בנ13.5

pardop1

New member
../images/Emo53.gifבנ13.5

גם הבן שלי בן 13 ,לוקח קונצרטה,כולם אומרים לי שיש לו פונטיציאל,אבל הוא לא לומד,אני כבר לא יודעת מה לעשות, הולך להוראה מתקנת,אני מנסה לעשות כמה שאפשר אבל אני לא יודעת איך

מעניין אותך לשמוע על טיפול תרופתי

שמאוד עזר לי? הטיפול מדעי לחלוטין אבל לא מקובל בארץ.

הפחד שלי הוא שסיפרתי יותר מדי

ויש אנשים שנמאס להם לשמוע. אני מקבל טיפול באנטי היסטמינים שמפחית ומצמצם סימפטומים של לקויות למידה וריכוז. יש סימפטומים שהתחילו להצטמצם אצלי מיד עם לקיחת התרופות, יש כאלה שהתחילו להצטמצם כמה שנים מאוחר יותר ויש כאלה שעוד לא התחילו ואולי לא יצטמצמו לעולם. כשאני מפסיק לקחת את התרפות אני נשוג אחורה בתיפקוד אם כי איני נשוג עד למצב בו הייתי לפני התחלת לקיחת התרופות. הרופא שלי גר בניו יורק ואני מבקר אותו פעם בשנה. התחלתי לבקרו אותו כשגרתי בארץ. למעשה רק הביקור האחרון שלי מומן על ידי ביטוח הבריאות כי רק בזמן הביקור האחרון גרתי בראה''ב. אני לא מצפה מאף אחד לרוץ לכל פינה בעולם בגלל המלצה בודדת. לפני שאני טסטי לרופא שלי,קראתי את אחד מספריו והשתכנעתי שכדאי לנסות. בזמנו עוד לא הייתה לי הקראה ממוחשבת וקראתי את הספר העבה בקצב של עמוד לשעה. (מיד עם לקיחת התרופות הפסקתי לקרוא אנגלית עם שגיאות אם כי עדיין קראתי לאט. כיום קצב הקריאה האנגלי שלי עוד לא נורמלי אבל בהחלט מהיר בהרבה משהיה אז). אני ממליץ לך לקרוא את האתר של הרופא שלי. אם הוא ימצא חן בעינייך תוכלי להזמין ספר ולקרוא הלאה. הרופא שלי (כמו יתר האסכולה שלו) נגש ללקויות למידה וריכוז קצת אחרת מהמומחים המקובלים שלרוע המזל לא הואילו לך מספיק. אגב, יש גם אנשים שהמומחים הרגילים מצליחים לעזור להם והרופא שלי לא. האבגולה של הרופא שלי מצליחה עם כ75% מהפונים. כנראה שהתיאוריה שלהם נכונה רק עבור 75%.

user1000000

New member
תמשיך לחלק צ'ופרים

עידו - עשית לי את היום עם תוכנת ההקראה שלך!!!!! ועכשיו אני גם אקרא (אקשיב!!) לרופא שלך. תודה - שלום

אני מניח שכבר יש תוכנות יותר טובות.

פעם עבדתי כרכז טכנולוגיה מסייעת לעקיפת ליקויי למידה. כיום אני לומד על עקרונות הבסיס של הטכנולוגיה המסייעת אבל פחות מעודכן במוצרים הכי חדישים. הטיפ הבא שלי הוא להתיעץ עם מישהו שמשמש כרכז טכנולוגיה מסיעת באחת האוניברסיטאות. הטכנולוגיה יכולה לתרום הרבה. בלעדיה אני לא אצליח ללמוד הייטב. בטח לא באוניברסיטה בחו''ל.

amni

New member
תוכנות הקראה מדברות באינטונציה

שטוחה (כמו "שון מדבר") ולעיתים האינטונציה מוזרה. כאשר התוכנה ניתקלת במילה לא מזוהה היא מקריאה איות שלה (וזה עלול להיות קשה להבנה). התוכנות להקראה מיועדות לכבדי ראיה או עיוורים שאין להם הפרעות קשב. יתר על כן, קהל היעד הזה מיומן יותר מאדם הנורמלי להשתמש בחוש השמיעה כצינור לקליטת אינפורמציה. זה אומר שהן לא עוזרות לכל אחד.

שום דבר לא עוזר לכל אחד. אבל

לידיעתך, תוכנות הקראה עוזרות להרבה דיסלקטים והגירסאות שעוזרות לדיסלקטים שונות מאילה שעוזרות לעיוורים. אם את/ה לא צריך/כה תוכנת הקראה, אני שמח בשבילך. אם את/ה צריך/כה ולא מצליח/ה להשתמש, חפש/י תוכנה טובה יותר. יש הפתעות בחיים. לצערי חלק מהאנשים שלא קוראים טוב לא יוכלו להיעזר בשום תוכנת הקראה לעולם. זה לא אומר שצריך לקחת ממני את תוכנת ההקראה שלי.

amni

New member
התוכנה של ATT הזכרת היא תוכנה

לכבדי ראיה, זה מה שכתוב שם. גם לא יכולים להיות הבדלים ניכרים בין התוכנות. אם זכרוני לא מטעה אותי אחת משתיים-שלוש תוכנות ההקראה ששמעתי משתמשת "במילון דיבורי" של HAUPAGE שכלול בתוכנת ATT שהזכרת (הקובץ של 11 מגה).

