הצעת פשרה ../images/Emo13.gif
שלום לכולם ולאמא של התינוקי גם יש צדק בכל מה שנאמר כאן... גם לטפטף טיפות לאוזניים של תינוק זה עלול להיות מסוכן ומצד שני, שמנים ארומטיים מסויימים כן מותרים לתינוקות ואף מומלצים במקרה של דלקת אוזניים. אף אמא לא עוברת הכשרה לשמנים ארומטיים, מצד שני גם לא עוברת הכשרה לנתינת אקמול וחומרים נוספים... בתור אמא לילד שהיה עם אוזניים מודלקות מגיל חודשיים ועד גיל שלוש כמעט (אחחחחחחחחח כמה זה כאב), עשיתי לי "פשרה" בענייני אוזניים. פשרה שעזרה והרגיעה... חשוב לי לציין שיש להשתמש בשמן איכותי (כמו שתרופה נגד כאב נקנה רק בבית מרקחת כך גם שמן נקנה רק מאיכות טובה ובמקום מסודר, עדיף, כמובן, אצל מטפל בארומתרפיה). וה"פשרה" : לוקחים חתיכת צמר גפן קטנה אבל שתצליח לסתום אוזן של תינוק, מטפטפים עליה טיפה אחת של לבנדר טהור ומחכים קצת שזה יספג בצמר גפן (משהו כמו כמה שניות..). את זה מכניסים בעדינות לאפרכסת של האוזן. כך, בעצם, האוזן סגורה ואטומה, והלבנדר פועל בצורה הטובה ביותר. כמובן שמדובר בחתיכת צמר גפן שתהיה מספיק גדולה כדי לסתום את האוזן. והשמן עצמו לא ממש נוגע באוזן וגם אם כן זה בסדר כי הלבנדר הוא מעולה למטרה זו, וזה לא מגיע לחלק הפנימי של האוזן אלא ממש לדפנות החיצוניים. גם דלקת אוזנים שנובעת מבקיעת שיניים יכולה לעשות לילות לבנים ואני בהחלט מבינה אותך, אמא לתינוק, שרוצה להקל עליו. אז לא נטפטף ישירות לאוזן אבל כן נשים צמר גפן עם טיפה אחת של לבנדר (טהור!!) ממש באפרכסת, כמו ששמים צמר גפן אחרי טיפות אוזניים רגילות. לילדים יותר גדולים יש את "פטנט הכוס" - לטפטף לבנדר על האצבע, למרוח את האפרכסת ולסגור עם כוס ל 10 דקות. זה יוצר ואקום שמושך אחריו (אחרי שנרים את הכוס) את הדלקת וגורם לזירוז יציאת הנוזלים. ולמה לילדים גדולים יותר? כי רק להם אפשר לשים כוס זכוכית על האוזן לעשר דקות... אחחח האוזניים האלה, שרק תהיו בריאים!