חור בצמיג

Liron Elmaleh

New member
../images/Emo53.gifחור בצמיג

היום על כביש 40, 3 ק"מ לפני סוף הרכיבה, נשמע פיצוץ מכיוון הגלגל הקדמי. עצרתי (כמובן, בלי אויר) וראיתי שיש חור (!) בדופן הצמיג ולא במגע של הצמיג עם הכביש. אחרי החלפת פנימית וניפוח ראיתי שהפנימית ממש בולטת דרך החור (כמו גולה קטנה שבולטת בצד הצמיג). יש למישהו מושג אם ניתן לתקן כזה חור או שהלך הצמיג? לצמיג, אגב, הסטוריה של 1000 ק"מ. לירון.

אני אומנם לא רוכב כביש

אבל אני בספק אם יש פאטץ' מספיק קטן כדי להתאים לצמיג כביש ושיהיה עדיין מספיק גמיש. באופני הרים תיקון כזה לוקח 10 דקות. אבל אצלנו לרוב זה יקרה עוד פעם,מה שאומר שהצמיג לא מתאים לסגנון הרכיבה שלך. (אתמול קרעתי צמיג..בפעם ה4).

natibergman

New member
תגיד תודה שלא התרסקת בפיצוץ

והצמיג זרוק לפח. גם אם תתקן עם טלאי גומי עבה תמיד תהיה שם נקודת חולשה. במקרה והפיצוץ יקרה שוב בירידה...

גלעודד

New member
חור בצמיג

גם לי זה קרה וקניתי מדבקת פלסטיק (במצמן בילו)המיועדת לתופע זו ,כמו חדש והמצאה שלי מהצד החיצוני הזרקתי דבק חם (כדי שלא יכנסו לכלוכים) עובד 10 בהצלחה .

ItsikH

Member
לא כדאי לתקן לדעתי למרות שתיקון יכול להחזיק וכבר ראיתי כאלו, בניגוד לאופני שטח צמיגי כביש עדינים מאוד והלחץ גבוה ולכן כל פגם כזה הוא נקודת תורפה שיוצרת בעיות. 1000 ק"מ זה ממש מעט לצמיג בד"כ. הצמיגים היקרים יותר דווקא נוטים להחזיק פחות כיוון שהם מיועדים לתחרויות ולכן איכותם - לעתים -באה על חשבון אורך חייהם. לכן כדאי לשקול רכיבה על צמיגים פשוטים (יחסית! לא נחותים דווקא) עם יותר "בשר", מה שנהוג לקרוא צמיגי אימונים, הביצועים אולי פחותים אבל האמינות ואורך החיים עדיפים. טיפ לאורך חיים לצמיגים - להוריד קצת מהלחץ בין רכיבות, ולא בכל רכיבה לתת לחץ מירבי אלא רק ברכיבות חשובות (זה יכול להיות נכון גם לרוכב../images/Emo8.gif)

למעלה