דחוף

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

KEiN

New member
../images/Emo53.gif דחוף

לא משנה כמה אני מודט המחשבה שלי עכורה מאד! כל המחשבות מעורבבות בתוך ענן אפור!!!! לא משנה אם אני מודט או לא, המחשבות שבות להטריד אותי בלי לשים לב בכלל, כבר קשה לי לראות (כן זה משפיע על הראיה שלי) והמח כל הזמן מבולבל.. מה אני עושה?

אל תילחץ

דבר ראשון עליך להבין שבמרבית המקרים אינך מודט בכלל, אלא מנסה למדוט,דהיינו להגיע למצב של מדיטציה. והמצב הזה הוא נדיר נדיר מאוד,כשמתחילים,אם בכלל. יש כל מיני תחושות והרגשות וכדומה(מנסיוני במדיטציות אקטיביות) אבל הרגעים שבהם אולי יוצא לך לתפוס קצה קצה של מהות חמקמקה של מדיטציה הם ספורים אולי על שתי אצבעות של כף יד אחת:) אבל בסדר,גם זה מספיק "בהתחלה" ואולי טוב שמלכתחילה אף אדפ לא בא להגדיר לנו מה אמור לקרות בשעת מדיטציה אלא פשוט מאוד מספקים לנו את הטכניקה וזהו.אף ביצוע הטכניקה בהתמדה יש בה יתרונות שלא תמיד מובנים ממבט ראשון ואפילו שני ולאט לאט היא מכינה אותך למצבי תודעה יותר מורכבים. במילים אחרות,אין אדם עלי אדמות שיקבל טכניקת מדיטציה ומיד יצלול לתוך המדיטציה באמצעותה,אפילו אם זאת טכניקה אפקטיבית ביותר. טוב,נו,אולי אני מגזים,אולי זה תלוי בסוגי אישיות מסוימים מלכתחילה,דהיינו טיפוס של האדם,אבל גם במקרים כאלה המדיטציה לא ממש תפרח בהתחלה. סכנה נוספת שאני יכול לחשוב עליה,היא שישנם יותר מדי מדיטציות שאינם כנראה ממש מדיטציות ובורים ונבערים כמונו המתחילים לבצע אותן אינם ממש מודעים לזה(כמו לכל מה שמתרחש בכלל באותה נקודה בזמן). מקרים שכאלה ממחישים יותר מכל את הסכנה שבידע לכאורה ובפירוש שאנשים עשויים לתת לחוויות מדיטטיביות לכאורה שלהם. קיין,ידידי הצעיר,שמע לי,אינך יכול לעשות כלום על מנת להיחלץ מהסבל,חוץ כמובן מלהיות סבלני וללכת כפי שאומר בארס, צעד צעד.אינך יכול לדחוק את הקץ ולהגיע בקפיצה אחת מרגע הסבל לרגע של אושר שלא יסולא בפז.כל מי שאי פעם הנחה אותך לרגע שכזה ואמר לך שהוא אפשרי,שיקר לך באופן מסוכן והיטעה אותך. למרות גילך הצעיר,הדברים שמטרידים אותך,אין להקל בהם ראש.הם אינם יכולים להיעלם סתם כך,לא באמצעות "מדיטציה" ולא באמתצעות "מחשבות" רבות על העולם. הציפייה שלך להיגאל בכוח מסוכנת יותר מהשהות שלך בבורות מרצון! אז תשהה קצת בבורות שלך,אל תיחפז,כי מימלא לא ניתן להיחפז לשום מקום משום שאף אחד מאיתנו לא יודע בכלל מעצמו לאן הוא יכול ללכת,אם בכלל,מהנקודה שהוא נמצא בה כרגע. וזאת אולי הסכנה הגדולה ביותר של תרגולים רוחניים בגילך שלא בנוכחות מורה. דיברנו כאן לא מזמן על עמידות,אז ראה זאת כך.איננו צריכים ליצור לעצמנו מצבים פיקטיביים של לחץ וסבל על מנת לחשל את עצמנו,זאת משום "שהמציאות" מספקת לנו מספיק מצבים שכאלה ועוד תספק.אף אדם אינו חסין מפני הגלים האלה,ולכן דבר ראשון,אין למהר ואין להיחפז ואין לשבור את הכלים. אם משהו לא הולך לך קיין,סימן שאינך מבצע אותו נכון או שאינו מתאים ספציפית למצב הנוכחי שלך כרגע ולפניו היחודיות של הקיום כפי שהוא מתבטא בחייך שלך.אז זכור מה שאמר לאו צה,התחל קל ואתה נכון.התחל נכון ואתה קל והנה הרבה סבל יכול להיגרם רק בחיפוש אחרי הדבר הקל והנכון הזה. סבל עשוי להופיע גם לאחר מכן,גם במידה ומתצא מסלול נכון וקל לך אישית, אולם הוא יהיה ממותן יותר היות ויכולתך להבינו ולעמוד בו תעלה מבחינה פנימית חוויתית ולא רק מהבחינה הרעיונית. אז הרפה קצת מהלחץ שאתה לוחץ את עצמך.הבט סביבך.ראה מה יש לך כרגע ואל תילחץ מהמחשבות.אינך יכול לכפות את המדיטציה.ברגע שתוותר עליה,אז, אולי בטכניקה המתאימה היא תבוא. אבל עשה טובה,אל תעשה על עתצמך ניסויים לבד בבית עם כל מיני שיטות וללא התמדה ובוודאי שללא מורה.אתה פוגע בעצמך אפילו יותר מאותם דברים שנראה לך שהמציאות מזמנת לך סביבך. מוטי.

