בכי באמבטיה

peteltut

New member
../images/Emo53.gif בכי באמבטיה

בחודש האחרון ביתי בת השנה וארבעה חודשים פורצת בבכי נוראי כשאני רק מכניסה אותה לחדר האמבטיה, בכי ממש היסטרי!!! ניסיתי לאמבט אותה כמה שיותר מהר , אבל הכל לווה בבכי וצרחות. על שטיפה מהירה ב"דוש" אין על מה לדבר כי מקטנותה היא פחדה מזה. אין לי מושג מה קרה לה ואני ממש חסרת אונים. קרה למישהי/ו???

Shellylove

New member
תנסי אולי בגיגית?

בגיגית בתוך האמבטיה? צעצועים אטרקטיביים? צבעי ידיים באמבטיה?

שרוֹן

New member
קרה לנו מאוד..

אבל אצלינו זה רגישות בעוד הרבה דברים אחרים. תנסי לחשוב אם יש רגישות בעוד תחומי "טיפול-גוף" כמו הלבשה והחתלה. אני צריכה להיזכר בכל הדרכים. בעיקרון מה ששלילוב כתבה עזר גם אצלינו. הסחות סיפורי הדמיה - נגיד, ללכת לרחוץ את פרת הפלסטיק, כי היא נורא מלוכלכת, ואז בעדינות לרחוץ גם את הילדה. לא בכוח, זה רק יפחיד אותה יותר להבא.

irisgh

New member
1. להפחית חרדה סביב. 2. אולי

קודם כל, תפחיתי את החרדה מחדר האמבטיה. תשחקי במשחקים שונים ליד הדלת. ליד הכיור וכד'. ובכל פעם, תצאי החוצה חזרה, מבלי להתרחץ. 2. אולי היא מפחדת פתאום מהאמבטיה הגדולה? אם את תעשי אמבטיה, האם יתחשק לה להכנס איתך, אחרי שאת כבר בפנים? [ככה גרמתי לתינוק להפסיק לפחד מהאמבטיה הגדולה]. 3. אולי יש לה דלקת אזניים והרחיצה כואבת לה? 4. אולי מישהו אחר רחץ אותה פעם אחרונה (אבא, דודה, מטפלת, ...) באופן גס ולא נעים? אולי זרמו עליה מים חמים מדי? קרים מדי? 5. כן, קרה לנו. עבר. אבל צריך המון רגישות וסבלנות בשביל שזה יעבור. בפעם האחרונה שזה קרה עם הגדול, הבאתי 'צבעי אמבטיה' (שהאמת, מה זה קשה להוריד אותם), בשביל שזה יהפוך למשחק. הכנסתי אותו בכלל בלי מים לצייר על קירות האמבטיה. ואח"כ 'ניקינו' את הקירות עם המים. וקצת גם את הצבעים

טלי12345

New member
אני חושבת שזה קורה להרבה ילדים

שהם פתאום פוחדים ממשהו שלא פחדו עד כה. זה בגלל שהם גדלים ומבינים יותר . לדעתי לא צריך לאמבט אותה מהר. לפתות אותה עם צעצועים וללהציע לשהות איתך באמבט בהתחלה בלי מיים זורמים. היא תתרגל שוב בהדרגה.

אצלנו בעיות באמבטיה התחילו

אחרי עצירות קשה שגרמה לפצע בפי הטבעת. הזיכרון של הכאב הפך את הזמן הכיפי ביותר ביום שלנו לסיוט. ההתמודדות היתה בלי לחץ מילנו את האמבטיה בלעדיו ואיפשרנו לו לשחק מבחוץ. הבנו בובות והכנסנו אותן לאמבטיה. בהתחלה הוא הסכים להכנס ולא לשבת אחר כך התחיל לשבת והיום שוב שוחה כמו דג. מאד הקפדנו על פידבק חיובי כשהוא עשה את הצעד והשתדלנו לא לכפות רחצה (אלא אם ממש לא היתה ברירה). את יכולה גם למצא גיגית עם מים בחדר אחר (אנחנו השתמשנו בבריכת מים קטנה) גם זה מועיל. בקיצור הרבה סבלנות. ענת

היו לה עצירויות קשות בזמן האחרון?

אם כן, אולי יש לה סדק בפי הטבעת ואפשר לטפל הזה בהצלחה.

peteltut

New member
../images/Emo140.gifהמון תודה על כל העצות

אני מקווה שהענין יסתדר עם הרבה סבלנות. תודה.

למעלה