כאב אוזניים

רחל32

New member
../images/Emo53.gifכאב אוזניים

התינוק שלי עם קצת כאבים באוזן הרופא אומר שאדום לו קצת, הוא בן 10 חודשים. רציתי לדעת איך אני מקילה עליו, לא יודעת אם זה משנה אבל הוא עדיין יונק. תודה

yoelnd

New member
אוזן

היי ניתן לסייע במגוון אמצעים כגון: נרות הופי, או לחמם קצת שמן זית להוסיף טיפה שמן לבנדר ולשים עם צמר גפן וכנ"ל עם שום! ישנם טיפות הומאופטיות - טראומיל המיועדת לאוזן. בבריאות טובה!

ebony

New member
שמן זית...

את לוקחת קצת שמן זית ושמה בסיר ממש פחות מכוס ומחממת על אש קטנה עד שזה חמים והאצבע שלך עדיין יכולה לטבול בתוך השמן. מטפטפים 2 טיפות לכל אוזן וסוגרים עם צמר גפן. מאוד עוזר
חן

תינוק בן 10 חודשים../images/Emo95.gif -זהירות !!

שלום אמא יקרה, את צריכה מעט להזהר עם שאלות כאלה בפורום, בשום פנים ואופן , לא משתמשים בנר- הופי לתינוקות בגיל כזה- את הנרות מבעירים באש ובשביל פעולה תקינה של השאיבה שנעשה בנרות הופי צריך שהילד לא יזוז נרות-הופי משתמשים רק מעל גיל שנתיים. ובטח לא טיפול שמנים ארומתיים- אפילו לא ל ב נ ד ר יש הטוענים שטיפת שמן זית פושר מקל על כאבי אוזניים, אך אני לא בעד לדחוף לאוזן בגיל כזה כלום, אם המצב חמור מאוד ולא משתפר, מה שלא הגיוני בזמן הנקה, זה לחזור לרופא המטפל.. אגב הכאב של התינוק יכול לנבוע ממשהו אחר - כמו שיניים למשל ... ואם זו דלקת חלילה- חזרה לרופא שיבדוק שוב, מחקרים מראים כי 90 % מדלקות אוזניים אצל ילדים ומבוגרים, עוברות מעצמן תוך יומיים- שלושה. בריאות טובה אריאלה באהבה

ebony

New member
מצטערת אבל קצת היסטריה....

לבנדר ידוע כשמן שמותאם לתינוקות כך גם שמן זית שמאוד עוזר וקמומיל רומאן. לבנדר טיפה אחת בכל אוזן מאוד עוזרת לדלקות אוזניים אצל תינוקות. לתינוקות מתייחסים בארומוטרפיה כאל אנשים קטנים שצריכים מינונים קטנים. לא צריך להכנס להיסטריה במיוחד אם היא הייתה אצל הרופא והוא לא ממש יכל לעזור.. כדי להקל על התינוק ועל האמא שבטח לא ישנה כי לתינוק כואב והוא משגע אותה אפשר להציע את הפיתרון הטיבעי של לבנדר טיפה באוזן ולסגור או שמן זית פושר. אין מניעה את יכולה לשאול מומחים שלמדו הרבה יותר שנים ממני או ללכת לספרים ולבדוק אותי. לבנדר הוא שמן שמוריד רעילות ומותאם לתינוקות ונשים בהריון ולכן אין סכנה בשימוש בו עם תינוקות. יום נפלא חן

כשמדובר בתינוקות-

אני תמיד ממליצה לפנות למטפל , מכמה סיבות : א': האם לא עברה הכשרה ויכולה לגרום לילד יותר נזק מאשר להועיל לו. ב': ייתכן והשמן שהאם תשתמש בו אינו מאיכות טובה . ג': זה לא מקצועי ד': לטעמי לטפטף לתוך האוזן זה לא דבר שעושים ! במיוחד לא עם תינוקות וצריך להיות מאד זהירים בהכנה עצמה. ה': ייתכן והדלקת תעבור מעצמה כי זה בגלל התחלת בקיעת שיניים. אני לא מוחקת את השרשור הזה אבל להבא אני מבקשת לא לפרסם מתכונים לאוזניים לתינוקות! אלא אם כן הן לא חודרניות. אני לא רוצה שאנשים יעשו ניסויים על הילדים שלהם - במיוחד כשמדובר בתינוקות שכל דבר גורם להם לרגישות. יום נפלא לכולם והחלמה מהירה לתינוק.

