הוראה מתקנת

• פותח הנושא paz1
  • פורסם בתאריך

paz1

New member
../images/Emo53.gifהוראה מתקנת

שלום אני חדשה בפורום הזה, ושמחתי לראות שיש פורום שאולי יכול לעזור לי. יש לי ילד בן 3.5 עם קושי דיבור, והשבוע לאחר איבחון גם קושי בקשב וריכוז למרות שמה שהגננת אומרת בגן זה בדיוק הפוך, משתתף, מקשיב עושה פעילויות עם כולם.בכל אופן יעצו לי לפנות לטיפול ברפוי ועיסוק, למרות שהמוטוריקה שלו בסדר גמור. קראתי בשאלות שלכם ובתשובות שיש דבר שנקרא הוראה מתקנת מה זה? ואיך מגיעים לזה, והאים גם בגין גן יש עזרה נוספת דרך העיריה/גן. בתודה אמא דואגת.

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל נחמד שהצטרפת לפורומינו הקט. אני מקווה שנוכל לעזור ולתת לך כתף תומכת. לגבי הדברים שהעלית, האם עלה מהאבחון שלילד יש לקות למידה שפתית (אני שואלת מכיון שאמרת שהוא לא מדבר טוב), אם כן, אני חושבת שיש לפנות באמת להוראה מתקנת, אך שימי לב - בגילאי הגן ניתן גם לקבל גננת שי"ח, שעובדת עם הילד בשביל הביניים - כלומר בין ריפוי בעיסוק לבין הוראה מתקנת - היא עובדת בתוך הגן, ומתמודדת ישירות עם הקשיים של הילד בתוך מערכת החינוך, פני לשירות הפסיכולוגי במקום מגורייך כדי לברר על כך. בכל מקרה אני חושבת שלפני כל פניה שתעשי - כדאי להסתכל על המלצות האבחון שבדרך כלל נותנות קו להמשך טיפול. אפרת

paz1

New member
קושיי בדיבור

אפרת תודה לך על התשובה, לשאלתך בני מטופל אצל קלינאי תקשורת בפרטי (בגלל תור ארוך של המתנות בקופ"ח), באבחנות שעשו לבני המליצו על טיפול בריפוי ועיסוק וכן קלינאי תקשורת. אני אפנה לשירות הפסיכולוגי, רק אם אפשר לדעת מה זה בדיוק הוראה מתקנת? והאים חיב לבוא ע"ח שעות בגן (שמלאות פעילויות שהילד אוהב) או שניתן אחה"צ.

פז - הוראה מתקנת וטיפול שלא הומלץ

היא הוראה הבאה לעזור וליצור "תיקון" של לקויות בלמידה או לקויות שנרכשו במהלך הלמידה, היא גם משלבת אסטרטגיות למידה בהתאם לקשייו של הילד. עכשיו אני חייבת לאמר משהו - באבחון כפי שאת מתארת לא הועלתה המלצה להוראה מתקנת ולא בכדי - בנך עדיין צעיר מאוד ויהי לו עוד הרבה זמן להתמודד עם נושא הלמידה בבית הספר, אל תכבידי עליו בטיפולים שאין בהם עדיין צורך, מה גם שעדיין לא עבר מספיק זמן בכדי שתראי את תוצאות הריפוי בעיסוק והעבודה התקשורתית. לגבי גננת שי"ח - העבודה איתה נעשית בתוך הגן בשילוב עם הפעילויות בגן וגוזלת כחצי שעה - לא ממש נורא ולא בא על חשבון דברים אחרים כי אם במקביל אליהם, ונראה שזה יתאים יותר לגילו של בנך. עכשיו כמה מילים אישיות - אני יודעת שכאמא האינסטינקט שלך אומר לך לעזור לילד - וכמה שיותר - אך בכך שתעמיסי עליו טיפולים בגילו הצעיר - את עלולה להגיע למצב של טיפול יתר - ובכך אין שום עזרה כי אם העמסת יתר - השאירי לבנך ימים חופשיים מטיפולים, הילדיםעובדים קשה מאוד בשיעורים עם הקחלינאית והמרפאה, תני לו גם ימים לפרוק את זה, ליישם את זה בבית ובסביבה חופשית, תני גם לעצמך לשמור את האנרגיות - כי עוד תצטרכי אותן, אני מחזקת את ידייך. אפרת

