בגרמנית

חוה3

Member
../images/Emo53.gif בגרמנית

למה הכוונה במשפט הבא: Vizepräsident der orth.-kraelitischen Kultusgemeinde von Preßburg אני סבורה שישנה טעות ובמקום Kraelitischen היה צריך להיות כתוב Israelitischen . אם כתוב כמו שאני חושבת אז הפרוש הוא סגן הקהילה האורתוכסית היהודית בפרשבורג (ברטיסלבה של היום). תודה לכל מי שיכול לעזור

חוה3

Member
מנוי בווי נט - צבי גרינהוט, עזרה

האם למי מכם יש מנוי לאנציקלופדיה של ווי נט? אני זקוקה למידע על הערך של צבי גרינהוט בן יעקב.

עדנה4

New member
היתה פעם משפחת גרינהוט בחיפה,

האם זה עוזר לך? לבת שלהם קראו תמה.

חוה3

Member
תודה עדנה אך אני מחפשת קרוב ששינה

את שמו וחי היום בלוס אנג'לס. הצנחן צבי בן יעקב (גרינהוט) היה דודו.

חוה3

Member
אשמח מאוד אך הפרטים עליו דלים

בנו גורן Benno Goren, בנם של אתל טויבה ואהרון גרינהוט. אמרו לי שכנראה הוא גר בלוס אנג'לס אך זה כלל לא בטוח. הוא השתתף במלחמת יום הכיפורים ב-73 וכבר אז השיער היה אפור, אני לא יודעת בן כמה הוא, אך אביו היה יליד ברטיסלבה 1900. שמות שלושת אחיו: אוטו, ליאו ווילי (הם אינם בין החיים). וילי שמו העברי הוא בנימין מאיר, היה קצין ונהרג בשנת 1952. קצת מוזר לי שגם הוא נקרא בנו ואילו אחיו בנימין אבל כנראה שלבנו גורן, השם הוא כנוי.

masorti

New member
הנה לך תמונה של בני גורן (מ-1973)..

כאן. והנה האתר שממנו נלקחה התמונה. בטקסט בפתיחה מדובר על אביו (אהרון גרינהוט). מצד ימין תראי סדרת תמונות. תמונות 25-26 מלמעלה הן תמונות של בני גורן (כולל כיתוב שמעיד על כך). פשוט תקליקי עליהן. ותמונות 27 ו-29 הן של אהרון גרינהוט.

חוה3

Member
תודה רבה מסורתי../images/Emo140.gif הגעתי לאתר לפני

יום ובעקבותיו יכולתי לתאר את בנו וכיצד נראה שערו. באתר אכן ישנו אוצר. אהרון ואתל ביום חתונתם. אתל היא אחות סבא רבא שלי מאיר ווזנר שניספה. באתר תאור על Aron Grünhut שהשתתף בהצלת אלפי יהודים מצפורני הנאצים. לראשונה ראיתי כיצד נראתה האחות אתל ואת כל הסיפור המרגש מאחורי בעלה אהרון. שוב תודה על הזריזות ועל הרצון לעזור

חוה3

Member
והנה התמונה של אתל לבית ווזנר

ואהרון גרינהוט ביום חתונתם. יש המון תמונות באתר. באחת מהם זיהתי את סבא רבא שלי מאיר ווזנר בתמונה משותפת מיום החתונה .

דווקא פלורידה ולא קליפורניה...

הנה קצה החוט הראשון - דיווח משנת 2002 מן הניו-יורק-טיימס על בני שלך, אשר הגיע להקרנה מיוחדת בלוס אנג'לס היישר מביתו ב - Fort Lauderdale, פלורידה, והוא בן 74. במנועי חיפוש דוגמת Veromi.info, MyFamily.com או המוצלח מכולם: ZabaSearch.com, מופיע Benny Goren באותה העיר בפלורידה, והוא בן 78 (יליד 1928), מה שתואם לדיווח מלפני ארבע שנים. בזאבה יש אפילו טלפונים שתוכלי לנסות, אם תרצי. רק אל תפריעי לו באמצע משחק ברידג' (חפשי את שמו בדף שקישרתי לך)
ארנון

למעלה