בהונגרית

חוה3

Member
../images/Emo53.gif בהונגרית

מצאתי קובץ PDF בהונגרית ובו מוזכר סבא רבא שלי מאיר וזנר. הבעייה היא שאני לא יכולה להעתיק את הטקסט לכאן. הפיסקה המדוברת נמצאת בדף מספר שלושים , סעיף 11.בתחתית סעיף 11 מופיע שמו של Wosner Mayer. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין על מה מדובר שם. מה כתוב עליו. תודה

חוה3

Member
תודה ,אתה זריז ממני../images/Emo13.gif

הדפסתי את הדף והלכתי לסרוק אותו. עכשיו גמרתי

ומסתבר שניתן ליצור קובץ טקסט

מקובץ PDF בדרך פשוטה ביותר: בחירת Save as Text מתפריט File ב - Acrobat Reader (לפחות בגירסה בה אני עובד, גירסה 7). את ההונגרית שלך הוא לא זיהה, אך קובץ באנגלית שהמרתי - עבר מצוין לטקסט
ארנון

חוה3

Member
נחמד לדעת שקיימת אפשרות כזו

עשיתי המרה כזו גם דרך הסורק. יצרתי קובץ טקסט, אבל אני חושבת שבהונגרית ישנה משמעות רבה לסימנים מעל הטקסט.

עב

New member
אני יכולה למסור לאבא שלי מחר

אם זה לא בוער. תקבלי תשובות ביום ד'....

עב

New member
לסימנים יש משמעות

הדוגמא שאני נותנת היא BOR=יין, אבל Bör=עור. ויש עוד. כדאי להקפיד על סימני הקריאה ולמעט בניחושים.

נאוהג

New member
שלחתי להורים ...

אני מבינה מהכותרת שזו איזושהיא אגודה שמאגדת סוחרים או בעלי מלאכה בעיר במאי 1935. אבל לא קראתי את הכל , זה נראה כמו תמצית של פרוטוקול. שלחתי להורים ובקשתי שיתרגמו ... זה מורכב מדי בשבילי ... אני מניחה שמחר יהיו תשובות .

חוה3

Member
מצאתי את האתר הראשי שממנו

כנראה הקובץ נלקח. הקובץ מופיע גם כטקסט רגיל במקום נוסף בנפרד.
Dunaszerdahely, 1935. május 5. A Dunaszerdahelyi Járási Ipartársulat keresked?szakosztályának megalakítása és az el?készít? bizottság megválasztása (részlet). El?adó titkár bejelentette, hogy többek aláírásával a járási ipartársulathoz beadvány érkezett, melyben a keresked?k szakipartársulatának a felállítását s az 5 tagú el?készít? bizottság megválasztását kérik. A mai értekezletre az ipartársulat kötelékébe tartozó keresked?k hírlap útján hivattak egybe, hogy az el?készít? bizottság megválasztassék. Ennek a bizottságnak célja [...] [a] tagok nyilatkozatát beszerezni, hogy a szakipartársulat felállítását kívánják s amennyiben a többség a felállítás mellett van, az el?készít? bizottság hivatott az országos hivatalnál a szakipartársulat felállítását kérelmezni, a hivatalos alapszabály minta figyelembe vételével az alapszabályokat elkészíteni s a vegyes ipartársulattal az anyagi részt rendezni. Erre vonatkozólag különben törvényes el?írások vannak. Egyes hozzászólás után az el?készít? bizottság tagjává Kornfeld Ármin, Weisz Salamon (r?fös), Stern Salamon (vaskeresked?) és Wosner Mayer választatott meg, kik ezt a megbízást elfogadták. Magyar ipartársulatok válogatott dokumentumai 1924-1938 179 Ezen jegyz?könyv hitelesítésére Grünwald Samu és Weisz Fülöp küldetett ki s mert az értekezlet tárgya kimerült elnök az ülést befejezettnek nyilvánította. Srenker Mihály Grünwald Samu elnök hit. tag Bohus Géza Weisz Fülöp titkár hit. tag Státny archív Bratislava, pobocka Sala (ÁL Pozsony, Vágsellyei Fióklevéltár), fond: Okresné zivnostenské spolocenstvo v Dunajskej Strede (Dunaszerdahelyi Járási Ipartársulat), doboz 1, 281/935.​
כנראה שהחומר נמצא בארכיון המדינה בברטיסלבה לפי סיום הקטע. הנה האתר הראשי . בנוסף קיימת גירסה של האתר באנגלית . יש שם גם הפניות לאתר "מראה" שלו מאזור טרנסילבניה ואתר נוסף על סלובקיה.

תקציר.

האדונים המופיעים ברשימה, נבחרו לועדה שמתפקידה להכין את הדרישות המקצועיות של האגודה המקצועית המקומית.

נאוהג

New member
טוב יש קצת תוצאות

ההורים שלי שלמדו בהונגריה ( גם תיכון, למרות שזה היה מזמן ) טוענים שזה כתוב בצורה מאד מסובכת. יש לי תמצית פחות או יותר: מדובר בדברי המזכיר של אגודה מקצועית - מסחרית המתאר את ההקמה של האגודה. הוחלט כי תהייה ועדה נבחרת של 5 אנשים ששמותיהם הופיעו בסוף שהם צריכים לטפל באספקטים החוקיים והכספיים של הקמת האגודה . את הקמת האגודה הזאת פרסמו בעיתון. לאחר המזכיר דברו מספר אנשים נוספים ובסוף נבחרו 5 האנשים . מה שעניין את אבא שלי היה התאריך, מפני שהוא טוען שב-1935 האנטישמיות הייתה מספיק חזקה שזה לא היה פשוט בכלל שיהודים יקימו אגודה מקצועית .

חוה3

Member
תודה רבה נאווה. לגבי האנטישמיות

יכול להיות שבצ'כוסלובקיה עדיין לא הורגשה ממש האנטישמיות בתקופה הזו. בדונסרדהלי(אז צ'כוסלובקיה), הם חיו חיים שלווים עד הפלישה ההונגרית. אבי זוכר שלאחר שנמלטו בעקבות ה"אנשלוס" מאוסטריה הם התחבאו בבית הסבא שלו, מאיר ווזנר. הוא זוכר כיצד התחיל הכיבוש ההונגרי. באותו היום כשראו את הצבא ההונגרי מרחוק הוא עלה עם סבו לעליית הגג על מנת להחליף את הדגל לדגל הונגרי. אני מניחה שעד אז המצב היה סביר בהחלט.

למעלה