אנשים!! עזרה!@!

amircx

New member
../images/Emo53.gif אנשים!! עזרה!@!

היי, שמי אמיר ואני עובר כרגע קופיטסט שבו אני צריך לכתוב שיר בחריזה מדויקת... אני לא ממש מנוסה בעיינין ורציתי לדעת איך המבנה צריך להיות... והאם צריך פזמון... ? ומה זה חריזה מדויקת? שכל השיר הוא עם חרוז אחד? (כגון: קל גל דל חל) ?

Arana

Well-known member
מנהל
חריזה מדויקת

לפי המילון הספרותי הזה (נמצא בקישורי הפורום שלנו), הכלל הבסיסי של החרוז המדויק קובע, שבחרוז משתתפים כל הצלילים מן התנועה המוטעמת האחרונה ועד סוף הטור. את דפוסי החריזה מסמנים באותיות האל"ף- בי"ת. כל חרוז חדש יזכה באות חדשה. אם החרוז נשמר במשך שני הטורים הראשונים, ואחר-כך מתחלף לחרוז אחר למשך שני הטורים העוקבים, ושני הטורים המסיימים חוזרים לחרוז המקורי, הראשון, תסומן החריזה: אאבבאא. שיר שבו חורזים הטורים לסירוגין, והחרוז מתחלף בכל פעם יסומן: אבאב גדגד וכו'. יש לשים לב ולא לסמן חרוז, שהופיע כבר קודם, באות חדשה. כלל אחר קובע, שהחרוז צריך לכלול לפחות שני צלילים. בדרך כלל הכוונה לשני עיצורים או לתנועה ולעיצור. כלל נוסף קובע, שעל החרוז לכלול צליל מצלילי השורש של המלים ולא רק סיומות דקדוקיות. בנוסף, במונחון לספרות של אשר ריבלין, מצאתי ששלושת תנאי החרוז הם: שיוויון עיצורים, שיוויון צליל ושוויון טעם: צעד-רעד, פיגיונות-ליגיונות. המונחון מזכיר עוד כמה תבניות חריזה: אסונאנטית - שוויון תנועה אחת בהברה המוטעמת האחרונה (תור-עוד, חבר-נושא-מקל, שיחו-רחוב), ואין שוויון עיצור. חובקת - תבנית היוצרת מסגרת מצלולית לטורים: אXXא בXXב חופשית - אין תבניות מוסכמות (מאפיין שירה מודרנית). סרוגה - הטורים חורזים לסירוגין: אבאב, גדגד. סורגת לחצאין - טורים זוגיים חורזים: XאXא XבXב חריזה פנימית - בתוך הטור, בתוך הטור+בסופו, מעורבת בכל מקום שהוא בטורים. צמודה/עוקבת - שני טורים או יותר חורזים זה אחרי זה: אא, אאא, אאאא; תבניות עוקבות בתוך בית מגוון: אאבב, אאבבא (חמשיר) אאXא (מרובע). קונסונאנטית - פנימית או חיצונית לא מושלמת. עיקר השוויון הוא בעיצורים, ולא בתנועה או בטעם. מקווה שזה עוזר. ואם לא - לפחות אני השכלתי...

למעלה