כאב

לולי1810

New member
../images/Emo53.gif כאב

צהריים טובים! בני בן חודשיים, יונק בלבד ועולה במשקל יפה מאד. אתמול קיבל חיסון, ללא תופעות לוואי אבל בלילה ינק כל שעה וחצי בערך (לעומת כל 3 שעות בדר"כ). בבוקר קמתי עם שד ימין כואב מאד, ולמרות שתי יניקות ממנו מאז, הכאב לא עובר ואין אפילו שיפור קל לאחר היניקה. מה אני יכולה לעשות בשלב זה כדי להקל על הכאב? יש לי שאלה נוספת, מהן דרישות הקבלה ללימודי ייעוץ הנקה? תודה רבה

מינימי2

New member
כאב בשד

האם הכאב הוא בפיטמה או בשד עצמו? האם יש תחושה שהשד גדוש וקשה או שהוא רך למגע? האם הכאב הוא נקודתי, במקום מסויים בשד? האם את חשה גולה או אזור קשה במקום הכואב? לא נראה לי שיש קשר בין החיסון של בנך, בין היניקות המרובות ובין הכאב (בהנחה שהכאב הוא לא בפטמה אלא בשד עצמו). מה שכן, ייתכן ומדובר בצינורית חלב שנחסמה וגורמת לכאב. נסי להניח קומפרס חם לכמה דקות ואז לעסות את השד מכיון בית השחי אל הפיטמה תוך דגש על האזור הכואב. אם את חשה בגולה או מאזור קשה נסי ממש לפורר בעדינות עם האצבעות. אם הכאב עז את יכולה לקחת משכך כאבים דוגמת נורופן או אדוויל. גם הנקה מרובה מן השד הכואב יכולה לעזור. לגבי הדרישות ללימודי ייעוץ הנקה נסי לראות כאן

לולי1810

New member
המשך

הכאב הוא גם בפטמה וגם בשד, בעיקר בצד הפנימי, (קרוב לסטרנום). יש גולות קטנות שאני מנסה לפורר בזמן היניקה, ללא הצלחה רבה, עדיין יש הרגשה כאילו השד "חבול". המקום חם אבל לא אדום, ורך למגע. מרוב הנקה בצד הכואב הצד השני מתחיל להיות גדוש עכשיו... אנסה קומפרס חם. תודה על הייעוץ

מינימי2

New member
ממשיכה

קומפרס חם ועיסוי במקום הכואב, ואל תזניחי את הצד השני כי הגודש יוביל לבעיה דומה. הניקי גם ממנו, ואם את חשה שהוא מתמלא מדי סחטי או שאבי את החלב. בצד הגדוש ניתן להניח דוקא קומפרס קר שיעזור 'לדחוף' את החלב מן הצינוריות ויקל על הגודש.

למעלה