בבקשה

דיסוצ

New member
../images/Emo53.gif בבקשה ../images/Emo7.gif

יש לי בעיה... יש קורס אחד שאני עושה עכשיו, עקרונית, שממש עושה לי רע. לא מעניין אותי, לא מצליחה להתרכז יותר מחמש דקות כדי לקרוא את הספר, לא מצליחה לעשות ממ"נים... זה קורס בחירה שאני ממש לא צריכה לתואר. ההתלבטות היא אם להמשיך לסבול איתו עד סוף הסמסטר ולהוציא במבחן משהו שרק יוריד לי את הממוצע, או להחליט שאני מוותרת עליו עכשיו ולספוג את ההוצאה הכספית... מישו? רעיונות?? בבקשה?

kawa

New member
אחותי ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

אחותי לצרה
אני הייתי שם עם אשנב !!! אני הייתי שם באותו מקום שלך !!! אני מרגישה כמו בקבוצה לאלכוהוליסטים שכולם מחבקים אחד את השני !!! הייתי באותו מקום עם אשנב. מספר ימים לפני סמסטר קיץ נרשמתי לאשנב, ( למתמטיקה ) וקיבלתי את החומר באיחור קל, סמסטר ראשון באו"פ, עם שום שהות לקרוא לפני המפגש הראשון ולהתכונן . משבוע לשבוע צברתי פיגור שרק גדל כל פעם, עד שמצאתי את עצמי מפגרת בפרק אחרי הכיתה ! מכיוון שאני 'ניהול ומדעי המחשב' הקורס נועד לאורגזמה האינטלקטואלית שלי בלבד, ולא כקורס לתואר. האם בשם המסרים הפולניים שהחודרו בנו בילדותינו יש להמשיך עם קורס שלקחנו הגם הוא לא לתואר והגם הוא גורם לנו עינוי שאכילת גפיעלטעפיש מחוויר לידו? לא ! ( במקרה שלי נהנתי, אבל לאט מידי יחסית לכיתה, בשל ההרשמה המאוחרת שלי
)
האם בשם הציווי הפולני שהתבטא באוכל בילדותנו ( אכלת- תסיים ! ) התבטא בהלעטה ברגשי אשמה ( נרשמת לחוג רקמה מטעם המתנ"ס? התמידי בו עד סוף השנה ! ) האם בשל חינוך זה נסבול עד סוף ימנו? אני מכירה את הפחד ( גם אני עם פולניות מוחדרת מתחת לעור, עם אם פולניה שהחודרה מתחת לעור ולוחשת מה BACK OF THE MIND : התחלת משהו סיימי! ) , אני מכירה את הפחד שאם לא התמדנו בקורס שלא צריך להתמיד בו, חרבנו, נחרב עולמינו וזה גורם מנבא לכך ש'לא נתמיד' גם בקורסי תואר שהם קורסים חובה. אני זוכרת את היום , איפשהו באוגוסט באמצע סמסטר קיץ כשאני רואה שאני בפיגור קל אחרי הכיתה. שאלתי את עצמי מה עדיף, להיות מריונטה של רגשי אשמה פולניים ולסיים קורס שממילא אינו נחוץ לתואר רק בשביל להגיד לאם הפולניה הקטנה שבתוכי 'סיימתי' או להשקיע את החודש הנותר עד סוף הסמסטר בלימוד הקורסים של סמסטר חורף? וכך מצאתי את עצמי לומדת בקיץ את דיני חוזים ומבוא לסוציולוגיה, ועושה ממני"ם עם מראה תנכ"י ( קרי בעובי התנ"ך ) לפני הסמסטר
וכל זה למה? כי בחרתי להגיד לאמא הפולניה שבתוכי: אמנם התחלתי את האשנב, ואמנם אם ארצה לרצות אותך אאלץ לסיים קורס שאני בפיגור קל בו ואינו נחוץ לתואר שלי, אבל החלטתי לפעול לפי קול ההגיון, כלומר לנטוש קורס שממילא אינו נחוץ לתואר שלי, ולהקדיש את הזמן הנותר ללימוד מקדים של סמסטר סתיו בקורסים דיני חוזים ומבוא לסוציולוגיה
האמא הפולניה שבתוכי שלא פעלתי לפי תכתיב רגשי האשמה שלה לא הלמה מבפנים באגרופים, ולמעשה זה הוריד קצת את הכוח המאגי שלה כלפי.

barakbl

New member
דווקא שמעתי רבות וטובות על האשנב

אני אמור לקחת אותו בסמסטר הבא (עוד לא נרשמתי, אבל זה הרעיון), וכל מי שדיברתי איתו ועבר את הקורס אומר שזה קורס סבבה. לא מעט אנשים אומרים שהקורס לא היה קל להם, אבל כולם אומרים שהוא חשוב, מעניין וטוב.

kawa

New member
הוא סבבא ואהבתי אותו

אבל פשוט נקלעתי לאיחור קל בגלל הגעת החומר מאוחר, ושאלתי את עצמי עם עדיף לנקות חלב שנשפך מהרצפה ולשפוך אותו חזרה לכד אחרי שנפל מהרצפה, או להתמקד ב'חלב' החדש.

הוא חשוב למי שיצטרך לעשות את

הקורסים המתמטיים והבסיסיים וקורסים אחרים בעלי אופי מתמטי, אבל העניין לא חל על תלמידי "ניהול ומדעי המחשב".

דיסוצ

New member
ומה עושים אם

האמא הפולנייה לא נשארת ב"בק אוף מי מינד" אלא גרים איתה? "כשהדמיון הופך למציאות..."

טל991

New member
נסיוני בנושא...

