גמילה

תמRי

New member
../images/Emo53.gifגמילה

אני יודעת שהנושא נדון כבר מאות פעמים, אבל צריכה עזרה ועידוד. בני בן 3 ו3 חודשים נגמל לפני כארבעה חודשים מחיתולים. לפני חודש ושבוע (סמוך לתחילת שנת הלימודים) חזר לעשות קקי בתחתונים. ניסיתי להתעלם ולהתייחס לענין כאל מקרה חולף, אבל הוא בשלו. לא התחיל גן חדש לא עברנו דירה ואין לו אח חדש הכל ישן(
). בנוסף הוא מבקש מדי פעם חיתול מה שלא היה קודם (הגמילה התחילה מרצונו ולא הכרחנו אותו). מה הייתן עושות???????????

תמRי

New member
מקפיצה../images/Emo78.gif

אין לאף אחת עצות, רעיונות, מילות עידוד???

נעה גל

New member
הדבר היחידי שאני יכולה לומר -

שחודש וחצי זה עדין בטווח ה"חולף". מה קורה בגן גם שם הוא עושה בתחתונים?

לאה_מ

New member
אני ממש לא מבינה גדולה בגמילה

אז קחי את מה שאני אומרת בערבון מוגבל. בני הבכור גם נגמל מטיטולים מאוחר יחסית, וגם הרבה אחרי שהוא כבר לא היה מפספס פיפי, עדיין היו המון בעיות עם הקקי, ותקופה ארוכה הוא היה עושה רק בתחתונים. אפילו טיטול הוא לא הסכים. מעבר לזה שזה מייאש ומדכא, וגורם לחשוב שהגמילה הזו לעולם לא תסתיים, זה גם לא נעים לנקות... בקיצור - כל הסיבות לאמא לקחת את זה קשה וללחוץ על הילד לעשות סוף סוף קקי בסיר או בשרותים. תאמיני לי שניסיתי הכל - להציע טיטול, להחליף בגדים בלי להגיד כלום (אבל עם להרגיש, כמובן), להציע סיר, שרותים, ישבנון, לקרוא סיפורים, לשיר שירים, להציע פרסים... כאמור, אפילו דברים שלא האמנתי שאמצא את עצמי עושה... עד שיום אחד זה פשוט הפסיק. אז העצה הנבונה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לעזוב את זה. פשוט לא לעשות כלום, לא לומר לו כלום, כשהוא עושה קקי בתחתונים להחליף בגדים וזהו. אם זה מגעיל אותך פשוט תזרקי לפח את התחתונים. חבל על הכעס, על התסכול, על כל הרגשות שמעורבים בזה. אם הוא מבקש חיתול בשביל לעשות קקי - אני בעד. התוצאה תהיה אותה תוצאה (אם לא תתני לו חיתול מן הסתם הוא יעשה בתחתונים), עם בונוס אחד - הניקוי הרבה יותר נוח. ודבר אחרון - לדעתי בהתיחסות הלא נכונה שלי לעניין הזה סתם הזקתי לבן שלי, ואחר כך תקופה ארוכה הוא סבל מעצירויות וכל מיני תסמינים שקשורים לקקי, ואני די בטוחה שזה היה בגלל שלא קיבלתי את הקושי שלו, והתעקשתי לנסות כל מיני נסיונות לא מוצלחים. אני מצרפת לך קישורים לדיונים שהיו פה בנושא קקי בתחתונים לאחר גמילה. אולי מקרה כלשהו יראה לך דומה. בהצלחה ותעדכני אותנו.

תמRי

New member
לנעה ולאה תודה

קראתי את מה שנכתב . אני אנסה לפעול לפי נסיון של אחרים ולפי מה שמתאים לנו. מקוה לדווח על סיום מוצלח וסופי בקרוב מאוד.

rona71

New member
רק סבלנות...

הדבר קשור להתפתחות הרגשית והמינית בגיל הזה, בעיקר אצל בנים. זה נורמלי וזה עובר. פשוט, להתייחס ענינית ולא לתת לילד להרגיש שהוא "לא בסדר". וגם לא לדאוג: אנקופרזיס (הטלת צואה במקומות לא מתאימים)- נחשבת לבעייה הדורשת טיפול רק בילדים שגילם המנטלי הוא לפחות 4. בהצלחה, רונה.

ציונה23

New member
גם אצל הילד שלי

היה אותו דבר. בהתחלה, שתקתי והחלפתי, אח"כ כעסתי והחלפתי, אח"כ,התעלמתי והחלפתי, עד שפתאום זה פסק. בלי הודעה מוקדמת. אחרי החופש,(שבו נעשתה הגמילה),הוא התחיל ללכת לגן,וזה פשוט פסק. כנראה משום ההרגשה של "אני הולך לגן של הגדולים." בכל אופן, אל תתיאשי!זה יגמר בסופו של דבר, עוד לא פגשתי מישהו שגדל וזה לא עבר לו...

למעלה