זקוקה לעצה

gal1gal

New member
../images/Emo53.gifזקוקה לעצה

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. לאחרונה כל בוקר הופך למלחמה: היא מסרבת להתלבש והמשפטים השגורים בפיה הם "אחרי התוכנית הזאת", "תיכף", "אמרתי שאני לא רוצה להתלבש" והמאבקים לרוב מלווים בבכי. כאשר מסתיימת התוכנית שהיא הבטיחה להתלבש אחריה ואני אומרת לה לדוגמא "התוכנית הסתיימה עכשיו מתלבשים" אני זוכה לשמוע שוב "לא, תיכף". למרות שאני מסבירה לה שהיא הבטיחה/עשינו הסכם ומי שהבטיח צריך לקיים, זה לא ממש מעניין אותה. לעיתים אין ברירה אלא פשוט להלביש אותה בכוח. כאשר היא לבושה, היא הולכת לגן בשמחה, כך שלא נראה שהיא "מושכת זמן" רק כדי לא ללכת לגן. אני מודעת לעובדה שהיא בגיל שרוצה שהכל יתנהל לפי מה שהיא קובעת ורוצה, אבל הבקרים מאוד קשים. איך גורמים לילד להתנהג בהתאם לזמנים שמציבים לו ההורים ?

גם אצלינו המצב דומה

מנסים לא לפתוח טלויזיה בבוקר ומסבירים שאנחנו צריכים ללכת לעבודה. חלק מהפעמים הוא מתרצה ומסכים להתלבש חלק מהפעמים הוא מסכים להתלבש כאשר אנחנו כבר עם רגל אחת מחוץ לדלת וגם קרו כמה פעמים שהבאנו אותו לגן עם פיגמה ניסינו להראות לו בשעון מתי אנחנו יוצאים מהבית וגם 5 דקות לפני אנחנו מזכירים שאנחנו אוטוטו יוצאים אבל כמו שאמרתי לפעמים יש שיץוף פעולה ולפעמים אין טיפים נוספים לצערי אין לי

נושקולה

New member
היינו שם...

מה שעובד אצלנו אנחנו לא תמיד הולכים לישון עם פיג'מה - לפעמים ישנים עם הבגדים של הבוקר - כבר חסכנו מלחמה אחת - גם תחשבי על זה, קר בבוקר, למה שהם ירצו להתפשט ולהחליף בגדים... אנחנו עושים תחרויות, מי מגיע ראשון לשירותים, רותם בוחר באיזו מברשת שיניים לצחצח, איזה נעליים לנעול והכי חשוב, רק אחרי שהוא מסיים להתארגן מדליקים TV - והוא יושב לו עם שקית קורנפלקס שהוא לוקח לגן אני גם מארגנת אותו לפני שאני מסיימת להתארגן (ואז אני מתאפרת בהפסקות) וכל הזמן אני אומרת לו (כשהוא מול הTV) עוד מעט אמא מסיימת להתאפר ולהסתרק ואז יוצאים, אמא מסתרקת ויוצאים, לך תן נשיקה לאבא ויוצאים אנחנו מצליחים להעביר ככה בקרים רבים בשלום... ורק חייבת לספר לכם שביום שבת בבוקר בשעה 9 (!!!!!!) אנחנו שומעים מהחדר שלו: "והילד הזה, הילד הזה, הילד הזה הוא אני" ככה התעורר לו עם שיר בלב כמה שאני אוהבת אותו...

בקיץ באמת היינו משכיבים עם בגדים

וזה היה נהדר. בחורף נראה לי פחות נוח... מסכימה עם זה שקר להם... צריכה קודם כל לגרום לאבא להתעורר לפני איתן (לרוב הוא לוקח לגן כי אני יוצאת מוקדם) ואז אולי הוא יצליח להתלביש את איתן בחדר החמים לפני שהוא מתחיל לשחק בסלון...

פלגיה

New member
למה לא להלביש אותה מההתחלה?

לא חייבים בכוח, אלא כחלק משיגרת הבוקר "קודם תתלבשי ואז תראי את התכנית". זה נהדר שהיא מתלבשת לבד, אבל זה לא מתאים בזמן שממהרים.

רוני75

New member
אנחנו קובעים דד ליינים

ומה זה אומר? זה אומר שאומרים שאחרי התכונית הזו מתלבשים ומזכירים לו את זה כמה פעמים במשך התוכנית חייבת לומר שלא תמיד זה עובד אבל לרב כן. דבר נוסף הוא שאנחנו התחלנו להלביש אותו בסלון ולא בחדר שלו זה מונע את המאבק של לקיחה לחדר. אבל גם פה אנחנו נותנים לו לבחור- אתה רוצה להתלבש פה או בחדר שלך? אני חושבת שברגע שהם מרגישים שיש להם שליטה על הבחירה יותר קל להם "לוותר" לנו. זה בערך הרעיון שיהיה בהצלחה. לנו אגב יש את המאבק אחרי האמבטיה- התחלנו להלביש אותו בחדר אמבטיה עצמו אחרי צרחות מטורפות שהיו כשהיינו מלבישים אותו בחדר- רק בחורף ולכן הבנו כנראה שקר לו והחדר אמבטיה מאוד מחומם בחורף אבל עכשיו הוא פשוט לא מוכן להתלבש הוא לא רוצה את זה ולא את זה ואין לי אפילו אפשרות "להכנע" ולשים לו בגד אחר כי אנחנו באמבטיה לא בחדר שלו.... אם יש למישהו עצה למלחמה הזו אשמח לשמוע

ליבי777

New member
"אין טלויזיה בבוקר"

ברגע שאצלנו הטלויזיה עיכבה אותי מייד "חוקקתי" חוק שאין יותר טלויזיה בבוקר והסברתי גם מדוע. היו מחאות אבל הייתי החלטית. עכשיו הרבה יותר נוח.

הצבת גבולות

גם אצלנו אותו סיפור. אני מוותרת ומלבישה מול הטלוויזיה אבל אם אין שיתוף פעולה, מכבים א הטלויזיה. יש סדר עדיפות בבוקר ולהתלבש זה דבר ראשון.

aila10

New member
ברור לי שעם טלויזיה

אין סיכוי שנצא מהבית אצלנו אין טלויזיה בבוקר כי אני יודעת שהיא תמיד תרצה להמשיך לראות היא תמיד ישנה עם הבגדים שהולכת לגן למעט סופי שבוע אבל גם אם אני צריכה להחליף לה בגדים, היא לא תרד למטה לפני שתחליף

למעלה