בגרמנית

חוה3

Member
נוצר קשר ראשוני עם המשפחה

אני אמורה לקבל יכולת קשר יותר טובה בקרוב. המון המון תודה ארנון על העזרה ועל עצם העלאת השאלה, אם אני רוצה ליצור קשר.
אני רק יכולה להוסיף שבזכותו של אהרון גרינהוט אני יכולה לכתוב כאן היום. בעזרתו , אבי והוריו הועלו על ספינת מעפילים שהגיעה ארצה בשנת 1939.

מדהים../images/Emo70.gif מרגש../images/Emo70.gif מרתק../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif

כל הכבוד על הנחישות, על ההתמדה ועל היכולת המופלאה לא להרפות עד למציאת הפתרון.
ארנון

חוה3

Member
תודה ארנון../images/Emo13.gif ו.. ילדי טהרן!

עוד סיפור ויש כל כך הרבה, אבל הייתי חייבת. אהרון גרינהוט היה בין האנשים שסייעו להציל את רכבת הילדים של ילדי טהרן. איש שהצליח בכוחות אדירים להציל כל כך הרבה, למרות שהיה בקלות יכול היה למלט את עצמו עוד בתחילת המלחמה, הוא בחר להשאר באירופה.

חוה3

Member
אתה גדול../images/Emo24.gif

תוך דקות אתה פותר תעלומה, לא יאומן! אני צריכה לעבור לאט לאט על השמות שקישור שנתת. המון המון תודה

masorti

New member
עוד מידע על צבי גרינהוט...

באתר השייך לכוחות המיוחדים הבריטיים. הנה הרישום הרלוונטי מתוך הלינק:
GRUNHUT/GRUENHUT (Jamay) (Ben-Yaakov Sergeant (Zvi) J. 769407 20th. October 1944 Age 22 Royal Air Force Volunter Reserve & Special Operations Executive Sergeant Grunhut/Gruenhut was a Palestinian Jewish SOE Agent (Agent Names - Uncle and Leadburn) who served as a member of "A" Force in Slovakia on "Operation Amsterdam". Alias Fl which commenced in August 1944. Alias Flight Sergeant or 2nd. Lieutenant M. Jamay is believed to have been captured in British uniform by the Germans on 31st. October 1944 in the vacinity of Banska Bystrica, the Slovak Partisan Headquarters. Source AJEX. Other Information: - Codename Uncle/Leadburn - POW and executed at Mauthausen, Austria - Polish Jew Alamein Memorial - Egypt - Column 280​
שימי לב לשורה האחרונה. אני מניח שמדובר באנדרטה שבה הוא מונצח.

והקורא מן הצד לא יאמין!!!!

אגדה? דמיון? אמת? מציאות? שמתם לב לדקות בהם עבדתם על הנושא ובכמה זמן נפתרה כמעט התעלומה? תנו פעם את הדעת לכך, יישר כח. נפלא! חג שמח, לאה

נינה 18

New member
רציתי רק לספר שצבי גרינהוט בן יעקב

זכרונו לברכה סב ל4 נכדים מדהימים, וסבא רבא. מיכל ז"ל , נישאה אחרי מותו (ולא מיד, לקח לה מספר שנים לעכל את אובדנו) בשנית לדודי, שאימץ באהבה ובחום את אדווה, שהיום היא אמא, וסבתא בעלת משפחה גדולה וענפה. האם ידוע לכם אם לאדווה ידוע על קרובי המשפחה ?

חוה3

Member
ריגשת אותי, לא ידעתי על צבי

עד אתמול. את האתר מצאתי לפני מספר ימים ולאט לאט עיכלתי את כל מה שכתוב שם. חיפשתי מידע על אהרון אחיו ואז קפצה תמונתו של צבי מול עיני. סיקרן אותי לדעת מי הוא . לאחר חיפוש ביד ושם, מסתבר שהיתה להם גם אחות שנספתה שמה, פריבי וגם אביהם של השלושה, יעקב בין הניספים. כפי שאת מבינה אין לי שום מידע אם אדווה יודעת אם לאו. לא נשארו הרבה מהמשפחה של אהרון ואני מנסה כאמור ליצור קשר עם בנו היחיד שבחיים. תודה ששיתפת בסיפור.

