במציאת הספדים

nitzoops

New member
../images/Emo53.gif במציאת הספדים

ה-
שתחיה מסיימת את התואר הראשון. אחת מעבודות הסיום שלה היא חקר הספדים. אני יודע שזה לא בדיוק שורשים אבל מנסיון אני יודע שלשכמותנו יש נגישות גבוהה יותר למסמכים כאלה. אם תוכלו לעזור במציאת הספדים מפורסמים או אישיים אשמח לקבלם. חיים, אני כמעט בטוח שיש גם אוספים כאלה בספריות. אם תוכל להפנות אותי לכאלה אשמח מאד. תודה ניצן

האם תוכל לכוון אותנו לתקופה מסוימת

או אזור מסוים או אוכלוסיה מסוימת בהם אמור הניתוח להתרכז? ארנון

talia olav

New member
מצטרפת לשאלה, וגם -

יש הבדל גדול בין הספדים לאנשי ציבור מפי אנשי ציבור, המפורסמים ברבים - לבין הספדים פרטיים. לגבי אנשי ציבור חשובים - לעתים קרובות הנסחים מפורסמים בעתונות. בנוסף, האם אתם מעוניינים גם בהספדים פרטיים הנמצאים בידי חברי הפורום? [לי למשל יש נוסח הספד שכתב אבי לחברו הטוב].

יש להבחין בארבעה סוגים של הספדים

מפורסמים למפורסמים (לדוגמא: הספדו של עזר וייצמן לרחבעם זאבי), מפורסמים ללא-מפורסמים (לדוגמא: הספדו של מנחם בגין לחייל רועי רוטברג); לא-מפורסמים למפורסמים (לדוגמא: הספדה של נועה בן-ארצי ליצחק רבין); לא-מפורסמים ללא-מפורסמים (כאלה אנו מכירים למכביר...). ברור שזוהי רק חלוקה אחת אפשרית, השאלה היא מה מטרת העבודה. ארנון

talia olav

New member
לי נדמה שההספד שנחקק בזכרון

הציבורי הוא דווקא זה שנשא משה דיין על רועי רוטנברג.

nitzoops

New member
כן בפירוש. כל סוג הספד מכל תקופה

יתקבל בברכה. ניתוח ההספדים מתבצע בחתכים שונים גם בחתך הזמן והבדלים בין הספדים ישנים לבין הספדים עכשויים. המון תודה, ניצן

nitzoops

New member
אני מתנצל. אני מביא את הבקשה כלשונה

שלום לך, אני עובדת כעת על הסמינריון שלי והוא עוסק בניתוח הספדים (כמה מתאים לי!) ואני זקוקה לעזרתך באיתור חומרים. אני מחפשת הספדים (מה שנקרא במהלך ההלוויה) שנכתבו במהלך העשור האחרון (מאז רציחתו של יצחק רבין ז"ל). אני מודה לך מראש על העזרה

למעלה