בקשת עזרה

ארידל

New member
../images/Emo53.gifבקשת עזרה

הבן שלי בן 10 מטופל בריטלין כבר שנה וחצי מקבל נכון להיום sr20 וחצי כדור של 10 לצערי יש בעיות נלוות כמו קשיי חברה בעיות שונות שהתנהגות כמו קבלת מרות וחרדה לפני שנתיים התחלנו עם טיפול פסכולוגי מקופת חוליפ כ 30 פגישות שלא עשו כלום עברנו באופן פרטי לפסיכולוגית ילדים שאיתה נוצר קשר יפה והוא איתה כבר מעט יותר משנה. אבל לאורך הזמן אני רואה שיש כמו שאומרים 2 צעדים קדימה ואחד אחורה בכל הנשאים שאלתי מכם עם הנסיון האם אפשר לטפל במכלול הבעיות? איך אני יודעת שזו באמת הדרך הנכונה כי כאשר היא עבדה איתו על הפחדים הוא נהיה קצת יותר עצמאי הולך וחוזר הביתה לבד מה שלא עשה קודם הוך לבד עם פלאפון לקניות או חבר נשאר בערב עם אחותו לבד אבל פתאום עכשיו לא מוכן לתת לנו לצאת בכלל ועם כן הוא מתקשר כל 10 דקות בבית הספר גם חזר אחורה פחות עובד יוצא ונכנס לכיתה איך שבא לו ולא מוכן לשמוע למורים או למנהל וכשאני שואלת איך היה בבית הספר הכל היה מצוין. אני כבר לא יודעת איך להתנהג לכעוס? להתעלם ולתת לפיכולוגית לעבוד? האים לתת תרופה לחרדות? האים המינון של הריטלין נכון? מה עושים?

05 מיכל

New member
טיפול פסיכולוגי להפרעות קשב

הטיפול הפסיכולוגי המתאים להפרעות קשב הוא בדרך כלל טיפול התנהגותי, לא רגשי. נכון אמנם שנוצרות בעיות רגשיות, אבל הן *תוצאה* של התפקוד הלקוי, ולא הגורם שלה (למרות שלפעמים נוצר מעגל קסמים שלילי, שהתפקוד הלקוי גורם לבעיות רגשיות, והבעיות הרגשיות האלה מגבירות את התפקוד הלקוי.)

dorli19

New member
מה שהרטלין אינו פותר

הנושא נוגע ללב! לעיתים יש לנו הרגשה או ציפיה שהטיפול התרופתי ייתן אותותיו בכל התחומים התפקודיים, אך לא כך הדבר! התחום הרגשי הוא רחב ומושפע מגורמים ותחומים שונים. העבודה עם הפסיכולוגית נהדרת בכדי לעזור לו לשקף את המצב ולבנות יחד איתו כלים להתמודדות. אך לא תמיד די בכך. יש מקום לעבוד על תפקודים בסיסיים, תשתית תחושתית - על מנת לשפר את דימויו העצמי ומשם את בטחונו. לכעוס זה בוודאי לא הפתרון. לגבי טיפול תרופתי נוסף - ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר אבל כדאי לחשוב שוב האם לא מרחיבים בכך את מעגל התרופות? האם זה הפתרון לנצח?

ארידל

New member
פסיכאטר /נוירולוג

מה ההבדל בינהם. מי יותר מבין או מוסמך לאת המינון הנכון של הריטלין?

rachel044

New member
אני אישית מעדיפה פסיכיאטר

כי אפשר להתיעץ בקשר לבעיות הרגשיות וההחרדות.כמובן שאנחנו במעקב גם אצל ניורולוג.המצב מעט שונה אצלי כי הבת שלי אחרי פגיעת ראש מתאונת דרכים.אבל יש לה את אותם הבעיות( קשב וריכוז וכל הנלווים )היא בטיפול פסיכולוגי כבר 5 שנים פעם בשבוע כששאלתי את הפסיכיאטר מה בעתיד הוא אמר שכדאי להיות במעקב פסיכולוגי גם עד גיל 18 כי כל פעם יצוץ מצב אחר.הלקות קיימת אבל המצב הסביבתי והנסיבות החברתיות משתנים וכל פעם יש התמודדויות חדשות.אני לוקחת את המצב "one day at a time"העיקר לקחת הכל כמה שאפשר ברוגע ( גם אני מתפרצת לפעמים) ולא לכעוס כי לא תמיד יש להם שליטה. הרבה הצלחה וחיבוק חם

esty104

New member
אולי היה עדיף חוג פסיכודרמה או

חוג בתנוע שיעבוד ביחד עם ילדים אחרים. אולי טיפול פסיכולוגי משפחתי היה עדיף לטיפול יחיד כי כך זה כאילו הוא לא בסדר. בטיפול משפחתי תוכלו להבין יותר מה פחדים הילד. לנו ילד בן 8 עם דימוי עצמי נמוך. פסיכולוגית בית הספר המליצה לנו טיפול משפחתי וזו חוויה. הכרנו את הילדים מזוית אחרת. מבינים במה מגזימים מתוך דאגה. גם הילדים לומדים עלינו, שומעים מה הדאגות שלנו ולכן מקשיבים לנו יותר. - ריטלין לא עלול לגרום לחרדות? - חשבתם להפסיק בזמן חופשת פסח לבדוק אם התנהגותו תישתפר?!

צללית4

New member
כתבת

כתבת לי הודעה ולא יכולה לפתוח את ההודענ רק את הנושא המחשב שלי דפוק

zivadina

New member
המלצה על ייעוץ מקצועי

תוכלי לשאול את הפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור. בנוסף, תוכלי לשאול את היועצת ההתנהגותית שלנו יעל שרון, בפינת הייעוץ החינוכית באמצע השבוע הבא. לסיכום: אכן, הריטלין לא פותר את כל הבעיות. הוא עוזר לילד לשלוט בהתנהגותו, אבל חשוב מאוד שהסביבה תעזור לו בכך. לכן ההמלצות לטיפול בילד עם הפרעת קשב הן: 1. טיפול תרופתי 2. הדרכה התנהגותית להורים 3. טיפול התנהגותי-קוגנטיבי לילד (ע"י פסיכולוג או תרפיסט) 4. במידה שיש בעיות רגשיות, טיפול דינמי (ע"י פסיכולוג או תרפיסט) לדעתי, אם לאחר שנה עם הפסיכולוגית עדיין יש נסיגות, סימן שצריך להחליף פסיכולוגית. אני הייתי ממליצה על אבחון אצל פסיכיאטר, אשר יאתר את כל הבעיות של הילד וגם ימליץ על סוג הטיפול שיועיל לו.

למעלה