ועוד דבר,קיין

תאר לעצמך שאתה צצת פתאום משום מקום כהולך רגל בשוליה הצרים ביותר של אוטוסטראדה בעלת אינספור נתיבים,בה שואטים לה כלי רכב מסוגים שונים. האם אתה סבור שתוכל לעצור את התנועה? ובכן אינך יכול לעשות דבר במקרה כזה מבלי לגרום לתקלות חמורות ותאונות חמורות או לך עצמך(מהותך) או "לכלי הרכב". שער בנפשך מה קורה אם אתה מנסה בכוח,או קופץ לכביש,או עוצר את התנועה,נניח,אפילו בנתיב אחד או שאולי אתה מדמיין שעצרת,כי בדיוק באותו רגע בנתיב ההוא נעו פחות מכוניות או שהן נעו במהירות פחותה מסיבות שונות שאינם אפילו ידועות לך. האם ברור לך מהי המשמעות של תאונה הנגרמת?האם ברור לך מה המשמעות של גרימת פקק וסתימת צינורות התנועה הללו?האם ברור לך שאינך יכול לעשות דבר על מנת לעצור תנועה שכזאת הנעשית באינספור נתיבים באופן מעורר פליאה ואפילו השתאות,לעיתים במפלסים שונים ובאיספור דקויות? אז מצאת את עצמך פתאום במקום הזה ואתה נלחץ.אל תילחץ.מצא לך את הנקודה בצד הדרך שהיא הכי פחות מסוכנת והתבונן משם בתנועה הזאת,מי יודע מה לבסוף תראה? זהו הדבר הכי נכון ולכן גם הכי קל "לעשותו" באותו הרגע מבחינתך האישית. ואולי זה עשוי גם לשפוך לנו קצת אור על מהו בעצם הדבר הקל והנכון. הוא איננו דבר שהוא בהכרח "קל" כפי שאולי עשוי להידמות לנו ממבט ראשון, אם כי ללא ספק הוא בהחלט הנכון האפשרי באותו מצב מסוים עבור אדם כלשהו. אל תשכח שוב שאתה נמצא עכשיו בעיצומו של גיל ההתבגרות והשינויים הפיסולוגיים וההורמונאליים עדיין פועלים בך באופן שלא עוצב סופית! גם לאלה יש השפעה מרחיקת לכת על עיצוב אישויתך והאגו שלך והן מותירים לך פחות אנרגיה להתבוננות. אני,בניגוד לכמה אחרים שהנחו אותך לכך בעבר,אינני סבור שעיצומו של גיל ההתבגרות מתאים על מנת להתחיל במדיטציה,על אחת כמה וכמה במצבים מסוימים ובהקשרים מיוחדים.ואני מצבעי בכוונה על הנחיות האחרים אותך בעבר,משום שעודד אותך לכך ללא כל נימוק אמיתי או ענייני אלא סתם בקביעה שזה גיל מצויין להתחיל. ובכן,אין גם דבר כזה,גיל מצויין להתחלה,אם כי ללא ספק יש גיל סף מסוים שמעבר לו כנראה ההתבוננות והיכולת "להפוך" את המצב באופן "נראה לעין" פוחתים בצורה ניכרת.האדם עוצב באופן שכזה שכל מה שלכאורה "יעשה" בכיוון, לא יהיה נכון ולכן גם לא יהיה קל. אז אם הבננתי נכון מדוע אומר דרול שאי מדיטציה לילדים,הרי אין זה בגלל שמדיטציה היא המצב הטבעי להם.גורסים כך,כנראה,מי שאינם מבינים מהי המשמעות של מדיטציה,אלא דווקא בגלל הזרימה האנרגטיצ העצומה המתרחשת בהם ללא הפסק בגילאים הללו ואשר לה כנראה מטרה מסויימת. אני מבין היום יותר מתמיד שהאגו הוא בלתי נמנע.