אז קשור מתפחת סביב העניים ונסה

להשתמש בתוכנה. כתוב שהיא לכבדי ראיה. היא אולי טובה לכיבדי ראיה קלים. החברים והלקוחות כבדי הראיה שהיו לי לא אהבו את התוכנה הזו. הרבה לקויי למידה (אם כי לא כולם) כן אהבו אותה. עקרונית, תוכנה ללקויי ראיה מכילה עוד כמה פונקצוית שעבור לקויי למידה הן מיותרות ומיקרות כגון הגדלה (לא רק של הגופן) וצבעים עם קונטרסט חזק (לא רק של הגופן והרקע). היא מכילה גם משוב קולי שמיותר ללקויי למידה וריכוז ואפילו מוציא אותם והריכוז ומציק להם. לא מתאימה לך התוכנה, חבל. אבל זה עדיין לא אומר שהיא מיותרת לכל הקהילה.

user1000000

New member
הי עמי. חגיגה!

התוכנה ממש מצויינת. האינטונציה השטוחה זה כסף קטן לעומת זה שאפשר "לקרוא" כך טקסט שקודם הייתי רק מרפרף עליו. ידעתי שיש תוכנות כאלו, אבל הייתי משוכנע שזה עולה המון כסף. בתור תוכנה חינמית זו כנראה התוכנה הכי מדליקה שנתקלתי בה. תודה ולהתראות. שלום

amni

New member
ב- YNET היה מאמר של דוקטור

לרפואה טבעית (תואר מכובד שנלמד בארצות הברית באוניברסיטה מכובדת ולא נלמד בארץ). לא צריך להתרגש, אנו ארץ די פרובינציאלית. הוא התמחה בהפרעות קשב שניתנות לטיפול על ידי _תזונה מבוקרת_ וטיפול בהפרעות שמקורן באלרגיות . הטענה היא שאלרגיות במקרים מסויימים יכולות לשבש את פעולות המוח. אנטי היסטמינים הם החומרים _העיקריים_ שמטפלים בהפרעות אלרגיות. לכן כמעט בטוח שגם הוא משתמש באנטי היסטמינים. האם הוא מומחה קטן יותר או גדול יותר מהרופא אליו אתה מתייחס --- מי יודע ? הנקודה שרציתי להדגיש היא שיש נביא בעירנו ולא צריך לחפש מומחים בחו"ל בטרם ניתן צ'אנס למומחים בארץ.

אני לא מדבר על רפואה טיבעית ולא

על אלרגיות. אני מדבר על רפואה מאוד קונוונציונלית ועל תת קבוצה של האנטי היסטמינים שההתוויה המקורית שלה היא לבחילות בנסיעה. לגבי חוסר הצורך לטוס לחו''ל, ההכללה הזאת גסה ומכוערת. אני ממליץ על טיסה לחו''ל רק למי שהמומחים המקומיים לא עזרו לו מספיק. אם לדעתך אסור לטוס לחו''ל בשום מקרה אז את/אתה סובל/ת מחוסר רגישות מדהים. להזכירך, הריטלין בשימוש כבר 60 שנה. רוב הזמן הזה היא בשימושם של מעטים מאוד. ישראל אינה פרובינציה כשמדובר בליקוי למידה. כל שיטה מתחילה איפה שהוא ובמקרה עם הריטלין לא התחילו כאן אלא בארה''ב. הנקודה היא שבגלל המלצות כמו שלך אנשים בארץ לא קיבלו ריטלין על לפני כ10-15 שנים וזה נורא עצוב.

amni

New member
הידע שלך על אלרגיה דל.

אתה גם לא קורא היטב מה שכתבתי. אמרת _היסטמינים_ אמרת _אלרגיה_. קרא על אלרגיה , על היסטמינים ועל תרופות מנטרלות היסטמינים (מה שנקרא אנטי היסטמינים). הטיפול באלרגיה הוא חלק מוכר של רפואה קונוונציונלית. אולם מרבית הטיפולים באלרגיה מתייחסים להפרעות אלרגניות הבאות: פריחה, דימוע, עיטוש, עווית בכלי הנשימה (אסטמה). לטענתו של אותו ד"ר, על סמך מחקרים רפואיים מבוססים, תיתכנה הפרעות אלרגניות בפעולת המוח או מערכות שתומכות בו, על ידי ניטרול אותו סוג אלרגיה אפשר לשפר את המצב. יש סבירות גבוהה שאותן תרופות או טיפולים שהוצע לך על ידי הרופא מחו"ל מוצעות כאן על ידי המומחה המקומי שהזכרתי. לגבי רוב האנשים, נסיעה למומחה בחו"ל אינה פתרון פרקטי. לכן כל מה שאמרתי הוא שאותו מומחה (או קוליגות שלו) היא אופציה סבירה יותר, לפחות בשלב ראשון, במקום הצעתך לסוע לחו"ל. ישראל היא פרובינציה במובן זה ששיטות טיפול לא קונוונציונליות (אבל על בסיס מדעי מוצק), כגון זו שמוצעת על ידי אותו ד"ר לרפואה טבעונית, קשה לקבל בארץ וקל יותר להשיג אותן בארצות הברית. אינני מדבר על רופאי אליל מסוג אילו שמציעים טיפול בפרחים או קריסטלים או שיטות הומאופטיות --- כל אילו ספק אם הוכחו בניסויים מדעיים רציניים. רופאי אליל כאלו גורמים רק נזק מכיוון שטיפול מאכזב אצלהם גורם לאנשים רבים לזלזל גם בשיטות טבעוניות רציניות. לא רוצה להיכנס כאן לוויכוח על יתרונות וחסרונות של ריטלין (רק אומר שאין שום מידע על ההשפעות לטווח ארוך שלו, ויש מקום רב לדאגה). לבסוף, אותו ד"ר לרפואה טבעונית לא שולל באופן גורף לקיחת ריטלין, אלא מציע טיפול חילופי או משולב.

