בנ13.5

העירה קטנה.

לא כל רופא מהאסכולה הצרבלית רושם אנטי היסטמינים (בלית Blythe מסקוטלנד, למשל, נותן פיזאותראפיה שעברה את הבדיקה העיוורת הכפולה). אני גם לא בטוח שכל מי שרושם אנטיהיסטמינים ללקויות למידה וריכוז מחזיק בתיאוריה צרבלית. בהחלט אפשר לרשום אנטיהיסטמינים ללקויות למידה וריכוז מתוך שיקולים ורענויות אחרים או פשוט מתוך ניסוי ותעיה (לא טעיה לאמונתי).
 
מה לעשות

שלום לך. לא כתבת ממתי הבן שלך לוקח את הקונצרטה, וממתי הוא מקבל הוראה מתקנת. עליך לקחת בחשבון שכאשר מתחילים את הטיפול סמוך לגיל ההתבגרות, הילד כבר חווה כשלונות ונוצר פער שהוא אינו מאמין שיוכל להשיגו. ולכן הקונצרטה הוא תנאי הכרחי אך לא מספיק ( דרך אגב - ראוי לבדוק האם הוא מקבל את הקונצרטה במינון הנכון והמספיק, כי לעיתים נותנים למתבגרים מינון נמוך מדי של הקונצרטה, ראוי לחזור ולהתיעץ).בד בבד צריך לשקול להעניק לו עזרה או באמצעות טיפול רגשי (במידה ואת מזהה נכונות ופתיחות מצידו) , יתכן ועדיף לשלבו בקבוצה טיפולית (ראי קישור לתלמ - לקבוצות למיומנויות חברתיות) ואולי לתגבר את ההוראה המתקנת כך שיתחיל לחוש מגיע קצת יותר קרוב לרמת הכתה. בהצלחה, רונית פלוטניק.
 

pardop1

New member
../images/Emo92.gifהמשך טיפול

הבן שלי לוקח כבר שנתיים,אנחנו במעקב בבית חולים שניידר היא הגבירה המינון,הולך למרפאה בעיסוק,לכן אני שואלת מה לישות?
 

zivadina

New member
המשך הטיפול בנער

שלום רב. לא מספיק להגדיל את המינון, אלא צריך לבדוק אם הגדלת המינון הייתה מתאימה. יש רופאים אשר שולחים למורים דף תצפית על הילד, כדי לראות עם הגדלת המינון הועילה לו. אם הנוירולוג שלכם לא נתן לכם דף כזה, אני מציעה לך ליזום שיחות עם המורים של הילד, ולבדוק אתם את הנושאים הבאים: 1. האם הוא מרוכז יותר מאז הגדלת המינון? 2. האם הוא מתפקד בכתה כראוי? (כותב, קורא, עונה על שאלות, מקשיב?) 3. האם הוא מפגין מצב רוח טוב/עצוב/ אדיש? 4. האם הוא חברותי/ מתבודד? כמו כן, את מוזמנת להתייעץ עם הנוירולוג שלנו ד"ר עדי אדר. כדאי מאוד שתכתבי לו את גיל הילד, משקלו וכמות הקונצרטה שהוא מקבל. אנחנו נפתח שרשור שאלות לד"ר אדר ביום ה' בלילה, והוא יענה בשבת.
 

pardop1

New member
תשובה

דיברתי עם המורה ,היא אמרה שהוא משתתף בכיתה,יש לו בעית כתיבה איטית אבל הוא כותב ולא תמיד מספיק להעתיק,יש גם הקלות במבחנים,אבל שאני אומרת לו להתכונן למבחן או להכין שיעורים תמיד מתחמק,אני תמיד מביאה לה דוח של המורה,אבל עד שיש תור לנורולוגית לוקח זמן ,זה לא תמיד מהר.
 

zivadina

New member
תפקוד לימודי

יש הבדל בין השתתפות בכתה לבין היכולת לשבת ולקרוא או לכתוב. אם אין לו בעיות בכתיבה (צריך לבדוק אצל מרפאה בעיסוק), ייתכן בהחלט שהאיטיות נובעת מהפרעת הקשב, כמו גם הקושי שלו לשבת וללמוד בשקט. ייתכן בהחלט שהמינון שהוא קיבל עדיין נמוך לו מדי. כמה הוא שוקל, מהו סוג הכדור ומהו משקל הכדור?
 

pardop1

New member
תשובה

לוקח כדור אחד של קוצרטה 36מ"ג,בן 13,משקלו 50 קילו,ואני חושבת שאם הוא רוצה לכתוב ,המורה אומרת שהוא שקט ובכלל לא מפריע,
 

zivadina

New member
מינון

זה עלול להיות מינון נמוך מדי. אני מכירה ילדים במשקל הזה שמקבלים קונסרטה 54 מ"ג (36+18). הקונסרטה אמורה להשפיע עד 12 שעות ולאפשר לו לעשות גם את שעורי הבית כשהוא מרוכז.
 
למעלה