לא צריך לאסור עליו מלחמה,קיין בכל האמצעים,אלא לאפשר לך בכל נקודה בחיים להיות ולהרגיש עד כמה שאפשר את הנקודה שבה אתה נמצא באותו רגע ולפעול באופן הנכון משם. אז אתה סובל כרגע,אני מודע לעובדה הזאת,אבל קבל את הסבל הזה באהבה. הוא בא לומר לך משהו,לאוו דווקא שאתה צריך וחייב כרגע לבצע מדיציה,אלא משום שהוא מבטא צרכים שלך כרגע בחיים שעדיין לא התמלאו ועדיין לא חוית וטעות חמורה תהיה זאת מצדך לאסור מלחמה על הצרכים הללו בטרם הגיעו לבשלות והייתה להן ההזדמנות לחיות ולחוות. כל מה שהציעו לך האחרים כאן זה דמיון מודרך ובאשר לכל השאר שיש להם פיתרון לבעיות של,קח אותם בערבון ממש מוגבל. בוא נקווה שבגילך היה להם את הפיתרון לבעיות שלהם,כל שכן היום ובאופן מוחלט וללא עוררין. יהיה בסדר,קיין,כבר אמרתי לך את זה פעם,אבל אל תמהר.יהיו לך עוד ההזדמנויות שלך לכל דבר בחיים ברמה כזאת או אחרת,גם למדיטציה. אבל הן ל תגענה בקלות אם תשקר לעצמך ולא תנסה להתמודד באמת. מוטי.

ודבר אחרון

המחשבות האלה הן בהחלט שלך,אם כי לא הייתי אומר שכדאי לך לקחת עליהן בעלות,אחרת אתה עשוי לשלם קנסות גדולים לא מעט פעמים. אמרו כאן שעליך להסתכל בהן.אולם זאת לא מדיטציה.לזאת ניתן לקרוא פיתוח הראייה הפנימית,בדומה לאינטרוספקציה. על כל רכב יש לוחית זיהוי.יש כאלו רכבים שקל מאוד להתחקות אחר הנהג שלהם ויש כאלו רכבים הנעים במהירות עצומה,כך שקשה מאוד לזהות את לוחית הזיהוי ולהגיע לנהג.ויש רכבים שלוחיות הזיהוי שלהן עתעמעמו במהלך השנים וקשה לקבוע לאיזה נהג הן שייכות ממבט ראשון.לא פעם אתה עשוי להגיע לנהג הלא נכון.אם תגיע לנהג הנכון,תוכל להגיע במוקדם או במאוחר למקור הנסיעה שממנו הוא יוצא כל פעם לדרך ואז להפחית את כמות הרכבים באוטוסטראדה שלך. לאחר שתפחית את כמות הרכבים באוטוסטראדה שלך בצורה ניכרת או אז יחלו בך רגעי מדיטציה באופן הארמוני ולא כפוי. הנהגים הללו הם "האניים" הרבים שלנו והיכולת למצוא אותם הוא שיכלול של יכולת הראייה האישית.אתה כמובן יכול להתעלם ממה שאתה רואה ולהסתכל על הבלאגן באוטוסטראדות של האחרים,אבל זה לא יעזור לעצור את הבלאגן באוטוסטראדה שלך. אין דרך אחרת.לא יכולה להיות.על התנועה לההיעצר בהדרגה ומתוך הסכמה. אם אין לך הסכמה כזאת,אם העצירה היא כפויה ופתאומית,מתרחשות תאונות. לעיים קלות,לעיתים חמורות. הנה עוד סיבה שאולי תסביר מדוע משמעת כפויה ואינטנסיבית בקורסי מדיטציה מסוימים מביאים לעיתים את האנשים הלא מתאימים למצבים קשים ביותר. את האחרים במקרים אחרים מביאים לאשליות או לתאונות קלות יותר שרק לאחר מכן,עם גדול ההבנה,ניתן להשמיך ללא תקלות. מוטי.

