בבקשה....

../images/Emo53.gif בבקשה....

משהו יודע איך מפסיקים המכרות......??? אני כבר כמה וכמה שנים מכורה לקרח .....(כן לקרח) ועכשיו התחל החורף וזה ממש לא בריא לאכול קרח בחורף זה מוריד את הטמפרטורה של הגוף וזה לא טוב...ויש לי הרגשה שאני עומדת להיות חולה......אז עם למשהו יש הצעות, או בכלל רוצה לשתפינו בהמכרויותיו (או איך שלא יכתבו את המילה הזאת) מוזמן שלכם עדן

JonnyBoy

New member
עד כמה שאני יודע, וזה בכלל לא בדוק,

מי שמפסיק התמכרות למשהו אחד נוטה להתמכר למשהו אחר כי ההתמכרות באה לכסות על צורך נפשי מסוים. לדעתי, מבחינה בריאותית, אין לך מה לפחד, פשוט תתלבשי חם לפני שאת פותחת את הפריזר
, אבל את צריכה לשאול את עצמך על מה מפצה אותך התענוג שבהתמכרות שלך.

אשכר

New member
אולי

קודם כל, לדעתי הבחור שענה לך צודק לגמרי. למשל, יש אנשים שמפסיקים לעשן, אבל יתחילו לאכול. עוד לא שמעתי על התמכרות לקרח, אבל זה נשמע לי ההתמכרות הכי פחות מזיקה. לא יודע. ניסית ויפאסנה? זה עוזר לי להתגבר על כמה התמכרויות. העקרון שאני חושב עליו, הוא לנתק את הראש והמחשבות, ולחבר את עצמך להרגשה: בתור אחד שמכור לאוכל, למשל, אני יושב מול השולחן, או המקרר, תופס את עצמי הולך לאכול ואומר לעצמי "רק רגע. עצור שניה. תרגיש את הבטן. מה היא משדרת?" האם הראש מלא מחשבות כרגע? אם הוא מלא מחשבות, אז צריך להרגע שניה. להסתכל רחוק. (דרך אגב, המחשבות האלו הם משהו שמזכירים כאן בפורום הרבה, בצורות שונות) אחר כך אפשר לנסות עוד משהו: למשל לדמיין כאילו את אוכלת את זה, את ההרגשה, הטעם, מה זה עושה לך בגרון, בבטן, לחשוב איך את מרגישה אחר כך, אחרי שאכלת את זה. ממש להרגיש כאילו את אוכלת. להתרגיל הזה יש השפעה מעניינת: הגוף מתנהג כאילו שהוא קיבל את המנה שלו! אני יכול להיות רעב מאד, ולשבת בתוך דוכן פלאפל עם סלטים, וריחות ואנשים אוכלים בקולי קולות, ולהרגיש .... אני אתן לך לנסות איך את מרגישה! בציפיה, אשכר.

אני יודעצת שזה מוזר...

נכון בהתחלה זה לא פוגע כל כך אבל עכשיו כל המערכות הפנימיות שלי לא פועלות נכון אני כל הזמן מקררת את הגוף שלי....אני דופקת לעצמי את השיניים....נכון זה עדיין לא מזיק כמו סיגירות וכל משני דברים אחרים אבל בעיקרון כל המכרות לא בריאה

Talia E

New member
היי!

אני הייתי מתחילה בלשאול את עצמי מספר שאלות כמו: מתי זה התחיל? האם זה היה על רקע רגשי מסויים? האם מדובר בהרגל או בחשק עז? האם הרצון לאכול קרח מופיע בשעות מסויימות של היום, או במצבים מסויימים? כל כמה זמן את אוכלת קרח? מה יקרה אם לא תאכלי? מבחינת רפואה סינית, מתוך נקודת מבט שטחית ולא מלומדה במיוחד (אני רק בתחילת דרכי
) זה נשמע כאילו את מנסה לקרר את עצמך. אני לא יודעת אם שמעת על חלוקת 5 האלמנטים - אש, אדמה, מתכת, מים, עץ, ובכן ישנה גם חלוקה של אקלימים לאלמנטים הללו: חום, לחות, יובש, קור, רוח (בהתאמה). ייתכן שיש לך איזשהו עודף חום פנימי (דבר כזה נובע בד"כ מנטייה אישית + מאורח חיים או הרגלים רגשיים או אחרים). הבעייה היא, שהדחף לקרר, שאולי נובע מעודף חום, לא באמת מקרר את האדם בצורה מאוזנת - זה רק ממשיך את מעגל הקסמים של החום והצורך בקירור, ומכאן נובעת אולי תחושת ההתמכרות. זה באמת לא בריא במיוחד, והטיפול יוכל לבוא לדעתי מתוך איזון הבעיה (והוא ממש לא יבוא מאכילת קרח - שרק מחמירה את הבעיה) מה שרציתי להגיד בכל זה... זה שאולי יוכלו לתת לך ייעוץ בפורום רפואה משלימה (נראה לי שכך קוראים לו בתפוז) - והרבה יותר טוב מכך - לגשת לטיפול אמיתי של רפואה סינית. טיפול כזה מטפל הן בצד הרגשי של הענין, אך גם בצד האנרגטי והגופני (בניגוד לטיפול פסיכולוגי) והוא מאזן מאד. בכל מקרה, אם בא לך לענות על השאלות על גבי הפורום, אני אשמח להמשיך להתייחס, אולם יהיו אלה השערות והצעות בלבד מבלי לראותך ומבלי לתשאל אותך בצורה יסודית. שיהיה לך יום כיפי!

מענה...

זה התחיל מלפני איזה שלוש שנים....אז הייתי בתקופה היפה של חיי ואז בא המהפך....אין לי מושג למה זה נובע...אני יודעת שאני לא יכולה להתחיל יום בלי כוס קרח ואני לא יכולה ללכת לישון בלי קרח....די קשה לי לעבור את היום בלי לאכול קרח אני אוכלת בסביבות ה10 כוסות ביום בקיץ יותר אם אני לא יוכאל קרח אני דיי מתחילה להתקווץ ואני די רועדת.יש לי מורה שהיא מבינה ברפואה אלטרנטיבית והיא ראתה אותי עושה תנעה כל שהיא... אני כל הזמן משפשפת את הידים שלי על הירך...והיא אמרה שזה בגלל שאני רוצה לחמם משהו....(אולי זה קשור אני לא יודעת)

~דויד~

New member
כן, זה מאוד פשוט

באמצעות החלטה עמוקה להפסיק, אשר מתחילה בהבעת כונה ורצון אמיתיים להפסיק, ובאמצעות עבודה קשה יותר מהמכסימום שאנו חושבים שאנו מסוגלים לו.

למעלה