יין מרסלה

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
../images/Emo53.gif יין מרסלה

בחיפושי אחרי מתכונים לחג נתקלתי בשימוש ביין מרסלה לצורך מרינדה לבשר. מה זה? אדום? לבן? יבש? מתוק?

MidNight Flame

New member
אדום מחוזק שמיועד בעיקר לבישול

עם אחוזי אלכוהול גבוהים במיוחד, חכה לאדום מרסלה בכבודו ובעצמו שיענה
(Hit It Moosh)

D r a m b u i e

New member
אני אשמח לענות

עד שיגיע מוש וירחיב. זהו יין סיציליאני, שיוצר על ידי בריטי שברח לי עכשיו השם שלו. היין מתוסף בסירופ תירוש (תירוש ענבים שצומצם עד לקבלת סירופ דביק) וכמו ביינות הפורט, בשלב מסויים של התסיסה "הורגים" את השמרים שבו על ידי הוספת אלכוהול מה שמעלה מייד את אחוזי האלכוהול אבל מפסיק את ההפיכה של הסוכר לאלכוהול וכך יוצא לנו יין חזק אבל ממותק. אם אני לא טועה במרסלה הענבים גם עוברים ייבוש (במקור בעליות הגג) לפני התסיסה, ומעבר לזה היין כמובן מיושן שנים בחביות עץ אלון. סיפור ידוע על המרסלה הוא הסיפור של האדמירל נלסון שהיה בעל כרמים והיה יצרן מרסלה גדול. האדמירל הנכבד שכנע את הבריטים לחגוג את הנצחונות בקרב על בקבוקי מרסלה משובחים מתוצרתו וכך הרוויח מאות אלפי ליש"ט בשנה. אלא שכידוע עליה וקוץ בה, בקרב האחרון שבו השתתף האדמירל נחלה האימפריה הבריטית נצחון ענק אולם האדמירל נהרג. וכך ישבו החיילים הבריטיים, כאשר לידם גופת האדמירל המת, וצהלו ושמחו על מרסאלה משובח מתוצרתו של האדמירל המת... ד"א מרסלה מתאים גם להמון קינוחים.

D r a m b u i e

New member
אוקיי, עוד משהו

האיש הוא ג'ון וודהאוס, זה הבריטי שהתחיל לעשות את המרסלה,ועוד דבר, לא מיישנים את הענבים בעליית הגג, זה כן קורה, אבל לא במרסלה, אלא ביין הווינו סנטו. שהוא סוג של יין מחוזק איטלקי, שנהוג לתבול בו את עוגיות הביסקוטי האיטלקיות, הקנטוצ'י או הקנטוצ'יני.

MidNight Flame

New member
תתבייש לך לזרוק משפט כמו...

"ד"א מרסלה מתאים גם להמון קינוחים" ולא לתת כמה מתכונים על הדרך!

D r a m b u i e

New member
האמת שאני באמת

מתבייש, אם רק הייתי יודע להכין את הקינוחים האלה... יבוא סניפטר ייתן מתכונים לקינוחים, יבוא מוש יעמיד אותי על טעויותי, ויבוא לציון גואל....

marsala

New member
מי קרא לי?

מרסלה יש גם בגרסה חצי יבשה וגרסה יבשה (סקו) דרך אגב את האדמירל המהולל החליטו לקבור אחר כבוד מלכים באנגליה ולא כמנהג יורדי הים בקבר ים, אז את גופתו העבירו למשך המסע לחבית קוניאק ....איזה כבוד...נלסון...כל הכבוד, להיות חנוט בקוניאק...זה מה שנקרא למות בסטייל!! מוש

למעלה