(ארוך)

mom&shaked

New member
../images/Emo53.gif (ארוך)

בסוף החודש ימלאו לשקד שנתים. לפני ארבעה ימים בדיוק משהו השתנה בהתנהגות של שקדי ואני לא מצליחה למצוא את הסיבה לכך (מלבד העובדה "שגיל שנתים הנורא" בפתח). אז כמה פרטים: הוא לא רוצה ללכת לישון בלילה. שקד ישן במיטת נוער קטנה וחמודה (בצורת אוטו) שהוא בחר לעצמו כבר שלושה חודשים ועד כה לא היו בעיות. לפעמים הוא בא לישון איתנו והעברנו אותו בלילה, לפעמים נרדם במיטה שלו ובא אלינו באמצע הלילה ולפעמים נשאר שם עד הבוקר, כל הנ"ל מקובל עלינו. בימים האחרונים הוא מסרב ללכת לישון!!! לא רוצה במיטה שלנו ולא במיטה שלו בוכה בכי היסטרי, עוצר נשימה (אני רגילה וכבר לא מתרגשת מזה), מבקש לשחק בשעות מאוחרות 10/11/12 בלילה, רוצה פאזל, רוצה לגו וכדומה...כמובן שאנחנו לא מסכימים (כל אחה"צ בילינו עם המשחקים האלה) אנחנו יושבים לידו ומקריאים לו סיפור אחרי סיפור לפי בקשתו כמובן ושום כלום - לא רוצה לישון!!! שינוי נוסף בהתנהגות כבר שלושה ימים ברציפות שאני באה לאסוף אותו מהגן והגננת מספרת לי כל יום סיפור אחר יום אחד שקד נשך, יום שני שקד דחף ילדה במגלשה והיום שקד הרביץ והיא הראתה לי את הסימן הכחול ששקד עשה לילד מהגן מעל הגבה. בקיצור היא שואלת אותי מה קרה לשקד ולמה הוא מתנהג כך בימים האחרונים ואין לי ממש תשובה חוץ מזה שגם בבית התנהגותו השתנתה. יש ילדה אחת בגן ששקד מאוד אוהב והיא שובבה ואלימה כלפי ילדים אחרים וגם כלפי שקד, יכול להיות שהוא מנסה לחקות את ההתנהגות שלה? אין שום דבר חדש בבית ולא היה שום שינוי. תודה

רותי&ע

New member
לא נראה לי שזו התשובה שאת רוצה אבל

לדעתי זה בדיוק הקטע של הגיל. מנסיון עם ילד באותו גיל. גם לנו היתה בעיה בהשכבה ומצאנו פתרון מקורי . לגבי האלימות-גם לו יש התקף כזה בחודשים האחרונים. בכל פעם שהוא נכנס לתסכול כי אומרים לו לא או מרגיזים אותו הוא מכה/בועט. והוא יודע שאסור. וגם לזה מצאתי פתרון-אם הוא מכה אני שואלת אותו אם הוא רוצה לשבת על הספה שלו להרגע. הוא עונה כן. אני מושיבה אותו והולכת והוא בוכה בכי יצוגי. אחרי דקה הוא מופיע ומחבק אותי במין התנצלות. עד הפעם הבאה כמובן. לדעתי בשני המקרים אצלנו זה מקרה ברור שהוא בודק גבולות. הוא מחפש את הגבולות והוא מאושר לקבל אותם. אם לא השתנה שום דבר אצלכם, יכול להיות שזה המצב גם אצל שקד. (והנחמה-זה רק משבר של גיל ההתבגרות הראשון. בגיל ההתבגרות השני זה יהיה הרבה יותר גרוע
).

ר-חלי

New member
אולי שינויי קטן שלא ייחסת לו חשיבות

כמו רהט שהחליף מקום, סדין מיטה שהוא לא אוהב קלטת וידאו מפחידה או אולי משהו במעון מטפלת אחרת ילד חדש ואולי לנסות להרדים אותו לא במיטה אלא בסלון, במיטה שלכם

נעה גל

New member
איך שקד מתבטא בדיבור?