Negyot

New member
הצעת פשרה ../images/Emo13.gif

שלום לכולם ולאמא של התינוקי גם יש צדק בכל מה שנאמר כאן... גם לטפטף טיפות לאוזניים של תינוק זה עלול להיות מסוכן ומצד שני, שמנים ארומטיים מסויימים כן מותרים לתינוקות ואף מומלצים במקרה של דלקת אוזניים. אף אמא לא עוברת הכשרה לשמנים ארומטיים, מצד שני גם לא עוברת הכשרה לנתינת אקמול וחומרים נוספים... בתור אמא לילד שהיה עם אוזניים מודלקות מגיל חודשיים ועד גיל שלוש כמעט (אחחחחחחחחח כמה זה כאב), עשיתי לי "פשרה" בענייני אוזניים. פשרה שעזרה והרגיעה... חשוב לי לציין שיש להשתמש בשמן איכותי (כמו שתרופה נגד כאב נקנה רק בבית מרקחת כך גם שמן נקנה רק מאיכות טובה ובמקום מסודר, עדיף, כמובן, אצל מטפל בארומתרפיה). וה"פשרה" : לוקחים חתיכת צמר גפן קטנה אבל שתצליח לסתום אוזן של תינוק, מטפטפים עליה טיפה אחת של לבנדר טהור ומחכים קצת שזה יספג בצמר גפן (משהו כמו כמה שניות..). את זה מכניסים בעדינות לאפרכסת של האוזן. כך, בעצם, האוזן סגורה ואטומה, והלבנדר פועל בצורה הטובה ביותר. כמובן שמדובר בחתיכת צמר גפן שתהיה מספיק גדולה כדי לסתום את האוזן. והשמן עצמו לא ממש נוגע באוזן וגם אם כן זה בסדר כי הלבנדר הוא מעולה למטרה זו, וזה לא מגיע לחלק הפנימי של האוזן אלא ממש לדפנות החיצוניים. גם דלקת אוזנים שנובעת מבקיעת שיניים יכולה לעשות לילות לבנים ואני בהחלט מבינה אותך, אמא לתינוק, שרוצה להקל עליו. אז לא נטפטף ישירות לאוזן אבל כן נשים צמר גפן עם טיפה אחת של לבנדר (טהור!!) ממש באפרכסת, כמו ששמים צמר גפן אחרי טיפות אוזניים רגילות. לילדים יותר גדולים יש את "פטנט הכוס" - לטפטף לבנדר על האצבע, למרוח את האפרכסת ולסגור עם כוס ל 10 דקות. זה יוצר ואקום שמושך אחריו (אחרי שנרים את הכוס) את הדלקת וגורם לזירוז יציאת הנוזלים. ולמה לילדים גדולים יותר? כי רק להם אפשר לשים כוס זכוכית על האוזן לעשר דקות... אחחח האוזניים האלה, שרק תהיו בריאים!

פשרה אך רק אצל מטפל מוסמך../images/Emo91.gif

כי רק לו יהיה , אני מקווה, שמנים ארומתיים באיכות טובה , וכמובן אחריות למה שהוא עושה... ואם מקובל עליו - לבנדר באיכות טובה- שיהיה אחראי למה שהוא עושה. אריאלה באהבה

saritsh

New member
ונילה - אני חושבת שיש מקום כן למחוק

את השרשור הזה, הוא גובל בחוסר אחריות משווע לכל אורכו

למעלה