N o N a m e11
New member
../images/Emo53.gifזקוקה לתשובה מקצועית../images/Emo150.gif
זקוקה לתשובה מקצועית
שלום לכולם, ניתקלתי בבעיה ואני מחפשת תשובה מקצועית בכדי שאוכל לפנות ולפעול נכון עפ"י חוק. בסוף שנת 2001 פוטרתי ממקום עבודתי בשל צמצומים במערכת. עבדתי שם מ 1.8.00-30.11.01 קיבלתי את ההודעה ביום האחרון לאותו חודש, ויום למחרת כבר לא היתי במשרד. מה שנקרא-פיטורין מהיום להיום. קיבלתי מכתב פיטורין רק תק' מס' שבועות אח"כ. קיבלתי גם פיצויים (מה שהיה הצ'ק הכי גבוה שקיבלתי אי פעם בתק' עבודתי בחברה)
יחד עם זאת ,במסגרת הפניה לביטוח לאומי ולשכת העבודה באותה תק', קיבלתי גם מכתב מביטוח לאומי שאומר דבר כזהלהלן ציטוט) " הננו להודיעך כי בהתאם לחוק הביטוח הלאומי אינך זכאי לדמי אבטלה בעד התק' 1.12.02 ועד 31.12.02 הואיל ו: -הנך זכאי\ת לתשלום מעבודתך בשל אי מתן הודעה מוקדמת במועד על פיטוריך לפי צו תשלום הבא כפיצוי שכר,בהסתמך על סעיך 320 (ז') (5) לחוק. יובהר בזאת כי אין באמור לעיל לגרוע מחובת ההתיצבות בשרות התעסוקה החלה עלייך. " אני מתמימותי, היתי בטוחה ששלמו לי כל מה שהיה צריך חודש לאחר מכן. ככה האמנתי. את המכתב קיבלתי כ4 חודשים לאחר מכן. ובשל הבלאגן שהיתי שרויה בו אז לא טרחתי לעשות הרבה. על כן שאלותי הן: 1.האם זה לא מאוחר מידי? האם תוקף 7 שנים עומד לטובתי כאן? 2.כיצד אדע כמה מגיע לי בגין אי מתן הודעה מוקדמת? (אחרי הכל עבדתי שם מעל שנה) 3.כיצד אדע אם התשלום על אי מתן הודעה מוקדמת בכלל שולם והיה אולי גלום בפיצויים שקיבלתי? * עליי לציין, שבהערות של התלוש של הפיצויים מצוין "תשלום חוד' 12-2001 בגין הודעה מוקדמת" ** כמו"כ באותו תלוש בתאור התשלום מפורט שכר יסוד, נסיעות, הבראה ופידיון ימי חופשה. 4.מה זה ההבראה וימי החופשה? האם זה משהו שהגיע לי בשל הפיטורין ושולם או שזה יכול להיות שזה מה שמגיע לי בשל אי הודעה מוקדמת והחברה החליטה לסתור את זה במונחים אחרים? אני ממש ממש אודה לכם על העזרה והתשובות זה מאוד חשוב לי!! תודה מראש, שבת שלום ולילה טוב
שלום לכולם, ניתקלתי בבעיה ואני מחפשת תשובה מקצועית בכדי שאוכל לפנות ולפעול נכון עפ"י חוק. בסוף שנת 2001 פוטרתי ממקום עבודתי בשל צמצומים במערכת. עבדתי שם מ 1.8.00-30.11.01 קיבלתי את ההודעה ביום האחרון לאותו חודש, ויום למחרת כבר לא היתי במשרד. מה שנקרא-פיטורין מהיום להיום. קיבלתי מכתב פיטורין רק תק' מס' שבועות אח"כ. קיבלתי גם פיצויים (מה שהיה הצ'ק הכי גבוה שקיבלתי אי פעם בתק' עבודתי בחברה)