ועוד דבר,קיין
תאר לעצמך שאתה צצת פתאום משום מקום כהולך רגל בשוליה הצרים ביותר של אוטוסטראדה בעלת אינספור נתיבים,בה שואטים לה כלי רכב מסוגים שונים. האם אתה סבור שתוכל לעצור את התנועה? ובכן אינך יכול לעשות דבר במקרה כזה מבלי לגרום לתקלות חמורות ותאונות חמורות או לך עצמך(מהותך) או "לכלי הרכב". שער בנפשך מה קורה אם אתה מנסה בכוח,או קופץ לכביש,או עוצר את התנועה,נניח,אפילו בנתיב אחד או שאולי אתה מדמיין שעצרת,כי בדיוק באותו רגע בנתיב ההוא נעו פחות מכוניות או שהן נעו במהירות פחותה מסיבות שונות שאינם אפילו ידועות לך. האם ברור לך מהי המשמעות של תאונה הנגרמת?האם ברור לך מה המשמעות של גרימת פקק וסתימת צינורות התנועה הללו?האם ברור לך שאינך יכול לעשות דבר על מנת לעצור תנועה שכזאת הנעשית באינספור נתיבים באופן מעורר פליאה ואפילו השתאות,לעיתים במפלסים שונים ובאיספור דקויות? אז מצאת את עצמך פתאום במקום הזה ואתה נלחץ.אל תילחץ.מצא לך את הנקודה בצד הדרך שהיא הכי פחות מסוכנת והתבונן משם בתנועה הזאת,מי יודע מה לבסוף תראה? זהו הדבר הכי נכון ולכן גם הכי קל "לעשותו" באותו הרגע מבחינתך האישית. ואולי זה עשוי גם לשפוך לנו קצת אור על מהו בעצם הדבר הקל והנכון. הוא איננו דבר שהוא בהכרח "קל" כפי שאולי עשוי להידמות לנו ממבט ראשון, אם כי ללא ספק הוא בהחלט הנכון האפשרי באותו מצב מסוים עבור אדם כלשהו. אל תשכח שוב שאתה נמצא עכשיו בעיצומו של גיל ההתבגרות והשינויים הפיסולוגיים וההורמונאליים עדיין פועלים בך באופן שלא עוצב סופית! גם לאלה יש השפעה מרחיקת לכת על עיצוב אישויתך והאגו שלך והן מותירים לך פחות אנרגיה להתבוננות. אני,בניגוד לכמה אחרים שהנחו אותך לכך בעבר,אינני סבור שעיצומו של גיל ההתבגרות מתאים על מנת להתחיל במדיטציה,על אחת כמה וכמה במצבים מסוימים ובהקשרים מיוחדים.ואני מצבעי בכוונה על הנחיות האחרים אותך בעבר,משום שעודד אותך לכך ללא כל נימוק אמיתי או ענייני אלא סתם בקביעה שזה גיל מצויין להתחיל. ובכן,אין גם דבר כזה,גיל מצויין להתחלה,אם כי ללא ספק יש גיל סף מסוים שמעבר לו כנראה ההתבוננות והיכולת "להפוך" את המצב באופן "נראה לעין" פוחתים בצורה ניכרת.האדם עוצב באופן שכזה שכל מה שלכאורה "יעשה" בכיוון, לא יהיה נכון ולכן גם לא יהיה קל. אז אם הבננתי נכון מדוע אומר דרול שאי מדיטציה לילדים,הרי אין זה בגלל שמדיטציה היא המצב הטבעי להם.גורסים כך,כנראה,מי שאינם מבינים מהי המשמעות של מדיטציה,אלא דווקא בגלל הזרימה האנרגטיצ העצומה המתרחשת בהם ללא הפסק בגילאים הללו ואשר לה כנראה מטרה מסויימת. אני מבין היום יותר מתמיד שהאגו הוא בלתי נמנע.לא צריך לאסור עליו מלחמה,קיין בכל האמצעים,אלא לאפשר לך בכל נקודה בחיים להיות ולהרגיש עד כמה שאפשר את הנקודה שבה אתה נמצא באותו רגע ולפעול באופן הנכון משם. אז אתה סובל כרגע,אני מודע לעובדה הזאת,אבל קבל את הסבל הזה באהבה. הוא בא לומר לך משהו,לאוו דווקא שאתה צריך וחייב כרגע לבצע מדיציה,אלא משום שהוא מבטא צרכים שלך כרגע בחיים שעדיין לא התמלאו ועדיין לא חוית וטעות חמורה תהיה זאת מצדך לאסור מלחמה על הצרכים הללו בטרם הגיעו לבשלות והייתה להן ההזדמנות לחיות ולחוות. כל מה שהציעו לך האחרים כאן זה דמיון מודרך ובאשר לכל השאר שיש להם פיתרון לבעיות של,קח אותם בערבון ממש מוגבל. בוא נקווה שבגילך היה להם את הפיתרון לבעיות שלהם,כל שכן היום ובאופן מוחלט וללא עוררין. יהיה בסדר,קיין,כבר אמרתי לך את זה פעם,אבל אל תמהר.יהיו לך עוד ההזדמנויות שלך לכל דבר בחיים ברמה כזאת או אחרת,גם למדיטציה. אבל הן ל תגענה בקלות אם תשקר לעצמך ולא תנסה להתמודד באמת. מוטי.