תתפלא לשמוע שיש תת קבוצה של

אנטי היסטמינים שלמרות הפעילות האנטי אלרגית שלה היא משמשת לרוב נגד בחילות בנסיעה. זו תת הקבוצה שאני מדבר עליה. תתפלא לשמוע שאם מתעסקים באנטי היסטמינים זה לא חייב להיות בגלל אלרגיות. אתה בטוח שלרופא שלי יש קולגות בארץ. תוכל לתת לי בבקשה את רשימת השמות שלהם? הביטחון המוחלט שלך בידיעות שלך עושה רושם מאוד לא מלומד.

חגית35

New member
Environmental Dr זה התואר

ולנושא תקיפת מערכת החיסון את הגוך עצמו עקב אלרנים המגרים את מע' העצביןם אותו דר' מומחה שחשבת שנגלה אליך בדמותו של אלוהים ממש לא חידש דבר שאכם לא נאמר קודם ונכון שיש על זה המון מידע מארה"ב שם הפרופסיה הזו מוכרת ובארץ חושבים שזו רפואת אליל או רופא טבעוני כמו שקראת לו כי מן הסתם אינך יודע מספיק ואינך אשם- ישראל טרם נחשפה לכך מציעה לעיין ולקרוא באתר של דר' מרקולה (תוכל לעיין שם בערך אלרגיה) וללמוד המוןןןןןןןןןןןןןןן בנושא כפי שציינתי, הכותב מ-YNET לא חידש רק חזר על דברים ובלשון מאוד עממית ופשוטה מה שנקרא להדיוטות. יש בהחלט חומרים מאוד מקצועיים העוסקים בדיאטות ניטרול אלרגנים (בשיטת האלימינציה) אלא שלצערנו רובם לא ממש ריפאו דיסלקציה או הפרעת קשב, ואל תשכחו את דיאטת פיינגולד המפורסמת משנות השבעים שהותירה ילדים מזי רעב ותשושים וחסרי נוטריינטים אבל עדיין... עם הפרעת קשב. כולל העיסוק המופרז בקנדידה והאשמתה כמעט בכל חולי (המרויחים הם משווקי הפרוביוטיקה שהיא אחלא לגוף אבל נמכר לכל בעיה בין אם יש או אין רלוונטיות כי ... בהכל מאשימים את הפטריה... השיטה של דר' לוינסון אותה מתאר עידו עוסקת בתיאוריה (שאגב, כן היה מקובל לפני שנים רבות כקו תרופות שני או שלישי להשתמש באנטי היסטמינים להפרעות קשב גם אם לא ממש היה ידוע למה ומה מנגנון הפעולה) הגורסת שעקב פגיעה באוזן התיכונה (וסטטיסטית יש קשר מובהק בין דלקות אוזן חוזרות ונשנות וילדים עם לקויות למידה והפרעות קשב) (וזהו גם איזור שווי המשקל) נוצרת פגיעה באיזור מסויים במוח- שהתרופות הנוגדות בחילה כמו למשל טראוומין מאזנות אותו על זה גם עובדים למשל בגרסאות של לנוע בהליכה של שמונה וכד'- על הניסיון ליצור איזון מוחי שכנראה מופר פעם כנראה כל הנושא יובהר סופית מציעה לך להתחיל לקראו בעיון את Mercola

zivadina

New member
צריך ראש פתוח ואמת בפרסום

אני חושבת שנהדר שבודקים המון שיטות שונות, אבל צריך להבטיח רק את מה שאפשר לקיים, ולא להגיד ששיטה מסוימת פותרת את כל הבעיות שבעולם. בדיוק כמו שמפיצים על אומגה3 שזה טוב לזכרון ולקשב, ובעצם זה טוב רק למצבי רוח. לא עדיף לכתוב את האמת כדי שאנשים יוכלו להיעזר בדיוק למה שמתאים, במקום לתלות תקוות שווא ואחר כך לזרוק את התרופה באכזבה?

למעלה