כבר אפשר לנהל איתו שיחות במשפטים או שהוא עדין אומר מילה אחת כשהוא רוצה משהו (כמו לדוגמא "מים" במקום "אני רוצה לשתות/מים")?

mom&shaked

New member
אין ממש שום שינוי

לא סדין חדש, לא רהיט שעבר מקום ולא מטפלת או ילד חדש בגן, אנחנו לא מרבים לראות וידאו ואין קלטת חדשה, הקראתי לו ספר חדש "חתול תעלול" אבל לא נראה לי שיש בזה משהו מאוד מפחיד. שאלתי אותו והוא רוצה את המיטה שלו, מה גם שעד כה לא הייתה לו בעיה איתה. בזמן שאני כותבת אני מנסה לחשוב ויש שינוי לא כל כך חדש ונראה לי שגם לא כל כך קשור. כבר מעל חודש הוא בלי טיטול הן ביום והן בלילה, אני לא חושבת שיש קשר כי הוא נגמל מהר מאוד וטפו טפו טפו אין פספוסים בכלל. הוא יודע שמתיחסים אליו כבוגר יותר מאז שנגמל, אולי זה מפחיד אותו? לגבי הדיבור, שקד אומר משפטים שלמים. דוגמא שעולה לי בראש בענין השתיה נניח שהוא רואה אותי שותה מים אז הוא אומר "גם אני רוצה לשתות מים" הבעיה היחידה (שהיא לא כל כך בעיה לדעתי) שהוא מדבר בלשון נקבה (רוצה עם קמץ). אפשר לנהל איתו שיחה ואני עושה את זה הרבה, בכל נושא שאני מוצאת לנכון ועושה הרושם שהוא ממש מבין אותי. התשובות שהוא אומר לא תמיד אמינות, למשל דיברתי איתו על הגן ושאלתי אותו למי הוא הרביץ (אתמול הוא היכה את יואב) אז הוא אמר הרבצתי לאביגיל (שזאת הילדה שהוא מאוד אוהב ובד"כ מרביצה לו) בגלל זה חשבתיי שאולי הוא מנסה לחקות את ההתנהגות שלה.

mom&shaked

New member
ראו זה פלא

הערב הזמנתי בייביסיטר (ששקד מכיר כמובן) וראו זה פלא הוא נפל שדוד במיטה בשעה שמונה וחצי וישן כמו גדול. אולי כשאמא ואבא לא בבית אין את מי להרשים בהצגות של "לא רוצה לישון" ואין צורך "לבדוק גבולות". אך לצערי גם היום ננזפנו על ידי הגננת על התנהגות בלתי הולמת בגן (מכות לילדים אחרים)

רותי&ע

New member
לדעתי יש לך בעיה עם הגננת ולא עם

הילד. מה זאת אומרת "ננזפנו"? זה ממש הרגיז אותי.. הגננת צריכה לדעת שזהו קטע אופיני לגיל וצריכה לדעת להתמודד עם זה. זה לא אשמת ההורים ולא אשמת הילד. בתור אם לילד בן שנתיים+ שדוחף ומכה לפעמים אני מכירה מקרוב את הנושא. ובבית מטפלים בזה. ובגן מטפלים בזה. והוא יודע שזה אסור והוא לא עושה את זה מרוע. וזה יעבור. ומעולם לא אמרה לי הגננת מילה על כך. היא יודעת ששתינו מטפלות בכל בדרך הנכונה. מסבירות, מרחיקות. נותנות לו להבין את המשמעות ולעולם לא מענישות. לא מדכאות את הילד. והוא לא היחיד בגן. יש יותר ויש פחות. ואני מאוד אוהבת את ההתיחסות של הגננת לנושא. מסתבר שהיא עברה סדנא בנושא אלימות בגיל הרך. והיא עברה אותה בהצלחה לדעתי. אולי תציעי גם לגננת שלך קורס כזה..

לאמא של שקד

לפי מה שאת מספרת נראה לי שהמקור למצוקתו של שקד הוא בכל זאת בגן.כדאי לבדוק שוב לעומק. שלך חנה גונן

למעלה