הנה מתכון "דוגמא" שלא נוסה
עוגת גבינה דלת קלוריות חומרים: 3 גביעי גבינה לבנה רכה 5% שומן 3 ביצים שליש כוס סוכר 1 גביע אשל 20 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי 3 כפות קמח תופח 1 שקית וניל קליפת לימון מגורדת תותים לקישוט הכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס. מקציפים את חלבוני הביצה עם הסוכר והממתיק. מוסיפים לקצף את החלמונים, חצי מכמות הגבינה וחצי גביע אשל. מערבבים את הקמח עם יתרת האשל והגבינה, מוסיפים את אבקת הווניל וקליפת הלימון המגורדת ומוסיפים לתערובת הראשונה. משמנים קלות תבנית אפייה מטפלון, ואופים 10 דקות. אחר כך מורידים ל-170 מעלות צלזיוס, ואופים עוד 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור. מקשטים בפלחי תות. 12 מנות, 120 קלוריות למנה.. חנה גרשוני