כלומר,

כל מה שאנו יכולים "לעשות" בהתחלה במה שנראה לנו כטכניקולת מדיטציה,הרי זה רק זה וזאת אולי מעלתן של הטכניקות השונות.הן בעצם משמשות כמכינות לדבר האמיתי,מכינות את הרקע.מאשפרות לך לעצור בצד הדרך,להבין את האפשרות של העצירה וההסתכלות. זהו. מוטי.

KEiN

New member
../images/Emo51.gif וואי תודה רבה ../images/Emo13.gif

1- אני לא עושה תכניקות מסובכות ו"רוחניות" ושיט מהסוג הזה
אני פשוט מנסה להיות מודע לנשימה שלי- הכי בסיסי... בעצם אף פעם לא ניסיתי משהו אחר... 2- נראה לי שאתה צודק, אני אוליי מנסה להעלים רגשות אופייניים לגיל שלי, לראשונה אני חווה רגשות "חיבה עמוקה" (עמוקה עמוקה עמוקה) ואוליי זה יכול קצת לבלבל ולטשטש- ואין משהו שאני יכול לעשות בקשר לזה- פשוט התרגלתי לצלילות מחשבה עליונה כזאת, ופתאום הכל תקף אותי... בכל מיקרה! תודה!

tamirmax

New member
פשוט מאד..ויעיל מאד

הנה כמה טכניקות טובות אחת שמאד יעילה היא פשוט להשקיף על המחשבות כאילו הם לא שלך,פשוט צפה בהם מהצד,רעות ככל שיהיו הן לא שלך,זה תרגיל מצוין שבו אתה מאמן את ההכרה שלך ולמעשה בעקיפין שולט עליה,מדיטציה בפני עצמה.. השניה שמאד יעילה היא לראות כל מחשבה כתולעת כאשר היא יוצאת מהראש דמיין ציפור שאוכלת אותה,זה יסיח את דעתך.. והשלישית היא לדמיין שקיים מתג בראשך שמפעיל את המחשבות,חבה אותו מידי פעם.. השניים האחרונים לקוחים מספר של פסיכיאטר מפורסם שנקרא דימיון מודרך.. אתה יכול לחבר לך תרגילים כאלה לפי דימיונך. הטכניקה הראשונה היא מצוינת נסה אותה.. מקווה שעזרתי. ערב טוב

magda

New member
לא צריך להלחם עם המחשבות../images/Emo4.gif

אלה להפך לתת להם לעבור לראות אותם נעלמים דרך פתח דימיוני. לאט לאט בלי לחץ תצליח למדוט. תן לזה זמן זה תהליך ולכל תהליך הזמן שלו.

Panoramix

New member
רעש

טכניקות הן לא הדבר שיעזור. אולי לספור מספרים, לדמיין דברים או להתמקד בדאן טיאן יכולים להפחית את הלחץ קצת, אבל הן לא מה שינקה לך את הראש. אני לא חושב שאני יכול לכתוב כאן בכמה מילים את מה שאתה עוד לא מבין, אם בא לך תשלח לי לתיבה הודעה ונדבר על זה. זאת לא בעיה בלי פתרון.

למעלה