אי שם בחצי השני של השבוע שעבר) תודה לאמיצות שהגיעו עד כאן - אשמח לעזרתכן, בעלות הנסיון....
בדיוק לפני 3 שבועות עברתי כריתת חצוצרה ימנית, שהתפוצצה לה בגלל הריון חוץ-רחמי. במהלך הניתוח, שאבו למעלה מליטר דם מהבטן. כ-20 שעות אחרי הניתוח, גילו בא.ס. וגיבוי של CT שהדימום התוך-בטני נמשך. החליטו לא לנתח שוב, מאחר והתחילו לראות תהליך של קרישה, והדימום נעצר עצמאית ללא התערבות נוספת. נשארתי עם קרישי דם גדולים בבטן, שהגוף אמור לספוג לבד.