מיכל153

New member
הבת שלי בת 2 ו-8 חודשים עם קושי

היי כמובן, ברוכה הבאה ! הבת שלי עם קושי בדיבור והיא מטופלת אצל קלינאית תקשורת. קושי בדיבור מטופל אצל קלינאית תקשורת.ריפוי בעיסוק מטפלים בקושי במוטוריקה ותחושות(אולי בעוד דברים?). ביי מיכל153

דליה.ד

New member
לפז שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אני מברכת אותך על ההתגייסות שלך לעזרת בנך הקטן. אכן, כמו שאפרת אמרה בגיל כה רך לא נותנים "הוראה מתקנת" שבדרך כלל נותנים אותה לילדים בגיל בית ספר מכיון שהקריאה והכתיבה הן קריטיות לעניין והכלים הם כלים קוגנטיביים המתאימים לילדים גדולים יותר. בנך באמת זקוק ל"גננת שיח" שהיא גננת לחינוך מיוחד המומחית לעזור לילדים קטנים עם קשיים שונים: קשיים שפתיים, מוטוריים ובכלל התפתחותיים. לילדך הקטן יש עוד המון זמן לפניו וזה יתרון מאוד ברור והוא נמצא לפני התקופה ה"קריטית" שמגיעה בגיל 5 ואז יהיה צורך "לתת גז" בטיפול שלו על מנת לקדמו כמה שיותר לקראת כיתה א´. אני מאוד מאמינה בגיל הרך שזמן אופטימלי להביא לתיקון ושיקום ליקויים - גם אם לא במאה אחוז אבל השיפורים הם מדהימים. בנוסף הייתי ממליצה עוד על 2 דברים חשובים: האחד לחשוף את הילד לדברים חדשים כדי לחשוף אותו לאוצר מלים גדול ולהתנסויות שפתיות: טיולים (מחצר הבית בהם תבחנו כל גבעול וכל חילזון ועד נסיעות לטיולים למשל לחרמון או לכל מיני מקומות שמהווים כר נרחב להתנסות של ילד רך גם מבחינה קוגנטיבית!). המון משחקים והתנסויות בחומרים: בצק, מים, קצף גילוח ועוד דברים כיפיים שיתנו לילד התנסות תחושתית חשובה לגיל הזה. ובנוסף הייתי ממליצה על חוג כמו חוג ג´ימבורי, התעמלות לפעוטות, שחיה או רכיבה על סוסים. כל אלה המלצות לדברים שיוכלו לסייע לילדך ללמוד ללא למידה אלא תוך התנסויות כייפיות שיקדמו אותו לקראת העתיד. (ואם לא ידעת או תהית: כל זה נאמר מנסיוני כאם לילדים עם קשיים וכמורה לחינוך מיוחד מומחית לגיל הרך ולגילאי בית הספר. אשמח לשמוע את דעתך, ואני שמחה שהצטרפת לכוחותינו. תוכלי לשאוב כאן הרבה עיצות בצד תמיכה ודיון ברמה! יו....איך אני משויצה בפורום שלנו!!!!!!

paz1

New member
תודה../images/Emo51.gif

דליה תודה על עצתך, אני באמת שמה לב שכאשר אני עובדת איתו בחומר כגון בצק, חולות, בצק לעוגות הוא יותר פתוח, מרבה לדבר ולנהל דו שיח, כמו כן בסופ"ש אם אנחנו בפארקים כאילו נפשו נפתחת, יותר מדבר ויותר חוייתי כך שזה באמת מחזק את מה שכתבת לי, ובאמת אני אחפש באזורנו לרשום אותו לחוג של כיף ושחרור המותאם לגילו.

למעלה