בורמה -כסף

טובי33

New member
../images/Emo53.gif בורמה -כסף

מישהו יודע מה השער הרישמי ומה השער השחור שם כעת? כמה צריך לעלות שם חודש? תודה

sitvaniyot

New member
הערכת הוצאות בבורמה

שער רשמי 1 שקל = 0.7 kyat; שער שחור, מצטערת לא מפרסמים, ולרוב אינני מתעסקת עם זה ובטח שלא במדינות עם משטר כמו שם. הוצאות מחיה - פורומים של טיילים מדברים על 300$ לחודש. אבל יש לי בעיה עם הערכות כאלו, כי אף פעם לא מפרטים מה זה כולל. זכור שהויזה היא ל-28 יום. מתי תהיה שם? אני בספט. צ'או.

טובי33

New member
לא מתעסקת? תפסידי בגדול!

ראשית השער שפירסמת הוא בוודאות שגוי. שנית תמיד לנקוב ב$ ולא בשקל.הרישמי היה בעבר 1$=6.7kyat לא יודעת כמה עכשיו. ושלישית ,והכי חשוב, השער השחור היה בסביבת 1$=1000kyat תעשי את החשבון לבד כמה בגדול תפסידי ... אני אהיה באמצע אוגוסט. אשמח למידע עדכני לגבי השערים. תודה.

sela v

New member
בתור מישהי שהייתה שם

אני בטוח שתדעי להסתדר. תגיעי תחליפי קצת בהתחלה אפילו אם תפסידי, ואת השאר תחליפי שתדעי את על השערים. אם היום מישהו יתן לך פה שער אולי עוד שבוע יהיה שינוי של 10%? לגבי החלפה שחורה. יש מדינות שלא כדאי להתעסק בהן בהחלפה בשוק השחור, אין לי מושג מה המצב בבורמה, אבל את בעלת נסיון אולי תספרי לנו?

טובי33

New member
לא הייתי,זאת פעם ראשונה

האינפומציה לקוחה מקלסרי המטייל בת"א זה די ישן 4 שנים ויותר. מספר הלונלי-פלנט וקצת מהאינטרנט ,יותר עדכני=2002 . צודק שיש מדינות שבהן לא כדאי להתעסק בזה אבל בבורמה לפי כל מה שקראתי זה מחוייב המציאות אחרת תפסיד 90% מכספך ויותר! גם נכון שהשער יכול להשתנות במהירות(וזה כמובן ילקח בחשבון לכשהגיע לשם) אבל המידע שיש לי הוא בן שנתיים ומאז קרוב לוודאי שהיה שינוי גדול.

sitvaniyot

New member
והמידע שלי..

לקוח מטבלת ההמרות של yahoo מעודכנת לרגע הצפיה. ויש מדינות שלא כדאי להתחכם בהן. הזהר.

טובי33

New member
לסיתווניות,

סליחה על הלשון אבל הממיר של יהאו שווה לתחת! הסתכלי על התאריך הלא מעודכן! http://finance.yahoo.com/currency/convert?amt=1&from=USD&to=MMK&submit=Convert שנית ושוב סליחה,על תהיי כזאת יקה-פוצית. אם תמירי בשער הרשימי תקבלי בערך 7% מהערך הראלי של הכסף שם כלומר תשלמי בפועל פי 14 !!!(זה נראה לך הגיוני?) ושלישית אני בת ואל כן היזהרי.

sela v

New member
אם המידע לא עדכני

הייתי מציע לברר שוב, ולפחות בהתחלה, למשל רק עברת את הגבול, ואת התיירת היחידה, לא לקחת סיכונים. הייתי בטוח שהיית כבר שם ואת מדברת מנסיון. גם שיש שוק שחור, בדרך כלל זה לא מתנהל בפומבי, לכן זה לא כזה אקטואלי, תגיעי לריכוז מטיילים, ושם תשאלי איפה להחליף, ומה השער הנוכחי.

טובי33

New member
זה ברור מאליו,

מגיעה בטיסה מבנקוק. רציתי להיות מעודכנת ככל האפשר לפני היציאה. לא הבנתי, מה לא אקטואלי?

sela v

New member
תשכחי מההערה שלי

אם יש פה מישהו שחזר לא מזמן או שיש לו מידע ויכול לעזור לך אז תפדל.

jeshu

New member
כבר כבתבתי פה... את השער הרשמי היה צריך להכפיל פי 100 בערך כדי להגיע לשער השחור - האמיתי! זו אינה הגזמה! צריך להגיע מוכרנים אם כ-300$ אמריקאים במזומן.רצוי שטרות של 50 ו-100,אבל גם כמה בודדים כמו למשל למה שברב אדיבותו הפקיד בשדה התעופה שחכנע אותי לשלם בעזיבה כי הייתי שם 31 יום עם ויזה ל28 יום וגם ליימים האחרונים אם רוצים להחליף רק מעט כסף לפני עזיבה. בדי למצוא חלפן כספים צריך או לשאול במלונות או נהגי מוניות או פשוט לשוטט ברחוב מספר דקות - הם כבר יגיעו.אני ישנתי במהבנדולה גרדן גסט האוסב והם כבר עזרו עם החלפן האדיב שלהם - MR. Winty שעזר גם להתמצא בעיר ובתחבורה הציבורית בהצלחה

טובי33

New member
מתי היית שם?

היית ממליץ על הגסט-האוס שציינת ללינה,מה רמתו? להחליף ברחוב לא נשמע ממש מומלץ.

jeshu

New member
לפני 3 שנים לא מומלץ,לא נורא.עדיף בגסט האוס.אתה לא מרוצה מההמלצה - לך מעט ברחוב הראשי וחפש משהו יותר טוב...בכיוון ביה"כ היה משהו מעט יותר מושקע הסטנדרטים שלי באמץת מינימליים. רק תדאג להגיע עם מזומן! ממליץ להקדיש 3 ימים ליאנגון עצמה - סתם ביקור בנמל הוא חוויה שם וגם מוקדם בבוקר בהליכה כשאנשים באים להתפלל בשוודאגון פאיה.

roncho1

New member
אז ככה

הייתי בבורמא לפני שנתיים בערך... אני "בזבזתי" שם בערך 250$ בתקופה של חודש... יש את כל הסיפורים שבשדה התעופה חייבים להחליף 200$ לכסף "ממשלתי". הדבר הזה לא מחייב כי כל הקופאיות שם מנוסות בבקשות להחלפה של סכום נמוך יותר והן עושות את זה בשמחה בתמורה לטיפ קטן, חוץ מזה, זה לא כל כך נורא להחליף שם בערך 100$ לכסף ממשלתי כי יש מקומות שאפשר לשלם רק בכסף הזה ויותר מכך, נקודות ביקורות (לפני הכניסה לבגאן למשל) שדורשים דמי מעבר( למרות שאפשר לפעמים להתחמק מזה). לגבי החלפה לכסף מקומי, הכי בטוח זה להחליף דרך בעל הגסט האוס ביינגון, גם אם זה לא השער הכי טוב שתוכלי למצוא, זו הדרך הכי בטוחה.... וחוץ מזה תהני ושיהיה בהצלחה.... ומי שיש לו אפשרות לנסוע לבורמה שיסע, בלי לחשוב פעמיים.... רון

טובי33

New member
תודה

אין כבר צורך להמיר לFEC ,שנתיים זה המון זמן אחורה. היכן התאכסנת ביאנגון-האם תמליץ על המקום ללינה? מה מחיר מונית משדה התעופה לעיר?

למעלה