אני לומדת באו"פ ברוטו משהו כמו שנה וחצי. כמה קורסים סיימתי? 2, ועכשיו אני לומדת את השלישי, אז קחי בחשבון שאני לא סטודנטית לדוגמא:) אז ככה...סמסטר ראשון שלי באו"פ עשיתי טעות ולקחתי שני קורסים. ראיתי שאני לא מסתדרת עם שניים, וגם, את אחד הקורסים ממש לא סבלתי. אז הייתי צעירה ותמה ולא ידעתי שאפשר לדחות קורס לסמסטר שאחרי, וכשגיליתי זאת היה כבר מאוחר מדי והלך הכסף. למרות זאת, העדפתי לעזוב את הקורס ולמדתי רק אחד שסיימתי בהצלחה. ולא, אני לא מתחרטת. גם לא הסתדרתי עם שני קורסים וגם פשוט לא סבלתי את הקורס!!! (מגמות בחברה הישראלית אם זה מעניין מישהו. היה לי עוד קורס שלא סבלתי ולא ניגשתי אליו. פשוט יצאה לי כל הרוח מהמפרשים בגלל המרצה המזעזעת וחומר הלימוד המפוצץ. קיצר, למדתי את הלקח שלי, לבחור טוב טוב את הקורסים מראש, וגם בינתיים...לקחת קורס אחד לסמסטר (אמרתי לך שאני לא דוגמא:) אז, אם בכל זאת את רוצה לעצתי, אם את סובלת, אבל ממש סובלת, תעזבי את הקורס הזה כי זה לא שווה את זה. זה אמנם מבעס בגלל הזמן והכסף אבל באמת שיש דברים הרבה יותר מבעסים בחיים.

לא מי יודע איזו אמריקה, אבל....

ההתלבטות הזו שאת מתארת אופיינית לא רק ללימודים, אלא לכל תחום בחיים, בו צריך להשקיע בשביל משהו - לימודים, עבודה, יחסים אישיים. כשהעניינים הולכים טוב, מצליחים להסתדר ואפילו יש כיף, קל יותר להשקיע ולהתאמץ. אבל כשיש בעיות (ואלה יכולות להיות בעיות "חיצוניות" - אי-עמידה בדרישות וציפיות של המערכת או הזולת; או בעיות "פנימיות" - תחושות אישיות של קושי, שעמום, חוסר עניין, הרגשה רעה וכו', כעין הדברים שתיארת), יש פקפוקים והתלבטויות: האם כדאי להמשיך ולסחוב, בתקווה שיהיה יותר טוב, שהתמורה המקווה תהפוך את העניין למשתלם, או לעזוב? אין, כמובן, תשובה חד-משמעית על כך, וזה תלוי מאוד בעניין הספציפי של האדם המסוים. לפעמים שווה להשקיע גם במשהו מבאס, ומצד שני, להשתעבד ל"השקעה" יכול לחבל באיכות-החיים ברמה כזו, שזה ממש לא טוב. במצבים מסוימים יש איזו דרך ביניים, אפשרות לנסות גם לאכול וגם להשאיר וכד'. במקרה הזה, אני לא חושב שיש אפשרות כזו. יש בפתוחה אפשרות להקפאה של לימודים, ואז אולי היית יכולה להקפיא את הקורס, ולנסות לחזור אליו בעתיד, בתקווה שאז תרגישי איתו פחות זיפת. אבל, נדמה לי, שזה לא מתאים למקרה הזה של קורס מסוים באמצע הסמסטר. אפשר לנסות לברר, אבל לא סביר, לדעתי, שמכאן תבוא הישועה. בזהירות אני יכול להגיד לך, שמההודעה שלך נראה לי, כאילו את משלמת מחיר אישי גבוה מדי במקרה הזה. זה אולי ישמע מוגזם, אבל את נשמעת ממש עצובה מכל העניין, והיה חבל ומצער בשבילי לקרוא זאת. עם כל הכבוד לעוד קורס בפתוחה (כמה כבוד כבר צריך לתת לקורס?) אם זה מגיע למצב שממש עושה לך רע ומעציב אותך להתעסק בזה - לא נראה לי שצריך. אני לא מכיר אותך, אבל אם את מאלה שנהנים בדרך כלל ללמוד (נוצר אצלי רושם כזה), ההרגשה של לימודים מעיקים ולא נעימים יכולה להיות מאוד מזופתת. בשביל קורס בחירה נוסף, שלא חשוב במיוחד לתואר, את צריכה לסבול ככה? אם היינו בתחילת הסמסטר, הייתי ממליץ לך לנסות לחכות קצת, אולי העניינים ישתפרו, אבל זה לא המצב. גם השיקול הכספי משתתף בעניין, וזה משהו שתלוי, כמובן, במצבך. אבל גם כאן, לדעתי, החיסכון הכספי לא שווה הרגשה רעה. סביר שיש כאן גם משהו מהתחושות ה"פולניות" שתיארה ענבל בפירוט רב ובצבעוניות, כהרגלה. לא יודע באיזו מידה זה תופס לגביך, אבל אני מקווה שברור לך, שלוותר על משהו, מתוך שיקול רציני, הקשבה ללבך והתחשבות בעצמך, זו לא תבוסתנות ורפיון-ידיים - להפך. בכל מקרה, אני מקווה שהעסק יסתיים בקרוב אצלך, עם כמה שפחות כאבים ואי-נעימויות. אל תפלי ברוחך, ואל תתני לדברים כאלה (זה קורה לרבים וגם טובים, אולי לכל אחד כמעט) לגרום לך רע.

דיסוצ

New member
../images/Emo13.gif תודה! (וגם לטל)

תודה רבה על העידוד, קודם כל, ושנית על דברי הטעם
אני חושבת שבאמת אפסיק להתאמץ עם הקורס הזה ואשקיע את המאמצים בדברים שיעשו לי פחות רע.

למעלה