בא נראה אם תוכלו לעזור לי

אלינקה

New member
../images/Emo53.gifבא נראה אם תוכלו לעזור לי

באו אלינו לספריה ילדים שקבלו מהמורה שאלה מה ההיסטוריה של האחוזים מי הראשונים שהתמשו בהם כאחוזים כפי שאנחנו משתמשים לא שבר עשרוני כי את זה אנחנו יודעים? אני לא מצאתי לא בעברית ולא באנגלית אני יודעת שבויקיפדיה מוזכר מתי התחילו להשתמש בסימן של אחוז אבל מי היה הראשון? אנחנו לא מצאנו ועברנו על המון ספרים במתמטיקה הדבר היחידי שעוד לא עשיתי זה לעבור על ספרי היסטוריה של בבל ומצרים העתיקה\ מי אמר שלהיות ספרן זה משעמעם? תודה אלה

קבלי עזרה!

המצרים היו הראשונים שהמציאו והשתמשו במושג אחוזים. אני מצרפת לך מצגת שהכנתי בנושא כשהייתי מורה למתמטיקה. מקווה שעזרתי.

אלינקה

New member
תודה אביטל אני מודה לך מאוד

אבל כפי שאת יודעת אני צריכה אסמכתא לזה אני אחפש ביום רביעי כאשר אחזור לעבודה בספרים על מצרים

מקורות בהם תוכלי בוודאי למצוא תשובה

את מוזמנת לבדוק בספרים הללו: 1.ספר בשם: מבוא לתולדות המתמטיקה (ספר בשני חלקים), האוניברסיטה המשודרת. 2. ספר בשם: מתמטיקה למליון.יצא בהוצאת הפועלים. כמו כן ישנם כתבי עת : Mathematics teaching Arithmetic teacher Taeching children mathematics

עוד מקור לבדיקה

THE NATIONAL COUNCIL OF TEACHERS OF MATHEMATICS, "Historical Topics for the Mathematics Classroom", National Council of Teachers of Mathematics (USA) 1969

שינובי4

New member
כמאמר הביטוי

העברי הידוע "אני בהלם". עדיין הספר העתיק משהו מתמטיקה למליון תופס?

תופס ועוד איך!

מתמטיקה למיליון הוא ספר מומלץ למי שלומד את נושא תולדות המתמטיקה. הוא מכיל ידע רב בתחום והוא משמש אבן דרך לכל מי שמתעניין בהיסטוריה של המתמטיקה!

ליתר דיוק...

ליתר דיוק, המצרים אכן מצאו ראשונים את מושג האחוז, אך מי שפיתחו את השימוש בו היו הרומאים בימי הביניים, הם פיתחו את השימוש באחוזים אודות והם היו זקוקים לכלי חישובי נוח ומהיר. ולכן בספרים את תמצאי יותר מידע אודות מושג האחוז בימי הביניים.

erango2

New member
איזה מצגת

אביטל כל הכבוד על המצגת באמת ניתן ללמוד ממנה הרבה ישר כוח

למעלה