בבקשה

../images/Emo53.gif בבקשה

יש לי דוד בן 80 שהוא נכה צה"ל ויושב 55 שנה על עגלת נכים . לפני בערך שנה הוא חטף פצעי לחץ שהתפתחו לזיהום די חמור שגרר אישפוז ממושך בבית חולים והשיפור לא היה נראה באופק הרופאים היו חסרי אונים ומצבו הבריאותי של דודי החמיר גם פיזית וגם נפשית עד כדי קריסה כמעט. אימא שלי שתזכה לחיים ארוכים ובריאים טיפלה בו התחילה לתת לו לאכול חלבונים ואוכל בריא ואחרי כמה זמן הפצעים נסגרו וכמעט נעלמו והרופאים היו די בשוק כי לא ידעו איך מצבו מכזו חומרה המצב התהפך והכל חזר למסלולו התקין . עכשיו שוב חזרו הפצעים ואני רוצה להקדים תרופה למכה אולי מישהו יכול להמליץ מה לעשות כדי קודם אולי בכלל להיפטר מהפצעים או למנוע מהם להתפתח כדי שלא יגיע למצב שהיה קודם .

בכובע של מרפאה בעיסוק

אני ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום ריפוי בעיסוק כאן בתפוז. יש מרפאות בעיסוק שמניעת פצעי לחץ והושבה נכונה הם חלק מהתמחותן המקצועית. בברכה שרון

SideKick

New member
התנועה לפצעי לחץ...

אני חייבת לסייג ולהצהיר שאין לי נסיון עם נכים בכיסא גלגלים. אולם יש לי ניסיון רב עם אנשים עם מגבלות שונות, וכמי שאמונה על נושא התנועה, אגש גם לאדם בכיסא גלגלים בגישה הזאת. עם אדם כזה הייתי עובדת הרבה בדמיון מודרך כדי להגיע אל האזורים שבגלל הפגיעה המוטורית בגוף לא מונעים פיסית, ולכן חשופים עוד יותר לפצעים וזיהומים. הייתי עובדת הרבה על תנועה עם מוסיקה של פלג הגוף העליון (אם זה פעיל) או על כל חלק אחר שעדיין פעיל (אפילו עיניים ואצבעות ידיים). המטרה של העבודה היא להחזיר את הזרימה אל המקומות שאיבדו אותה. שכן ברגע שמתחילים פצעי לחץ, אי אפשר לעסות את המקום והמצב עלול להידרדר. ההגעה אל המקומות הללו בתנועה תיעשה על ידי הנעה של אזורים המקושרים לשם פיסית ואנרגטית.

freearth10

New member
איך אמא שלך טיפלה בדודך?

היי סאן רייז, אז קודם כל אומר לך משפט שאבא שלי ז"ל נהג לומר כשהוא היה בגילו של דודך: לא חיים לעד. והדוד שלך משדר כבר הרבה זמן מצוקה, מצוקה קשה. ולמרות שאני לא מאמינה שאני אומרת לך משפט שכזה, אבל חלק מהחיים אנחנו צריכים גם ללמוד להיפרד מאדם. ועכשיו בוא נחשוב יחד איך אמא שלך, שאני מניחה שהיא לא אחות מקצועית טיפלה בדוד שלך? מה היא עשתה שבבית חולים לא יכלו לעשות? ואני לא מדברת רק על התזונה שיש לה חשיבות. היא טיפלה בו. היא היתה איתו. את זה אף אחד, אבל אף אחד מבחוץ לא יכול לעשות. ההרגשה של הביחד או הלבד. ואז הוא הרגיש שדואגים לו, שאוהבים אותו ויכול היה להביא את הכוחות לרפא את עצמו. הדבר החשוב ביותר שאתה יכול לעשות זה להיות אותו. לחבק אותו, לדבר איתו, להביא לו משהו שהוא אוהב, לצחוק איתו. אני הייתי ממליצה בחום על תמציות באך, או תמציות קריסטלים, או רמדי הומיאופטית והנעה עד כמה שאפשר של כל איבר אותו ניתן להניע ולשמור על כל פעולה אותה הוא עדיין יכול לעשות. להשתדל לעזור לו פיזית כמה שפחות ולהיות איתו כמה שיותר.
מאיה

אז ככה

היא הכריחה אותו לאכול אוכל מזין ביצים סטייקים וכל דבר שיש בו הרבה חלבונים אני מניח שגם ירקות והתגובה לא איחרה לבוא כנראה שלגוף שלו היה חסר ברזל וחלבונים ואיך שהוא התחיל עם האוכל הפצע התחיל להגליד ולהיסגר. יכול להיות עוד דברים אבל קשה לי להאמין שהוא יסכים לטיפול מלבד משהו שאפשר לעשות איתו מניעה שזה כמובן לא בהכרח הפיתרון.

bestofhealth

New member
דבש דבורים טהור

הי סאן רייז, מצטער על האחור בתגובה. ידוע לי שכחלק מארסנל שק הקסמים שלהן, אחיות מנוסות ונאורות יודעות על השימוש בדבש דבורים טהור (לעיתים מעורבב במעט קמח לצורך עיבוי) לעזרה בפצעי לחץ. נכון, זה לא ממש יטפל אולי בשורש הבעיה, אולם במצבים מסוימים (כשמסיבות שונות, כמו לעיתים קושי להשיג שתוף פעולה אקטיבי ומלא של המטופל), גם טיפול שמקל על הסימפטומים הוא הרבה מאד.

למצוא את הפרופסור

מבנק הדם ביפו שפתח את הטיפול בכדוריות צעירות לריפוי פצעים

למעלה