נינה 18

New member
אני עצמי התרגשתי מאד

לגלות שהיה לו שם משפחה אחר ובכלל קצת יותר עליו. לאורך השנים ידעתי על גבורתו, אבל הוא היה דמות של גבור ופה זה התחיל ופה זה נגמר, היום דמותו קיבלה עבורי ממשות אחרת,איש עם משפחה עם זהות, תלת מימדי יותר. שאלתי אותך כדי לדעת אם יש לך קשר כלשהו עם אדווה שלא אקפוץ כמו תיש. לאורך השנים אדווה לא שיתפה מרצונה ואני לא שאלתי הרבה, חיינו את העכשיו. אני מניחה שבעתיד הקרוה אנסה לברר עם אדווה האם היא מכירה את הענף המשפחתי הזה שסיפרתם עליו. עבורי זו התרגשות עצומה !!! קשה להסביר זאת במילים, אבל אתם כמובן מבינים על מה אני מדברת. המון !! המון !! תודה.

נינה 18

New member
אני עדיין כל כך נרגשת

שאני צריכה לשבת ולרשום ולשרטט את כל מה שסיפרת, ואני קוראת את זה שוב ושוב. ושוב , המון תודה.

חוה3

Member
זה בסדר, גם אני לא נרגעת כבר כמה

ימים מחפשת עוד ועוד מידע. אבי בכלל לא ידע כלום ואחת מבנות המשפחה שדיברתי איתה, היא זו שהזכירה את מעשי ההצלה של אהרון. עכשיו כשאני מחפשת אני מגלה כל רגע עוד פרט ועוד פרט. מאוד מרגש!

חוה3

Member
מקווה שהקישור הישיר יעבוד

תוכלי לראות את כל התמונות של משפחת גרינהוט. ביניהן תמונה משותפת של כל המשפחה מהחתונה. בצד הימני של התמונה המשותפת מופיע סבא רבא שלי מאיר ווזנר, מאחורי שתי הנשים שעומדות בזווית. הם היו 14 אחים ואחיות ממשפחת ווזנר, שניים נפטרו בגיל צעיר ושמונה נספו עם נשים וילדים. http://www.danube-exodus.hu/en/main.php3?keyword=1

נינה 18

New member
אכן, עברתי

על כל האתר, וראיתי את צילומי החתונה, ומיד רציתי להוציא הכל לאלבום המשפחה, ולכתוב לך עוד פעם, שאני רואה אותם ...ואז עברתי לרשום הכל בשורשים המשפחתיים ששנית אף אחד לא ישכח . ועכשיו אני עסוקה באיך אני הופכת את כל הכתוב באתר למשהו אלבומי וגם בתוכנת השורשים, וכבר ביקרתי ביד ושם (שעד עכשיו לא העלתי בדעתי לחפש אותו שם) וראיתי גם את הצד של אמו כנראה, משפחה ענקית ... אני עכשיו מבינה מאיפה הוא בא. איזו משפחה מדהימה בעשיה שלה.

חוה3

Member
מדהימה ויש עוד הרבה מה לספר

מקווה שתוכלי לשמוע גם את הסיפור מאדווה. במידה ותרצה לספר והיא יודעת, אשמח לשמוע. המון תודה לך על הכל!

נינה 18

New member
אני מניחה שבמהל השבוע

אצור איתה קשר , אולי ביום שישי, חבל לי לעשות את זה טלפונית, והשבוע אין סיכוי שאוכל להגיע אליה, אבל אין ספק שזו סיבה מדהימה להגיע אליה ולשבת ביחד ולספר לה גם עליך ועליכם כולכם. בהוקרה, ונשתמע ואשתף בהחלט. עכשיו אני צריכה גם לשתף את המשפחה כולה.

ענתר

New member
לא להאמין

אני קוראת את השרשור, נדהמת חומר מעולה לרומן נרחב מקווה שאדווה תשתף פעולה

למעלה