ארנב במצוקה

../images/Emo53.gif ארנב במצוקה

אחד הארנבים שלי (בן שלוש וחצי) התחיל לרייר לפני כחודש. הוטרינר מצא הצטברות נוזלים ענקית באחד מהצדדים ואישר את מה שחששתי - שיש לו דלקת בשן אחורית תחתונה. הוא בצע ניקוז מבחוץ. זה לא עזר. שבוע לאחר מכן עבר הארנב ניתוח בהרדמה מלאה כדי לנקז את הדלקת. הדלקת נוקזה אבל במקומה יש לו מאז הניתוח בצקת נוראית. הפצע כבר נרפא, אבל הבצקת איומה, הוא ממשיך לרייר. הוא שותה ואוכל (אני לא יודעת כמה, יש עוד ארנב) אבל נראה לא נינוח. היום כשהוצאתי אותו להתאוורר קצת (הוא לא יוצא כבר לבד מהכלוב) הבחנתי שאין לו כוח. כמו כן כל איזור הפה והגרון רטובים כל הזמן, הריח לא טוב, והזבובים חוגגים עליו עד שאני מגרשת אותם. כל האיזור מתקלף. הוטרינר טוען שהוא לא יכול יותר לעזור לו והציע לי כבר לפני שבוע לגאול אותו מסבלו. האם יש משהו שניתן לעשות כדי לרפא אותו?

אפשר לנסות לשים דבש

אם יש אבסס חיצוני, אבל אם זה בפנים ויש זיהום שמערב את עצם הלסת התחתונה הסיכוי להחלמה הוא נמוך.

האפצס היה צמוד לעצם הלסת התחתונה

אבל העצם עצמה לא היתה פגועה (בוצע צילום רנטגן). כרגע יש בצקת.

האם אין אפשרות לעקור את השן?

האם הוא מקבל אנט'? איזורים רטובים כמו שתיארת מושכים מאוד זבובים- שמחפשים מקום כזה להטלת בצים. להרחיק ממנו זבובים לפני שהרימות יחגגו לו על הפנים. אני לא יודעת לאיזה וט' הלכת, אבל יתכן וכדאי יהיה ללכת לרופא שמתמחה בבע"ח כמו הארנבון שלך. לחוות דעת שניה. אם אין מה לעשות- אין טעם לחכות שהארנבון ימות לאט...

הוא קיבל אנטיביוטיקה אחרי הניתוח

במשך שבוע. הבעייה היא שהריקמה באיזור הניתוח (המקום שממנו הוצא האפצס) ממשיכה להפריש נוזלים ולכן יש בצקת. האם את מכירה וט' שמתמחה בארנבונים?

את בטוחה שהבצקת איננה אבסס

חדש? לצערי המון פעמים זה המקרה, בארנבונים מאד קשה להפטר מהאבססים המזעזעים, בכל מקרה הייתי שמה דבש. איזה אנטיביוטיקה הוא קיבל? את צריכה מומחה לחיות אקזוטיות - יש אחד בבית חולים נראה לי.

הוא קיבל 2 סוגי אנטיביוטיקה בזריקה

במשך שבוע אחרי הניתוח. אני לא יודעת אילו סוגים של אנטי'. אין לי דרך לדעת אם הבצקת אינה אפצס חדש, הארנבון היה עם נקז 5 ימים אחרי הניתוח, הייתי איתו אצל הוטרינר כל יום, וכל יום יצאו (בלחיצה) המון נוזלים מהנקז. לכן ההשערה היא שזו בצקת. כיצד מועיל הדבש? זה לא ימשוך עוד זבובים ומעופפים אחרים לאיזור הרטוב ממילא? ותודה על ההפנייה, אני אחפש את המומחה לחיות אקזוטיות.

מהנקז יצא נוזל שקוף ודם או חומר

סמיך לבן צהצהב? הרעיון של הדבש הוא טיפול באבסס - נשמע מאד מופרך אבל חברה נסתה את זה על אבסס אחר וזה עבד ואם הגענו לנקודה שמנסים הכל אולי כדאי לנסות גם את זה... אחרי שראיתי את התמונות גדל לי החשש שמדובר בעוד אבסס אבל הכי טוב שתפני לרופא בבית דגן. רצוי לשמור את הכלוב נקי גם אם זה אומר לשים עיתונים על הרצפה או יש מצע מיוחד למכרסמים שנראה כמו הכופתיות שלהם והוא סופג אבל עושה הרבה פחות לכלוך ממה שיש לו עכשיו...

לא יצא דם מהנקז

נדמה לי שהנוזל היה שקוף, לא כ"כ ראיתי, והוט' אמר לי שרקמה ממנה הוצא האפצס (היה שם גם המון סידן) ממשיכה להפריש נוזלים. הארנב כבר לא בכלוב המצולם, הכנסתי אותו הביתה כדי שלא יסבול מהחום וכדי להרחיק אותו מהזבובים, אני אחפש את המצע שהזכרת, עד היום שמתי נסורת על עיתונים.

Sweet Fantasy

New member
היי

בבית החולים שאליו את רוצה ללכת יש מומחה, ובנוסף יש בפורום מכרסמים וארנבונים, בטאגליינס רשימת וטרינרים שמטפלים בחיות אקזוטיות.

שלום

קודם כל הם תוכלי לצרף תמונה של המקום מעבר לזה - מומחה לחיות אקזוטיות יש בבית דגן - ד"ר עדי גנץ- 03-9688588 אני מציע למהר אליו, כי המצב שאת מתארת נשמע מתקדם, ואם הוא כבר חלש אז זה לא טוב

*Trinity*

New member
נראה לא כ"כ טוב

אני שמחה שקבעת עם עדי. אני אהיה בבית החולים מחר, אשמח לומר שלום אם תשלחי לי במסרים באיזו שעה תהיי שם.

כן

כמות המוגלה באיזור היתה יחסית מועטה, אבל היתה בעייה של רקמה משגשגת. (זכרתי נכון, טריניטי?). הטיפול היה אמור להיות רדיקלי ולכלול 6 ניתוחים בהפרשים של כמה ימים זה מזה, כשביניהם הארנב היה אמור לחיות על אנטיביוטיקה ועל משככי כאבים. הפרוגנוזה לריפוי, בהנחה שהוא ישרוד את כל הניתוחים, היתה 50%. החלטתי להרדים אותו לפני תחילת הסבל הקשה. אני מקווה שעשיתי עבורו את הבחירה הפחות גרועה.

למעלה